Barion Pixel nuuvella

A 38-as szektor - Pasi agy

A szünet utolsó napján meglepő dolog történik. Héli bekopog a szobámba.

– Kyro, bejöhetek?

– Gyere.

Leül mellém az ágyra, szomorúan lehajtja a fejét és azt mondja.

– Bocsi, hogy kiabáltam veled.

– Nem gond, de ettől még nem változott a véleményem – felelem ridegen.

– Tudom. Beszéltem Alexszel és azt mondta, be fogja bizonyítani a suliban, hogy szeret engem.

Nem felelek, mert nem tudom, mit gondoljak. Szeretem a testvérem, így felsóhajtok, halványan rámosolyogok és azt mondom.

– Remélem is!

Ő megölel, aztán átfecsegjük az utolsó napunkat.

Hétfő az utálatos. Nem akarok felkelni, de muszáj. A hőmérséklet kellően lecsökkent ahhoz, hogy a pulóver fölé kabátot is vegyek. Szép nyugisan elindulunk, de Héli egyre izgatottabb. A metrónál találkozunk Tjvel és Jeremyvel, akik semmit sem változtak. Jeremy láthatatlannak néz, Tj pedig kedves és figyelmes, de szomorú amiatt, hogy Héli boldog Alexszel. A délelőtt simán telik, de ebédszünetben nagyon furcsán viselkednek a fiúk. Alex nem ebédel, ezért Héli velem van. Az idősebbek kacsintgatnak a nővéremre, sőt fütyülnek, amikor elmegyünk előttük. Susmogás is hallatszódik, de nem veszem ki, miről beszélgetnek. Kérdőn nézek a nővéremre, de ő csak megrántja a vállát és diadalmasan mosolyog. Ma sakk szakkör van, ezért Héli itt marad, én pedig haza megyek Tjvel.

– Tj. Nem hallottál ma valamit a fiúk körében Héliről? – kérdezem, mielőtt elválnánk.

– Nem. Miért?

– Semmi különös, csak ma nagyon kanosan viselkedtek néhányan, akik meglátták.

– Biztos a bájgúnár Alex miatt. Ha valaki járni kezd vele, az egyből felkapott lesz.

Ez a gúnyos magyarázat elég jó. Ha egy jó pasi felszed egy csajt, minden lány féltékeny lesz, a fiúk pedig istennőnek képzelik az illetőt.

Hat óra felé a nővérem könnyek között tér haza. Döbbenten nézem, ahogy ledobja a táskáját, mellém ül és arcát a vállamra hajtja. Átölel karjával, én ekkor kérdezem kétségbeesetten.

– Mi történt? Miért sírsz?

– Igazad volt… Alex átvert.

A szívem hevesebben ver és kezd felmenni a pumpa az agyamban. Átölelem a vállát.

– Mit csinált veled? – próbálok nyugodt hangnemben kérdezni.

– Megvárt a haverjaival a szakkör után, aztán a szemem láttára osztogatta a telefonszámomat. Azt mondta, bebizonyítja, hogy szeret, ezért mindenkinek elmondta, milyen jó voltam az ágyban, és bátran kérjenek tőlem időpontot. Kérdeztem, miért csinálja ezt, erre ő csak nevetett. Megköszönte a két hetet, majd lelépett.

Az utolsó mondatnál nagyon akadozik a hangja és keservesen folytatja a sírást. Olyan düh gyűlik fel bennem, hogy legszívesebben most azonnal megkeresném és széttépném azt a szemetet! De Hélinek szüksége van rám. Szorosabban átölelem és próbálom nyugtatni. Nem akarom elkeseríteni azzal, hogy én megmondtam, de ez tény. Gyanús volt nekem a srác és igazam lett. Félek a holnaptól, mert a hír hamar el fog terjedni.

Rosszabb a helyzet, mint vártam. Beszólogatnak Hélinek a lányok is. Ők olcsó ribancnak, a fiúk pedig paplan hercegnőnek hívják. Alex átnéz rajta, amikor a javaslatom ellenére, odamegy hozzá, és kéri, hagyja abba ezt a viselkedést, és magyarázza el, miért teszi ezt. Én elráncigálom, ami miatt persze én is piszkálódás tárgyak leszek, de nem érdekel. A kegyelemdöfést végül az osztályba kapja meg Cristietől.

– Lám, lám. Megjött a paplan hercegnő, és nézzétek csak, sír! Ezt érdemlik a magatok fajta, csóró bevándorlók…

Felnevetnek, én pedig elvörösödöm a dühtől. Legszívesebben lekevernék neki egy pofont, de ekkor Héli felpattan a padból és kirohan az osztályból. A lányok még jobban nevetnek, én pedig elindulok feléjük. Tj és Jeremy ekkor érnek be a terembe és megállítanak.

– Kyro! Mi történt? Igaz, amit pletykálnak? – kérdezi Tj aggódva, amire Cristie gúnyosan megismétli.

– Igazak a pletykák Kyro édes?…

– Kussolj! – ordít rájuk Alen, így a levegő is megfagy.

Én megfogom a karját és kiviszem a terem elé, ahová nem tudom miért, de Jeremy is jön.

– Tj, ne higgy el semmit – kezdek kétségbeesetten magyarázkodni. – Alex elcsábította és felvitte magához a szünetben. Héli, azt hiszem, belehabarodott, de nem ribanc.

– Tudom, hogy nem az. – Megérinti gyengéden a vállam, és érzem, hogy a keze remeg az idegtől. – Alex egy barom arc, hiába tetteti jó fiúnak magát. – Elindul a folyosón. – De most megbánja, hogy ezt tette.

Gyorsabbra veszi a lépteit, amiből arra következtetek, hogy meg akarja keresni a csávót. Jeremy ekkor megfogja a csuklóm, követi barátját és annyit mond.

– Gyere Kyro. Csúnya vége lesz, ha nem avatkozunk közbe.

Megdöbbenek, de most nincs időm Jeremyn elmélkedni. Nem érjük utol Tj, csak a csapkodást halljuk messziről. A terembe érve azt látom, hogy Alen padostól felborítja Alexet, majd ráveti magát és bever a képébe.

– Hogy merted kihasználni Hélit?! – Ordítja. – Mondd csak, hányadik prédád volt?

Igazából nem engedi szóhoz jutni, mert folyamatosan az állkapcsába viszi az ütéseket. Alex is erős, ezért neki is sikerül beverni Tjnek vagy kettőt, bár a kékhajúnak nagyon jók a reflexei. Jeremynek betelik a pohár és lerángatja lakótársát a másikról, az osztály fiúi pedig lefogják Alexet. Most bezzeg nincs kedve nevetni.

– Ha meghallom, hogy továbbra is Héliről pletykáltok, megint eljövök.

Éppen befejezi a mondatot, mikor tanári kiabálást hallok a folyosóról.

– Gyertek – fogom meg a fiúk karját. – Héli a tetőre rohant.

Elindulunk az ajtón és felrohanunk a tetőre. Mikor kilépünk, azonnal meglátjuk a nővérem, aki a földön guggolva sír. Tj letörli szájáról a vért és szó nélkül odamegy. Én is mennék utána, de Jeremy megállít.

– Ha jót akarsz neki, akkor hagyd, hogy Tj vigasztalja meg.

Nem felelek, hanem a szemébe nézek. Pontosan tudom, mire gondolhat. Leülök a lépcsőre és figyelem, mi történik. Den követi a példám. 

– Héli. Jól vagy? – térdel le Tj a testvérem elé.

Ő felnéz és megdöbbenve látja a fiú arcán a sérüléseket.

– Mit csináltál te idióta? – kérdezi és erre az időre abbahagyja a sírást.

– Megvertem azt a parasztot – feleli. – Nem bánhat veled rongybabaként. Egy igazi férfi nem tesz ilyet egy nővel.

Héli megint sírni kezd.

– Miért… – a kérdés többféleképen értelmezhető, de Tj magára vonatkoztatja.

– Mert én nagyon kedvellek téged. Még akkor is, ha csak egy idiótaként gondolsz rám. 

– Hülye vagy! Nem hiszek neked! Megérdemeltem, amit kaptam…

Kiáltja Héli, amire Tj megérinti az arcát.

– Dehogy is! Te sokkal jobbat érdemelsz. Olyat, aki megküzd érted. Mint én.

A szívem megdobban a jelentet láttán, és arra gondolok, hogy talán nem kéne hallgatózni. Csend támad ekkor, ugyanis Tj közelebb hajol a tesóm arcához, majd óvatosan megcsókolja. Ennél a pontnál áll fel Jeremy és én is, majd némán távozunk. Már becsöngettek, de mi lassan lépkedünk a folyosón. Arra gondolok, hogy Tj sokkal jobb pasi annál, mint amit mutat magából. És ha értem valaki ilyet tenne, én azt soha nem engedném el többet. Remélem, ezt Héli is felismeri. Késéssel érünk be az osztályfőnökire, aki csak azt mondja.

– Késtetek. És hol van Alen és Héli? Az egész iskola felbolydult miattuk!

– Nem tanárnő – mondom gondolkodás nélkül. – Alex miatt van ez, szóval először nézzen utána a tényeknek, mielőtt hamisan vádol valakit.

Döbbent csönd ül a termen és én leülök a helyemre. Mrs. Warins köpni-nyelni nem tud. Elkezdi végül az órát a többiek nélkül. Tj a szünetben bukkan elő egy jégzselés tasakkal az arcán.

– Hol van Héli? – kérdezem tőle.

– A mosdóban. Nyugi, rendben lesz – kicsit mosolyog, ezért megkönnyebbülök.

Héli valóban jobban néz ki. Rendbe szedte magát, és bár karikás a szeme a sírástól, egészen összeszedetten viselkedik. Úgy ül le a padjába, hogy senkire sem néz, még rám se, Tjre meg pláne nem. Összekulcsolt karjába teszi a fejét, én pedig hozzá fordulok és megsimogatom.  

– Jól vagy? – súgom a fülébe, amire ő megrázza a fejét.

Halk kacagás jön a hátsó padokból a lányoktól, ezért szúrós szemmel rájuk nézek. Azonnal elhallgatnak, mert Tj is odanéz. Megköszönném neki, amit tett, de meg akarom várni a tanítás végét. Senkire sem tartozik ez az ügy, csak ránk. 

Sajnos, ma van az edzés. Héli nem akar jönni, ezért megkér, beszéljek az edzővel, ő pedig haza siet. Hárman megyünk így le az öltözőhöz, amikor mondom Tjnek.

– Biztos jól vagy? Tudsz így játszani? Szerintem neked is haza kéne menned.

– Jól vagyok, köszi. Alexen akarom tartani a szemem, és nem akarlak magadban hagyni. Neked is beszólogathatnak.

– Köszönöm – állok elé. – Úgy értem mindent. Nálad rendesebb fiúval még nem találkoztam.

Rámosolygok, amire ő elpirul, és elneveti magát. Szegénynek bedagadt az arca, de így is aranyos. Bemegyünk az öltözőkbe, ahol a lányok távolságtartóan viselkednek velem és meg sem kérdezik, hol van Héli. Most kell velük letisztáznom a dolgot, ezért azt mondom.

– A viselkedésetek alapján azt hiszem, hallottatok Alexről és Héliről. – Senki nem felel. – Mivel a csapattársaink vagytok, elmondom, mi van. Alex egy szemétláda. Felcsábította magához Hélit a szünetben és lefektette. Héli nem egy ribanc, nem adja úgy oda magát akárkinek. Ha ti ezt nem vagytok képesek elhinni, hát legyen. Nem kell barátkoznunk, de akartam, hogy tudjátok.

Meg sem várom, amíg reagálnak, hanem lemegyek a terembe. Azonnal az edzőhöz megyek, és elmondom neki, hogy Héli rosszul érzi magát, ezért haza ment. Brian szó nélkül végighallgatja, és nem fűz hozzá semmit, pedig ő is tudja, mi történt. Alex nagyképűen jön befelé, mint akinek semmi baja. Amikor meglát a kosárpalánk alatt, felém indul nagy iramban, de szerencsémre Tj mellém lép. Alex megtorpan és végül leül a kispadra. 

– Ma melletted maradok, ha nem bánod – mondja nekem a kékhajú, amire én bólintok.

Végül Alex nem játszik, mert mikor az edző meglátja az arcát, nem engedi őt a pályára. Az egész edzést végig üli. Tj ettől függetlenül mindig mellettem van, nehogy Alex hozzám szóljon. Látszólag Alex fél Alentől, pedig nagyobb nála. Tj és Jeremy még a szakkör után is megvár. A lányok ugyan nem beszélnek velem, de látták, hogy Tj engem védelmez, ezért remélem, kezdenek kételkedni Alex történetében. Hazafelé menet megint megköszönöm a fiúknak, hogy velem voltak és hazakísértek. Otthon Héli jobb állapotban van, mint vártam. Nem kérdezősködöm a tetőn történtekről, inkább csak csendben elvagyunk a nappaliban, amíg anya haza nem ér, majd el nem vonulunk a szobáinkba.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd saishin 36 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

saishin

A 38-as szektor - Pasi agy

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

Az emberiség találkozott egy idegen fajjal és békét kötöttek. Fenekestől felfordult minden, mert ideálisabb életkörülmények lettek kialakítva a földön az idegenek javaslatára. Szektorokra osztották fel az egész bolygót.
Főszereplőink kalandja pedig a 38-as szektorban kezdődik.

Rövid összefoglaló

A 7. fejezetben rosszra fordulnak a dolgok Héli számára. Talán még sem Alex lesz a nagy ő? Tj ismét bebizonyítja, hogy mennyire kedves és mennyire kedveli a lányokat. És ez úttal Jeremy sem marad ki a sorból.

Olvasási idő

8 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni saishin nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!