Barion Pixel nuuvella

Bezárva


MMikor kimentem a bunkerből, félve nyitottam ki a nehéz ajtót. Kezdetben egészen csak kicsi résnyire. A nap természetes fénye erőszakosan rontott be, végighasítva a lábam mellett mit sem sejtő sötétséget, rohanva mászta meg a mögöttem álló szürke falat. A régmúlt időkből felsejlett valami emlékfoszlány, de semmi pontosan meghatározható sem időben sem térben. Olyasféle falatnyi emlék volt, mint amilyen a gyermekkorunkból köszön vissza időnként, de nem tudjuk pontosan behatárolni s talán a kép vagy érzés a sokat hallott történetek hatására maradt meg valamilyen formában agyunk egy rejtett zugában. Ahogy a kezem a fényben megmártottam éreztem a melegséget megtelepedni rajta, az ereimben csordogáló vér bizseregni kezdett és még többet követelt ebből a régen elfeledett vagy talán soha nem is létező érzésből. A bunker állandóan hideg nyirkossága a biztonság érzését jelentette, amely talán kellemetlen, de mégis kiszámítható. Amióta az eszemet tudom a hideg és nyirkos közeg a kényelmetlen biztonságot, az életet jelentette. A nap első sugarainak a kellemes érintése ellenére, bizonytalanságot a hunyorgó elől megbúvó veszély érzését keltette. Az eszem azt mondta be kellene csuknom az ajtót vagy inkább ki sem kellett volna nyitnom mégis valami azt suttogta a fülembe, hogy tárjam ki jobban, még jobban, hogy a bent uralkodó sötétség szövete maradandó károsodást szenvedjen és soha ne lehessen olyan, mint amilyen előtte volt. Hallgattam a suttogásra. Talán hiba volt. Az idő dolga lesz, hogy igazolja vagy cáfolja. Kiléptem az ajtón. A szemem még mindig fájt a soha nem látott fényességtől. Az élénk színek aligha tartoztak a valósághoz csakúgy, mint langyos szellő, amely az arcom érintése után a tarkómon fickándozó örvénylésbe csapott át. A soha nem érzett szagok őrült kavalkádja incselkedett az áporodott penészes környezethez szokott szaglóhámommal. Elég volt. Vissza kell mennem.    

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Patrik 5 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Patrik

Bezárva

Műfaj

szatíra

Címkék

Rövid leírás / Beharangozó

Történet egy soha meg nem történt eseményről egy korban, ami soha nem volt és soha nem jön el.

Rövid összefoglaló

Egy novella, ami mindenkinek mást jelenthet

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Patrik nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!