Barion Pixel nuuvella

KÉTES HOZAM

Kedves Olvasó!

Ez egy thriller-krimi regény, amelyet napok szerinti bontásban fogok feltölteni. A napokon belül, a történet változó számú fejezetre van bontva. A regény megjelent E-book formájában, elérhető a legismertebbb platformokon (Apple, Google, Kobo, stb.)

Remélem, annyira fogod élvezni az olvasását, mint én az írását. Itt szeretnék köszönetet mondani szerkesztőmnek, Fodor Petronellának, aki észrevette azokat a hibákat is, amelyek sunyin lapultak a sorok között, továbbá Papréti Nórának, a nyelvi korrektoromnak, aki azon igyekezett, hogy a rakoncátlan ujjaim után rendet tegyen (nézzétek el, ha néhol ez mégsem sikerült, a gondolataim sajnos sokkal gyorsabban száguldanak, ha elkapom a flow-t, mint az ujjaim). Köszönöm még Kiss Dávidnak is, aki a kézirat tördelését, műszaki szerkesztését végezte, és ez E-book változatot előállatotta.

És végül, de ugyanúgy az elsők között, neked, kedves olvasó, hogy kezedbe vetted a Kétes hozam című regényem digitális példányát. Jó szórakozást!

(Érezted már úgy, hogy figyelnek?)

Üdvözlettel:

S. K. Hide

Prológus

Bill Henderson elégedetten állt a tűzpiros büszkesége előtt, kezében annak indítókulcsával, és képzeletben vállon veregette magát. A lelkiismerete hangját sosem hallotta az ilyen jövedelmező üzletek nyélbeütése során, de utána sem. Az empátia nem szerepelt a munkaköri leírásában.

Az ajtók nyitását jelző halk kattanással egy időben, hirtelen szúrást érzett a bal lapockája alatt. Azonnal odakapott és egy kezet ragadott meg. Megfordulva egy azúrkék szempárral találta szemben magát. Bill ösztönösen csavarta ki a kétajtós szekrény fecskendőt tartó kezét, ezzel fájdalmas fintort festve a férfi szögletes arcára.

A következő pillanatban Bill életösztöne nem hagyta a gondolat szikráját fellobbanni sem az agyában, máris a támadója ágyékába térdelt, amitől a gorilla összerogyott, mint egy zsinórjaitól megfosztott marionettbábu. Bill ezt kihasználva felkapta a földre ejtett fecskendőt és belevágta a térde ereszkedett ismeretlen nyakába.

Megpillantotta a padlón heverő slusszkulcsot, amit a fekete öltönyös is észlelt, és igyekezett elsőként megszerezni azt. Bill magasba emelte a jobb lábát, mintha egy csótányt készülne agyontaposni, és negyvenhatos cipőjével nem kegyelmezett a péklapát méretű kéznek, ami a kulcstól már alig néhány centiméternyire matatott. A férfi ordítása fájdalmas bőgéssé nőtt, ahogy még tiport egyet rajta. Bill felkapta a kulcsot, és bevágta magát a Porschéjába.

Támadója még mindig a betonon fetrengett, miközben alatta életre kapott a négyszáz ló, és elindult a neonba öltöztetett mélygarázsból kifelé. A visszapillantóból még látta, hogy a férfi feltápászkodik, és ahogy bír, besiet a parkoló autók közé.

Bill szíve zakatolt, akár egy robogó gőzmozdony, miközben könnyedén vette a kanyarokat a mínusz harmadik szintről fölfelé haladva. Két perc alatt kinn találta magát, és felhajtott a főútra.

Tizedmásodpercek alatt törtek fel az elméje mélyéből azok a fogások, amelyeket még fiatalkorában sajátított el. A versenyeken is jól beváltak, amit alátámasztott a dolgozószobájában álló vitrines szekrényében sorakozó számtalan aranyérem is. Minden bizonnyal a támadóját is épp annyira meglepte a hirtelen reakciójával, mint saját magát.

Akkor kezdett valamelyest megnyugodni, amikor maga mögött semmit sem látott a visszapillantó tükörben. Sem autót, sem fényszórót. Ennek ellenére még mindig száguldott a sötétben. Ki a franc lehetett az, és mit akart tőle? De nem tudott választ adni felmerült kérdésire, csak az lebegett a szeme előtt, hogy minél hamarabb hazaérjen. Az sem érdekelte, ha útközben lekapcsolják, vagy utólag kapja majd a csekket. Egy gyorshajtási bírságot bármikor ki tud fizetni, még ha közel másfélszer annyival megy is, mint a megengedett. Legalább el tudná mondani, hogy mi történt. Tényleg! Értesítenie kell a rendőrséget! – jutott eszébe.

A nyugalom egyre jobban kezdte lassítani a pulzusát, és a levegőt sem kapkodta már úgy. Visszább vett a tempóból, és fél kézzel a telefonját kereste, mert az – hála a magasságosnak – most sem kapcsolódott össze magától a kihangosítóval.

Továbbra sem látott közeledni senkit. A támadója valószínűleg feladta. Ki lenne olyan ostoba, hogy ezek után üldözőbe veszi? Biztosan számított rá, hogy értesíteni fogja a rendőrséget, ráadásul láthatta, hogy mivel menekül. Esélytelen – nyugtatta magát gondolatban.

A testében szétáradó nyugalom egyre inkább kezdett nyugtalanítóan hatni rá. Már túlságosan is ellazult. A számok lassú táncba kezdtek a telefonja kijelzőjén, és a lábai sem akartak olyan engedelmességgel viselkedni, mint addig.

Mi a szart nyomhatott belém? – hasított belé a kérdés, és ismét átjárta az adrenalin, ami kétségbeesetten küzdött a szerrel, amit kapott.

Próbálta levenni a lábát a gázpedálról, de úgy érezte, hogy lábai ólommá nehezednek, és inkább gyorsul, mintsem lassulna alatta a vörös táltos. Egyre inkább szédült, és ujjai komótosan tévesztették el a számokat, mire sokadik próbálkozásra sikerült bepötyögnie a 911-et.

– Megtámadtak – mondta, és elismételte még kétszer. A nyelve sem úgy forgott, mint ahogy szokott. Pedig forgott ám rendesen. Főleg, ha jól kitömött újgazdagokra sózott rá kockázatos részvényeket.

– Uram, fogyasztott ön alkoholt? – kérdezte az egyre távolabbinak tűnő hang.

Lassan kicsúszott ujjai közül a telefon, és a szemhéjai is csak eddig bírtak ellenállni a vágynak, hogy leereszkedve megpihenjenek. Utoljára még egy hangos csattanást hallott, és érezte, ahogy visszalöki az utasteret kitöltő légzsák.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1319 szerző
  • 911 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

thriller

Rövid leírás / Beharangozó

Billt, a híres brókert megtámadják, majd menekülés közben autóbalesetet szenved. Elmondása szerint el akarták rabolni, vagy megölni, ezért a kórházban Riley Baker nyomozó látogatja meg.
Valóban az életére akartak törni, vagy csak a közúti veszélyeztetés vádját akarja megúszni egy kitalált történettel, és minden hátborzongató részlet pusztán Bill fantáziájának szüleménye?
Riley és társai igyekeznek erre a kérdésre választ adni, de az egyszerű közúti balesetnek tűnő ügy egyre homályosabbá, sötétebbé és szövevényesebbé válik, ami Rielyban régi sebeket szakít fel. Nem csak az ügyben elé gördülő akadályokkal kell szembenéznie, hanem saját démonaival is.

Rövid összefoglaló

Valóban Bill, a bróker életére akartak törni, vagy minden hátborzongató részlet pusztán Bill fantáziájának szüleménye? Riley és társai igyekeznek erre a kérdésre választ adni, de az egyszerű közúti balesetnek tűnő ügy egyre sötétebbé és szövevényesebbé válik, ami Rielyban régi sebeket szakít fel.

Olvasási idő

4 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni S. K. Hide nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!