Barion Pixel nuuvella

Útravaló az élethez

Lássuk csak mit adhatnék neked útravalóul. Most mikor kilépsz abba, amit sokan csak úgy hívnak nagybetűs ÉLET bár szerintem ez nagyobb hazugság, mint bármi amit eddig hallottam, láttam, olvastam pedig abból azért akad bőven.

No mégegyszer ellenőrizzük le mit is pakoltam be neked az élet elkezdéséhez (mert hát ugye eddig vegetatív állapotban voltál, játszottál, tanultál, alkalmazkodtál na de majd most).

Fogd a listát és pipáld:

- Hallgatás - ez a legfontosabb, ha beszélek figyelsz és hallgatsz
- Tisztelet - ezt ugye azoknak kell megadni, akik erősebbek és hangosabbak
- Értékválasztás - a jó jó a rossz rossz, na mostanra ezt is tudnod kell melyik melyik
- Becsületesség - kivéve, ha olcsóbban akarunk bemenni a vadasparkba és ezért letagadjuk a kisöcséd korát, ez elvégre nem fáj senkinek (csak neked, amikor bokán rúgtalak, mikor a pénztárnál kijavítottál a testvéred korát illetően)
- Megfelelő önkritika - Vegyél vissza az arcodból, értsd meg nem te vagy a világ közepe. Na ez is fontos ezt is pakoljuk bele.
- Kritikus gondolkodás - Na persze bizonyos határokon belül, mert hát legtöbbször nekem van igazam, de te persze leállsz vitatkozni velem
- Segíteni az elesetteken, rászorulókon - De azért ne felejtsd el, hogy a kóbor macskákat még megsimogatni sem szabad, mert hát ki tudja milyen betegséget terjesztenek. És a hajléktalanok na hát azok a semmirekellők csak vedelnek, nehogy adj nekik pénzt, mert rögtön elisszák.
- Őszinteség - De tudod arról a dologról nem beszélünk az a mi kis titkunk.
Lássuk csak mi van még itt ja igen majd’ el felejtettem:

- Türelem - Na ezt baromi gyorsan pakold be, nem érünk rá itten vacakolni!
- A család a legfontosabb - De azért azt tartsd észben, hogy a nagybátyád és nagynénéd mekkora gyökér őket kerüld el. A nagyapádról meg aztán ne is beszéljünk
- Kitartás - De csak addig, amíg nem mész mások agyára
- Alázat - Na hallod enélkül aztán megnézheted magad, jó hogy eszembe jutott, mert neked biztos már kiment a fejedből
- Elfogadás - Erről sokat beszélgettünk, hogy mások máshogy élnek és ezt el kell fogadni. De azért azoktól a rohadt fasisztáktól meg tetves komcsiktól jobb, ha távoltartod magad. És a cigányokkal is vigyázz, azok csak addig a barátaid, amíg az érdekük úgy kívánja.
- Hit - Mondtam már abban hiszel amiben akarsz ezt te döntöd el, de ha beállsz valami kurva szektába én bizonyisten kitagadlak.
Mi? Hogy megtelt a bőröndöd? Na basszus akkor a többit elküldöm neked majd futárral. Még jó, hogy anyád nincs itthon biztos előszedne egy másikat a szekrényből. Figyelj kezdésnek ez is jó aztán meg majd lesz valahogy. Na jó utat, majd hívj ha odaértél.  

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Patrik 5 történetét!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Patrik

Útravaló az élethez

Műfaj

szatíra

Címkék

Rövid leírás / Beharangozó

A jövő társadalmát gyermekeink alkottják. Vajon milyen muníciót biztosítunk számukra, hogy el tudják kezdeni a saját önálló életüket. Nos ime egy lista.

Rövid összefoglaló

Egy lista azokról a dolgokról, amiket szeretnénk átadni a gyermekeinknek a boldoguláshoz. De vajon, hogyan?

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Patrik nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!