Barion Pixel nuuvella

A 38-as szektor - Megdöbbentő dolgok

Majdnem minden reggel tíz órakor ébredek fel. Nekünk kell főznünk, ha enni akarunk, ami úgy néz ki, hogy Héli addig könyörög, amíg én nem készítek valamit. Ő nem szeret főzni. Most jelenleg semmit sem csinál itthon, mert minden nap az új pasijával lóg. Nem meglepő. Néhányszor ugyan elhívnak magukkal kosarazni, de én nemet mondok, mert nem szeretek felesleges harmadik lenni. Ezért hát, a napokat jóformán egyedül töltöm itthon.

A hét végén rászánom magam, gépemmel a nappaliba költözök és kutatni kezdek az interneten. Anyu a vacsorát főzi, Héli pedig megint randevún van. Először azt sem tudom, hol kezdjem, ezért rákeresek a régi szektorunk weboldalára. 

– Mit is keresek? – Kérdezem magamtól és végig nézem a menüpontokat. – Iskolák, közigazgatás, közlekedés, bla bla bla. Hírek. Ez az!

Átfutom a szememmel, de csak az éppen aktuális történéseket írják le. Kicsit belemélyedek, mert még is csak az otthonom volt, de egy fél óra múlva észhez kapok, mert messze járok a kutatás témájától. Rákattintok a hírek archívumára és kikeresem a májusi anyagokat. Pár percen belül meg is találom.

„Börtönbe került a szektor legdurvább adócsalója! A Bíróság ötven év börtönre ítélte Peter O’Connal-t, aki több millió kreditet hallgatott el adóbevallásában, és jogtalanul vett igénybe adókedvezményeket. Az ügy érdekessége, hogy a vádlott nem vett igénybe ügyvédi védelmet, így a szektor képviseletében Dr. RoseXin ügyvédnő a bizonyítékok hátterében szinte akadályok nélkül megnyerte a tárgyalást. A vádlott börtönbe vonulása előtt csak ezt nyilatkozta a sajtónak: – Tettem, amit tennem kellett, most jön a kiérdemelt pihenés.”

A cikk még taglal néhány bizonyítékot, amiket anyu talált, de összességében nem hosszú. Felkelti az érdeklődésem ennek a férfinak a viselkedése. Miért nem kért magának ügyvédet? A cikk nem említi, hogyan viselkedett a tárgyaláson, ezért anyuhoz fordulok.

– Anyu. Megtaláltam az újság cikket a 279-ben.

– Igen? És mit írnak? Felolvasnád, ha megkérlek?

– Persze. – Felolvasom neki, aztán felteszem a kérdést. – Miért nem kért ügyvédet?

– Ez egy jó kérdés – feleli anyu. – Önmagát képviselte, és nem egy hülyével álltunk szemben.

– Hogyan védekezett?

– Sajnos, ilyen információkat nem mondhatok el, de azt igen, hogy nem nagyon tiltakozott, sőt. Mintha vigyorgott volna, mikor kimondták az ítéletet. Félelmetes volt.

– Igen? – Elcsodálkozok ezen. – Úgy tűnik, mintha szándékosan akart volna börtönbe menni. Lehetséges ez? De, miért pont adócsalással? Az túl bonyolult eljárás, nem? Simán megölhetett volna valakit vagy ellop valamit. 

– Jó felvetések. Hetekig kutattam a bizonyítékok után. A végén azt hittem, nem is fogok semmit sem találni. De mondom, nem egy átlagos fickó volt. Esze és megfelelő pénzügyi háttere is volt. 

– Tehát a férfi nem egy átlagos állampolgár. És mi van a megbízóval? Az ki volt?

– Ez is érdekes, mert nem az igazi nevét használta. Annyit árult el, hogy köze van a politikához, ezért joga van ahhoz, hogy álnéven kérjen fel. Nem foglalkoztam ezzel, mert papírja is volt róla.

– Hát, ez az ügy érdekesebb, mint amilyennek elsőre tűnik.

Fellelkesülök és úgy érzem magam, mint egy detektív, amire anya odajön hozzám és halkan azt mondja.

– Figyelj kicsim. Nem szabadna, de mivel már lezajlott ügy, betöltöm neked a gépemen P. O’Connal adatlapját és néhány bizonyítékot. De ez maradjon kettőnk között. Érdekel engem is a kutatásod.

– Köszi, anyu! Megígérem, nem mondom el senkinek!

– Helyes! Átküldenéd majd nekem is, amire jutottál?

– Persze! Gyorsan le is mentek mindent.

Anyu bemegy a szobájába a gépéhez, én pedig kimásolom a cikket egy fájlba. „AZ ÜGY” nevet adom a mappának, és eldugom a gépem egy olyan szegletébe, ahol nem fogja senki sem megtalálni, csak én. Ezen kívül jelszót is adok neki. Nem vagyok valami profi az ilyenekben, de mióta suliba járunk, Tjtől tanultam egy két trükköt. Ezután felírom a kérdéseimet is, amire majd választ szeretnék találni.

„Ki ez a Peter O’Connal? Családi háttér? Melyik börtönbe került? Kik vannak még ott, és lehet-e közük egymáshoz? Miért pont ötven év? A megbízóról, erről az állítólagos politikusról, lehet tudni valamit? Mi van az újságcikkel?”

Az utolsó kérdésnél eszembe jut megint, amikor Tj felszólalt értünk a suli első napján. Hamar elmentem a kérdéseim, aztán visszatérek a világhálóra. Elsőként a 38-as szektor hírportáljára keresek rá és tíz perc alatt meg is találom a cikket. Pontosan ugyan azokkal a szavakkal írják le, mint a másikat, csak itt megemlítik a szektor számát is és azt, hogy az ügyvédnő és családja e miatt kapott egy kihagyhatatlan lehetőséget. Azt nem írják le, hogy mit. Jobb, ha nem tudja meg mindenki a költözést. Így is eléggé kilógunk a sorból, mikor valaki rákérdez. 

– Kyro – jön ki anya a szobából. – Ott van a gépem. Mindent betöltöttem neked.

– Köszi. Mindjárt megnézem, csak még másolgatok.

Kíváncsiságból még felkeresek más szektorok májusi híreit is. Mindenhol ugyan az a cikk áll, a végén a kihagyhatatlan lehetőséges mondattal. Érdekes. Négyet-ötöt lementek, aztán kikapcsolom a gépem és bemegyek a szobába. Rámásolom anyának is az anyagokat, aztán olvasni kezdek.

– Peter O’Connal, férfi, 46 éves, szülei már elhaláloztak. Hm. Késői gyerek lehetett. Nőtlen, gyermektelen, semmilyen ismert kapcsolatban nem él. Az utca, ahol lakott, a szektor legsűrűbb része. És a leggazdagabb is. Ugyan abba a suliba járt, mint mi, és osztály első volt. Tényleg okos. Munkája: diplomás könyvelő. Aha! Már értem, miért az adócsalás. Az feküdt neki a legjobban. 

Tovább olvasom az adatokat és rábukkanok egy kirívó dologra.

– Huszonöt éves korában felvételizett a 200-as szektor, Hadipari Egyetemére, de nem vették fel. Az esze meg volt hozzá, tehát egyéb gondok lehettek…

Ez újabb kérdéseket vet fel. Miért lett végül könyvelő? Miért akart a seregben szolgálni? Van valami köze a börtönnek a katonasághoz? Rengeteg hasonló kérdés ötlik fel a fejemben, és kezdenek szétesni az összefüggések. Mindent leírok. Miután alaposan áttanulmányozom a bizonyítékokat, amik egyértelműen a bűnt igazolják, ismét rámentek a meghajtóra. Neki akarok esni a megbízó kilétének, amikor hazajön Héli.

– Szia, kicsim! Korán haza értél.

Hallom anyu hangját, ezért lezárom a gépet és csatlakozom hozzájuk. A nővérem boldognak tűnik és anyát ölelgeti. Nem sűrűn szokott ilyet csinálni.

– Hali! Milyen volt a randi?

Az én nyakamba is beleugrik, ezért már tényleg kíváncsi vagyok.

– Nagyon jó és eseménydús. 

– És el is meséled nekünk, vagy csak a húgoddal vagy hajlandó megosztani most is.

– Elmesélhetem, de ne akadj ki nagyon. – Elvörösödik. Leülünk az ebédlőasztalhoz és folytatja. – Alex igen szenvedélyes srác. Nagyon kedvelem. Elvitt ebédelni egy étterembe.

– Étterembe? Nem gyorsbüfébe?

Kérdezek vissza kételkedve.

– Rendes asztalfoglalós étterembe. Rózsát is kaptam tőle, feketét.

– És hol van? – kíváncsiskodik anya.

– Mindjárt odajutok – feleli kicsit türelmetlenül, de tovább mosolyog. – A szülei amúgy gazdagok, szóval ő fizetett. Aztán megkérdezte, nincs e kedvem felmenni hozzájuk. Nekem persze nagyon is volt. Gyönyörű a házuk! Nem ilyen panel, hanem rendes családi ház a szektor szélén. Azért is jár kocsival suliba.

Egyre feszültebb vagyok, mert még mindig nem böki ki, mi történt, hanem áradozik a csoda házról és a srác jó tulajdonságairól.

– Tehát körbemutatott mindent, aztán a szobájába mentünk, eluralkodtak az érzelmeink és addig folytattuk, amíg végig nem értünk. Ha értitek, mire gondolok…

– Hogyan? – ugrok fel a székből.

– Te jó ég! Elvették a lányom szüzességét! – mondja anyu viccesen, mert nagyon jól tudja, hogy Hélinek nem ez volt az első.

– De anyu! Ez nem vicces – elpirul. – Inkább csodálatos!

– Inkább a legnagyobb hülyeség, amit csináltál! – csattanok fel mérgesen, amire a testvérem meghökkenve, kérdőn néz rám. – Alig jársz vele két hete! Miért tetted ezt?

– Szeretem őt!

– Dehogy szereted! Nem is ismered!

– Kyro, miért nem tudsz örülni annak, hogy megtaláltam életem párját?! Te, mint a legjobb barátnőm, örülnöd kellene velem!

Nem várja meg, míg válaszolok, hanem sértődötten a szobájába rohan.

– Egy őszinte barát megmondja a véleményét, főleg ha az a testvéred. Anyu, te mit szólsz ehhez?

– Hát, tényleg korai egy kicsit, de Héli mindig ilyen volt. A korábbi esetek után már beletörődtem. 

– Persze, voltak esetek, de nem ilyen! És azt mondta nekem, meg akar változni! Ez nem azt bizonyítja.

Anyu nem válaszol, de látom az arcán, hogy tanácstalan. Én pedig, olyan mérges vagyok, majd felrobbanok. Hogy lehet ilyen meggondolatlan? Nekem gyanús ez a srác. Akarom, hogy Héli boldog legyen, de ne így. Remélem, csak a kutatás miatt vagyok ilyen gyanakvó Alexszel szemben, de szerintem, csak ezt akarta elérni a nővéremnél. Nagyon remélem, hogy tévedek. És, ha úgy lesz, akkor fogok bocsánatot kérni tőle.

Bevonulok a szobámba, mert csak egyedül tudok lenyugodni. Az ügyről teljesen átkapcsolt a figyelmem Hélire, mert féltem őt. Nem is szól hozzám egész vacsora alatt. Talán jobb is, mert így nem keveredünk vitába. Szép csendben megvacsorázunk, aztán mindenki elvonul. Körülbelül így megy végig a szünet hátralevő része.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd saishin 36 történetét!


  • 1293 szerző
  • 879 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

saishin

A 38-as szektor - Megdöbbentő dolgok

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

Az emberiség találkozott egy idegen fajjal és békét kötöttek. Fenekestől felfordult minden, mert ideálisabb életkörülmények lettek kialakítva a földön az idegenek javaslatára. Szektorokra osztották fel az egész bolygót.
Főszereplőink kalandja pedig a 38-as szektorban kezdődik.

Rövid összefoglaló

A 6. fejezetben főhőseink őszi szüneten vannak. Héli szinte alig van otthon, ezért Kyro utána jár az interneten, hogy miért adtak ki az anyjáról újság cikket. Talál vajon valami érdekeset?

Olvasási idő

7 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni saishin nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!