Barion Pixel nuuvella

Somos Zoltán

Kittenberger Kálmán afrikai életútjának kutatásával foglalkozom. Érdekes, hogy Kittenberger neve Afrikával forrt egybe, mégis a fekete földrészen eltöltött 16 évéről könyveinek vadásztörténetein kívűl nem sokat tudunk. Több éves kutató munkám alapján ennek részleteit tárom itt az olvasó elé. Célom, hogy a munka során előkerült irdatlan mennyiségű új információ alapján, hitelesen rekonstruáljam azokat a ma már történelminek mondható eseményeket, melyek Kittenberger könyveiből kimaradtak vagy a cenzúra miatt másként jelentek meg mint a valóság.
Az ezáltal kialakult új Kittenberger-kép, addig soha el sem képzelt világba helyezi őt, mély testi és lelki válságokkal, sikerekkel és még több kudarccal, az asszonyi törődés apró morzsáival és saját túléléséért vívott könyörtelen küzdelemmel


Kittenberger Kálmán afrikai életútjának kutatásával foglalkozom. Érdekes, hogy Kittenberger neve Afrikával forrt egybe, mégis a fekete földrészen eltöltött 16 évéről könyveinek vadásztörténetein kívűl... tovább olvasom

Végtelen vadonságok csavargója

A végelláthatatlan sztyeppéken vagy a dúsillatú esőerdők mélyén végtelenbe hajlik az idő. A napok, melyek milliói múltak el és milliói várakoznak még, közönyösen követik egymást. Egyik nap a másik után majd a harmadik.... nincs jelentősége.

életrajz
1 perc olvasás
0 0 0
Torum története

Kittenberger Torummal a kis runóval eladás céljából 1910 december 14.-én indult el a Tirina-campből Nairobiba. Az utazás roppant nagyságára jellemző, hogy oda-vissza éppen másfél hónapig tartott, s mely idő alatt közel 1000 km-t tettek meg!

életrajz
10 perc olvasás
0 0 0
BENYOMÁSOK

1929 márciusában Kittenberger és Horthy Jenő egy különlegesen szép őserdei tisztásra tévedtek. A Megváltozott Afrika című közös könyvükben külön fejezetet szánnak e csodálatos hely leírásának. Irodalmi érdekesség, ezt az élményt hogyan látta és hogyan írja meg a két író.

életrajz
6 perc olvasás
0 0 0
Ante diem natus, ante diem mortuorum*

"Aki idő előtt születik, idő előtt hal meg" - szívszorító történet egy kis rínóról

életrajz
5 perc olvasás
0 0 0
VÉRTŐL ÁZOTTAN

Követhetetlenül felpörgött cselekmények láncolata vezetett ahhoz a szörnyű tragédiához, mely 1911. február 5.-én történt.. Elszenvedője Kittenberger fegyverhordozója, Najsebva volt.

életrajz
4 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Somos Zoltán nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!