Barion Pixel nuuvella

Angyali írások - ötödik rész

Ma szabad vagyok. Heti egy nap nekem is jár a melóhelyen. Ilyenkor hosszabban futok, mint általában. Lesétálok a parkba, bemelegítek, és hat kört teszek meg a tó körül. Valamivel több, mint tíz kilométer. Szépen, kényelmesen. Nem készülök én maratonra, de azért nem árt, ha le tudom futni egy esetleges támadómat. Persze ilyekor is van nálam védekezési célzattal egy tőr. Gondosan elrejtve.

Itt is mindig sokan vannak. Legfőképpen nyugdíjasok, és kisgyerekes anyukák, akik babakocsit tologatva, vagy a tipegőt terelgetve ütik el az idejüket, hogy ne csak a négy fal között legyenek egész nap. Ráadásul itt akad társaság is. A többi anyuka közül csak akad egy, akivel egy hullámhosszon vannak.

Az én figyelmem azonban leginkább a természetre összpontosul. Angyalként természetesen vonzódom a fákhoz, a vizekhez, és mindenhez, ami körülöttünk él. A kis tavacska, ami körül a kilométereket kergetem egy nagyon tiszta vízű, természetes tavacska a város szívében. Tele élettel. Olykor, ha időm engedi, futás és nyújtás után csak leülök, és nézem a hattyúkat, kacsákat, és a többi madarat. Elmerengek egy-egy halacskán, ahogyan kidugja a fejét.

De ma nincs erre időm. Ma van a nagy randi Dave-vel, így a hat kör után szépen lenyújtok, haza sétálok, és beülök egy kád kellemesen meleg vízbe. Ilyenkor mindig gyújtok egy gyertyát, és egy füstölőt. Most már csak azért is, hogy hangulatilag is felkészüljek az estére. Szépen behunyom a szemem, elcsendesítem az elmém. Már majdnem elbóbiskolok, amikor valami zaj üti meg a fülemet. Fülelni kezdek. Ez az én lakásom ajtajának zárja. Valaki megpróbál bejutni.

Gyorsan kiugrom a kádból, magamra kapok egy köntöst, kezembe markolom a kád melletti tőrt, és óvatosan elindulok a bejárat felé. Kattan a zár. Akárki is az, bejutott. Lassan kinyitom a fürdő ajtaját, és kilépek a folyosóra. Az illető szintén nagyon csendesen közlekedhet, mert nem hallom a lépteit. Már majdnem a sarokra érek, amikor meglátom a fegyverét. Egy rövidebb kard van nála. Előre ugrok, amint meglátom a csuklóját, ráütök a tőröm markolatával, kifordítom a kezét, lerántom a földre, majd farkasszemet nézek egy vadidegen nővel, akinek tőrt szegezek a torka elé. Majd ledöbbenek a felismeréstől. Nem is degen az, aki alattam fekszik.

– Hella?

– Szia Hugi! – mosolyog rám a régen látott féltestvérem.

Hát igen, kicsit bonyolult a családfa. Hella harminc évvel idősebb nálam. Anya első kapcsolatából született, majd a másodikat lenyúlta Hella. A nővérem állítása szerint Liam sosem akart semmi mást, csak az ő közelében lenni, és ezt csak úgy tehette meg, ha anya bizalmába férkőzik. Aztán Liam és Hella leléptek, anya pedig tajtékzott. Innen látszik, hogy az Orákulum sem lát mindent.

Öt éves voltam, amikor Hella kirepült az életünkből, azóta nem is láttam. Amire emlékszem, hogy imádtam vele játszani. Sokkal többet foglalkozott velem, mint anya. Mondjuk nála apa is többet törődött velem, amíg ő is inkább kisétált anya életéből tíz évvel ezelőtt.

– Mi a francot keresel itt? – kérdezem, miközben feltápászkodom róla. – És miért nem hívtál fel, vagy valami hasonló, ahelyett, hogy betörsz hozzám?

– Kíváncsi voltam, hogy meg tudod-e védeni magadat – érkezik az egyszerű felelet, miközben körbejáratja a tekintetét a lakás minden apró részletén.

– Kössz…

– Hallom a húgunkat keresed – tér a lényegre Hella.

– Igen. Legalább engem érdekeljen, ha anya nem foglalkozik vele.

– Szerintem anya pontosan tudja, hol van Kíra, különben nem lenne ennyire nyugodt.

– Miből gondolod?

Felemel egy cica szobrot a pultról, alaposan megvizsgálja, majd visszateszi, és csak utána válaszol.

– Kíra anya kedvence. Mindig a legkisebb az. Nem mintha ez változtatna azon a tényen, hogy senkivel sem foglalkozik, csak a jövővel, de attól még igaz. Ha Kíra valóban bajban lenne, akkor sereget szervezne a kimenekítéséért, nem a trónján ücsörögve nézné, hogy a jelenlegi trónörökös küszködik a semmivel.

– A trón a legkevésbé sem érdekel, de mi az, hogy a semmivel küszködök? Keresem Kírát.

– A fegyvert keresed, és lehet, hogy anyának ez az egyetlen célja. Hogy megtaláld azt.

Felvonom a szemöldökömet, és várom, hogy bővebben kifejtse a gondolatmenetet. Ő farkasszemet néz velem, és amikor rájön, hogy várom a folytatást, körbeforgatja a szemeit.

– Egek, Jasmine, eszedbe sem jutott, hogy anya bújtatja valahol Kírát, tök kényelemben, arra várva, hogy megszerezd, amit szeretne?

– Egyszerűbb lett volna megkérnie, hogy keressem meg.

– Persze, mert pont meg is keresed volna, ha csak szépen kéri.

– Hát… – indulok el a ruhásszekrény felé. – Lehet, hogy nem.

Kinyitom a szekrény ajtaját, és keresgélni kezdek a ruhák között. Hella mellém lép, egy ideig nézi, ahogyan lapozgatom a ruhákat, majd megfogja a kezem.

– Tetszik? – kérdezi.

– Micsoda? – kérdezek vissza.

– Nem micsoda, hanem kicsoda. Randira mész, nem?

– Honnan tudod?

– Onnan, hogy én leszek az egyik új pultos. Amíg ti egymással lesztek elfoglalva, addig én leszek frontvonalban.

Kikerekedett szemekkel nézek a nővéremre.

– Mi van? És Liam?

– Ő is jött, ketten visszük a pultot. A gyerekek már kirepültek, kell valami kaland. És mi lehet annál jobb, mint segíteni a húgaimnak?

Az agyam elakadt a gyerekeknél. Meg annál, hogy kirepültek. Ezekszerint nagynéni vagyok jó pár éve, de fogalmam sem volt róla. Ráadásul már ki is repültek a családi fészekből.

– Várj… – fordulok vele szembe. – Gyerekek? Mikor? Mennyi?

Hella rám mosolyog.

– Kettő, egy fiú és egy lány. Zeon és Kiara. Huszonkettő évesek. Ikrek. A többit később, mert el kell készülnöd.

Fel sem ébredek a döbbenetből, mire Hella segít kiválasztani a ruhát, felöltöztet, frizurát varázsol nekem, kisminkel, felaggat tökéletesen passzoló kiegészítőkkel, és útnak indít.

Dave a ház előtt vár egy nagyon vagány autóval. Ennél jobban nem értek a kocsikhoz, így még ha egy márkás csoda, akkor sem tudom, hogy mennyire ájuljak el tőle. Mindenesetre nagyon jól néz ki, és hihetetlenül kényelmes.

– Valami baj van? – kérdezi, amikor már öt perce csak bámulok ki a fejemből a kocsi ablakán keresztül.

– Azon gondolkozom, vajon tudtad, hogy Hella a nővérem?

– Az a Hella, akit felvettem újonnan a pultba a férjével?

– Igen.

– Ugye viccelsz…

– Nem.

Dave is hallgatásba merül. Szinte hallom, ahogyan kattognak a fejében a fogaskerekek. Végül megáll egy olyan étterem előtt, ahová álmomban sem gondoltam, hogy valaha eljutok. Mondjuk nem is volt célom. Leállítja a motort, és mielőtt kinyithatnám az ajtót megszólal:

– Várj…

Kíváncsian nézek felé.

– Ha jól sejtem, most benned is ezernyi kérdés kavarog.

Lassan bólintok.

– Csak egy dolgot kérek. Ürítsd ki a fejedet. Lesz még időnk a nővéredről és a vele kapcsolatok dolgokról beszélni. A ma este azonban legyen a kettőnké. Rendben?

Kicsit megkönnyebbülten elmosolyodom.

– Rendben.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Shiroi Tenshi 7 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Shiroi Tenshi

Angyali írások - ötödik rész

Műfaj

fantasy

Rövid leírás / Beharangozó

Jasmine egy fegyver után indul, aminek kinézete még az Orákulum számára is rejtély. Annyit tudni róla, hogy nagyon erős, és csak egyetlen személy képes felismerni azt, Jasmine.
Vajon mire fogja felhasználni, ha megtalálja, és miért megy bele a fegyver utáni hajszába, ha senki más nem képes megszerezni rajta kívül?
Egy önfejű angyal. Egy titokzatos szerető. Vagy inkább ellenség? Egy különleges fegyver, aminek kinézete rejtély. Szabályok, amiket Jasmine, alias Kiscsillag szeret felrúgni, nem törődve a következményekkel. És egy szervezet, amiből a főhős igyekszik kitörni, mert nem csípi a kötöttségeket.
Szenvedéllyel fűtött szálak sokasága, melyek sokszor csak az információszerzést szolgálják. Vajon képes-e egy ennyire független nő elköteleződni bárki mellett is, ha éppen a kötöttségek elől menekül? Képes-e tartani a számára kijelölt távolságot egy férfi, ha őszintén vonzódik a célszemélyhez? És mire jó egy fegyver, amit senki sem ismer igazán?

Rövid összefoglaló

Egy régi rokon bukkan fel a semmiből. Vajon mit akarhat, miért most került elő, és egyáltalán, miért tör be Jasmine lakásába? Pont akkor, amikor randira készül Dave-vel..

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Shiroi Tenshi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!