Barion Pixel nuuvella

Prológus

2400-ra az emberiség odáig fejlődött, hogy több éves felfedező utakat tegyen az űrben. Az űrhajó legénysége sok bolygót talált, köztük olyanokat is, amin lehetséges az élet. Az utazgatásuk során végül találkoztak egy idegen fajjal, akik zirgonoknak nevezték magukat. Barátságosnak bizonyultak és elárulták, hogy már régóta figyelték az emberi fajt, de nem akartak bele avatkozni az életünkbe, amíg elég érettek nem leszünk hozzá. Miután találkoztak a Föld legfőbb vezetőivel, aláírták a Zirgon-Tauri Szövetséget, amiben örök békét kötöttek. Ezután kezdődtek a változások a Földön.

Az idegen faj készségesen megosztotta velünk a technikai vívmányaikat, így meg lehetett állítani a bolygónk ökológiai katasztrófáit. A javaslatuk alapján a társadalmunkat alaposan felforgatták, ugyanis megszűntek az országhatárok, és az egész Föld egyetlen várossá alakult. Szektorokra bontották, ahol a különböző anyagi hátterű embereket elhelyezték. 550 szektor lett végül, ahol a legszegényebb laknak a magas számú kerületekben, a gazdagabbak pedig az alacsony számú szektorokban.

Az emberek életideje meghosszabbodott, ugyanis az orvostudomány képes a sejtek öregedését kitolni, így akár háromszáz évig is élhetünk. Ezek után az iskolarendszert is átalakították és bevezették a huszonötödik életévig tartó iskolakötelezettséget. Most 2740-ben járunk, amikor már természetessé vált az új életformánk, így az én történetem is itt kezdődik.

* * *

Már csak öt perc, és az életem fenekestől felfordul. El kell búcsúzzak olyanoktól, akik az elmúlt években mellettem voltak, a barátaim lettek. Izgulok, félek, aggódom és még sorolhatnám az érzéseimet, de a változás ilyen. A jobbomon ülő nővéremre nézek, aki szintén feldúlt lehet, mert a tollát folyamatosan a padnak ütögeti. Mindig ezt csinálja. Pár másodpercig nézem, mikor észreveszi ezt, majd rám mosolyog. Ezzel némán is azt mondja, nyugodjak meg, mert minden rendben lesz. Újra előre nézek és hallgatom tanárunk utolsó szavait.

– Tehát ezekkel készüljetek el a nyáron. Mivel mindjárt kicsöngetnek, ezért mindannyiunk nevében szeretnék elbúcsúzni a Xin nővérektől, akik egy szebb élet felé mennek. Sok sikert kívánunk nektek!

Nagyon meglepődök a hirtelen bejelentéstől és egyben meg is hatódom. Minden osztálytársunk ránk néz és tapssal búcsúznak el. Meg is szólal a csengő, ezért felállunk a padból. Fiúk és lányok egyaránt odajönnek még hozzánk és öleléssel köszönnek el tőlünk. Néhányuk sok sikert kíván, néhányuk irigykedik, némelyek hiányolni fognak.

– Nekem is hiányozni fogtok. Küldjetek majd üzit, ha ráértek – mondom barátnőimnek, aztán elindulunk kifelé a teremből, majd az iskolából.

A nevem KyroXin és huszonegy éves vagyok. Az egy évvel idősebb nővéremmel Hélivel, és édesanyánkkal Rose-zal élek. Apánk pár éve elhunyt, ezért anya egyedül nevel minket. Mindig is a 279-es szektorban éltünk, ahol az élet nem éppen fenékig tejföl, de még mindig jobb a 400-as felettieknél. Soha nem gondoltuk, hogy valaha kikerülhetünk ebből a környezetből, egészen a pár héttel ezelőtt történtekig.
Anya ügyvéd volt a Jay and Jay Ügyvédi Irodában, amikor egy ismeretlen férfi megbízta egy adócsalási eljárás feltárásával. Az ügy több hétig tartott, amíg anya rábizonyította a bűnösre a csalást, akit emiatt ötven év börtönre büntettek. Erre az iroda vezetője felfigyelt, jobban utána járt anyu eddigi munkáinak, és beajánlotta a fivére cégébe, aki pont egy ilyen szakirányú ügyvédet keresett. A meló nem hogy több pénzt hoz a konyhára, egy egészen más életkörülményt biztosít a családunknak, ugyanis a munka helyszíne nem más, mint a 38-as szektor. Lehidaltunk, mikor ez kiderült, ugyanis nagyon ritka, hogy valaki ilyen sok szintet ugorjon egy munka vagy bármi miatt, tehát szerencsésnek érezhetjük magunkat. Anya azonnal elfogadta, mert apa halála óta azon fáradozik, hogy jobb jövőt biztosítson nekünk. A lakásunkat sikerült gyorsan eladni, aztán a 38-as önkormányzat segítségével találtunk egy tetőtéri lakást, ahol mindhárman kényelmesen elférünk. Még saját szobát is kapok! A lakás hallatán Héli és én is majd kiugrottunk a bőrünkből, anya pedig szinte elsírta magát.

A költözés a nyári szünet második hetére esik. Már mindent összepakoltunk és felrakodtunk a teherautóra. Most utoljára még körbenézünk a lakásban, aztán szótlanul elbúcsúzunk a környéktől, és elindulunk új otthonunk, a 38-as szektor felé.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd saishin 36 történetét!


  • 1232 szerző
  • 821 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

Az emberiség találkozott egy idegen fajjal és békét kötöttek. Fenekestől felfordult minden, mert ideálisabb életkörülmények lettek kialakítva a földön az idegenek javaslatára. Szektorokra osztották fel az egész bolygót.
Vajon meg tud maradni a békeszerződés a két faj között? Mindenki egyet ért a változásokkal? Hogyan befolyásolja a jövőt két átlagos lány tettei?

Rövid összefoglaló

Eme jövőben játszódó, romantikus sci-fi regényben megismerhettek egy családot, akik a költözésükkel egy olyan láncreakciót indítanak el, ami később az egész bolygóra hatással lesz.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni saishin nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!