Barion Pixel nuuvella

Egy szokásos reggeli meditáció

Keresek egy, a pillanatnyi hangualtomat leginkább kifejező illatú füstölő pálcát, kiveszem a dobozból, majd a pálcát a tartóba helyezve meggyújtom. Felveszem szokásos térdelő pozíciómat, amiben a gyors reggeli meditatív néma imádságom szoktam tartani.
Lehunyom a szemem és megkeresem a középpontom. Figyelem a légzésem, a tudatom fókusza gyorsan be is áll egy láthatalan üres és sötét tér közepére. Megérkeztem hát...

Közben hallom az utcai zajokat, de nem visznek el sehova, a hangok csak beáramolnak a füleimen, majd szertefoszlik mind, mintha egy maréknyi apró gyöngyöt dobnánk a szoba közepére, eltűnik mind, nyomtalanul.
A füstölő illata lassan, de egyre intenzívebben tölti be a szoba levegőjét. Minden lélegzetvételemmel egyre tisztábban érzem az illatot és az illat által szelíden meglebbenő érzelem nyomokat. Gondolat még nincs. Nem is lehet, hiszen a koncentráció erőtere kívül tartja mind, a jelen pillanat horizontján kívül.
Ebben az állapotban nyugodt vagyok, türelmes és végtelenül elfogadó. Elfogadom minden dolgok létezését és hálát adok, hogy mindennek részese lehetek. Elfogadom az utcai autók keltette zajt, hiszen nem ellenem szólnak, inkább mellettem. Léteznek, ahogyan én magam is. Elfogadom, ahogyan a szobám hűvös levegőjét is és, hogy a reggeli gyors meditációkat nem a párnámon ülve tartom, pusztán csak a csupasz parketta az, ami a bokámhoz és a térdeimhez nyomódik. Mindezt észrevétlenül a háttérben maradva. Semmi sem zavar, hiszen mindennek a létezése éppúgy elrendeltetett, mint a saját létezésem.
Majd lassan, de egyre határozottabban elkezdenek bekúszni a gondolataim. Először csak halkan kopogtatnak a végtelen belső tér ajtaján, finoman belépnek és halkan jelzik felém: Itt az idő, mennem kell. Folytatom hát földi létezésem immár abban a biztos tudatban, hogy ide bármikor visszajöhetek. És ez jó, nagyon jó!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1319 szerző
  • 906 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

samma

Egy szokásos reggeli meditáció

Műfaj

spirituális

Rövid leírás / Beharangozó

Egy gyors reggeli meditáció pillanatképe és hangulata, mindez egy pár perces gondolatfolyam közvetítésével

Rövid összefoglaló

Egy gyors reggeli meditáció pillanatképe

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni samma nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!