Barion Pixel nuuvella
Nagyasszonyok az Árpád-ház szolgálatában

A látszólag háttérben álló nagyasszonyok jelentős szerepet játszottak már az Árpád-korban is az ország életében.A tragédiák és a kiszolgáltatottság ellenére jelentős szerepük volt az ország megtartásában.

10 perc olvasás
0 0 0
gross
A Szent Korona regénye X-XVI. század
0 0 0
A kopjaerdő
Történelmi elbeszélések. - 7.

Erdély és a déli magyar határ védelméért Báthori István és Kinizsi Pál a felelős. A betörő török sereg alapos munkát, és nagy pusztítást végzett. Találkozik-e a két magyar sereg, hogy megállítsa a visszavonulóban lévő rablóhadat?

13 perc olvasás
0 0 0
Nyitray György
A renegát
Történelmi elbeszélések. - 6.
0 0 0
Nyitray György
A boroszlói táborozás
Történelmi elbeszélések. - 5.
0 0 0
Nyitray György
Üzenet az éjszakában
Történelmi elbeszélések. - 4.
0 0 0
Bakócz Tamás kereszteshadjárata

1514. április 9-én hirdette ki Bakócz Tamás esztergomi érsek X. Leó pápa bulláját, melyben az egyházfő a török elleni keresztes hadjáratra hívta fel a magyarokat. A következő hetekben meg is kezdődött a sereg toborzása, a szervezkedés azonban tragédiába, a Dózsa György vezette parasztháborúba torkol

4 perc olvasás
0 0 0
A Sár

Egy katona elmélkedései, az életről, a halál árnyékában, a hősiességről, a hétköznapiságról és istenről.

16 perc olvasás
0 0 0
A szigeten
Történelmi elbeszélések. - 3.

A Dunán átkelve a kolostorba érve Béla herceget nagy kérdések elé állítják: miért nem akarja ő a trónt, és miért hagyja azt a kölyök Kun Lászlónak?! Aztán az este a lovagteremben végzetes dolog törénik. Kőszegi Henrik számonkéri az ifjú herceget.

11 perc olvasás
0 0 0
Nyitray György
A mosoni aratás
Történelmi elbeszélések. - 2.
0 0 0
Nyitray György
Atra Cura
Történelmi elbeszélések. - 1.
0 0 0
Szellemlovasok kaptárkövei!

A kaptárkövek rejtélyei.

7 perc olvasás
1 1 0
Tél a hunok földjén

Olyan hideg telet hoztak azon az éven az istenek, hogy a Duna Pannonia területén talán egészen a meder aljáig befagyott. Ki gondolta volna, hogy ebben a jeges hidegben egy úton lévő család kicsi fia nyomtalanul eltűnik...

23 perc olvasás
0 0 0
Saláta néni

Eleinte csak salátát árult, így ragadt rá a név. Egy letűnt kor utolsó mohikánja volt ő. Kertes házikója egyedüli volt a betonkockák között, amit a kommunista diktatúra épített, egyik öt éves terv keretén belül.

3 perc olvasás
3 0 0
Lakó Péterfi Tünde
Kalapos Marika
3 2 0
A brigitták — egy haladó szellemű rend a középkorban
Keresem a fátylam - 3.

Hogyan függ össze a Kőszívű ember fiai egy svéd szerzetesrenddel? Botrány egy lengyel kolostorban! Örök versenyben a karmelitákkal.

3 perc olvasás
3 2 0
Tűzvész Szkopjéban

1689-ben Enea Silvio Piccolomini császári tábornok felégette Szkopje városát – hivatalosan azért, hogy megakadályozza a kolera kitörését, de az is lehetséges, hogy bosszúból tette Bécs 1683-as török ostromáért. Vajon mi történt valójában?

4 perc olvasás
0 0 0
Kádár János – Út a hatalomhoz

Egy átfogó, de rövid és tömör írás arról, min ment át abban a korban, amit Kádár-kornak neveznek, az egyszerű magyar nép, és mit tett vezetője: Kádár János.

6 perc olvasás
0 0 0
Keserédes

A történet Anne és Arthur szerelméről szól, akik még a viszontagságos idők ellenére is kitartottak egymás mellett.

7 perc olvasás
0 0 0
Otranto krónikása

A Krisztus urunk születése utáni 1480-adik évben sötét fellegek vetnek árnyékot a máskor fényben fürdő Nápolyi Királyságra. A muszlim veszedelem halált hoz Itália földjére, melynek kétségbe esett, jámbor lakói a keresztény magyarok segítségében bizakodnak.

5 perc olvasás
1 0 0
Vadász Szilárd
Szabács ostroma
1 0 0
'56 muskátlija

A muskátlit még Jolánka néni ültette, a vén, morcos házmester mindig pletykáló felesége. A kis virágot a nappaliból tette ki, tavasszal, gondolta, hadd gyönyörködjenek benne mások is, ne csak ő... A muskátli tehát kikerült az ablakba, pont az utcára nézett, és csöndben figyelt.

6 perc olvasás
3 3 0
A híres nánai emeletes túróslepény

Vidéki kulináris legenda egy egyszerű, ám kortalanul népszerű édességről.

3 perc olvasás
1 1 0

Ajánlott szerzőinkÖsszes szerzőnk

Viorica Violet Vandor

A támogatást a könyvem lektorálása, javítása és kiadása céljából szeretném kérni

Ki szeretném adatni a Steven Smith, (137- A4 oldalas) meseregényemet, de lektorálásra, javításra is szüksége lenne a szövegnek. Erre kérem a támogatást. Előre is nagyon szépen köszönöm!

Támogatási célom: 400 000 Ft
Támogatom

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Viorica Violet Vandor nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!