Barion Pixel nuuvella
Spanyolország művelődése

A spanyol kultúra ezüstkora a társadalmi válságok időszakára esett.A gazdasági ,társadalmi háttér vizsgálata tanulságos ,megmutatja, hogy a szellemi élet pezsgése egy diktaturában is kibontakozhat.Ha másként nem, ,groteszk módon ábrázol.Írásom az irodalom, zene világát, a városi életet mutatja be

7 perc olvasás
0 0 0
gross
Barangolás a budapesti kávéházakban
0 0 0
Ashley a földönkívüli nő

Sci - fi történet egy földönkívülinőről aki Los Angelesben él és szereti a sárgarépa ízú fagyit és a sört.

4 perc olvasás
0 0 0
Borkóstoló

Te mit tennél, ha sok pénzed lenne, de egy egyszerűnek látszó fogadással megsokszorozhatnád? Elcsábulnál? A balatonfelvidéki eldugott borospincében összeverődött milliomosok ezzel a dillemmával szembesülnek. Van félnivalójuk, amikor szinte biztosra mennek? A történet ezt meséli el.

25 perc olvasás
1 0 0
Drágán megfizettem a szépségemért

Mennyit ér a szépség? Milyen árat vagyunk érte fizetni?

1 perc olvasás
0 0 0
IGe
Tudományos Tévhiteink 33 db

A föld gömb alakú? Nem igaz, mert inkább krumpli és az űrből nézve a a víz és a légkör egyenlíti ki.

3 perc olvasás
0 0 0
Vadászat. 1 rész.
Mundus vult decipi... - 23.

D'arcynhall fülledt betondzsungelének mélyén, elindul egy hajtóvadászat, melyben Barlow fontos szerepet kap, annak ellenére, hogy az egész vállalkozás meglehetősen abszurdnak tűnik. Barlow maga is kételkedik a sikerben, de hamar rájön arra, hogy Wotar napjának éjjelén, bármi megtörténhet.

22 perc olvasás
1 0 0
Dick Van Houjt
Halott ember nem mond meséket
Mundus vult decipi... - 22.
0 0 0
IGe
Gödel első nemteljességi tétele hibás. Attól még a matek lehet teljes. 3.0

Gödel tétele rengeteg zavart okozott a matematikában, a logikában, a filozófiban és a kozmoógiában is. Megszegi és áthágja a valódi tudományosság elveit.

11 perc olvasás
0 0 0
Betűtörténet 11. Mátyás király Corvinái és itáliai könyvemlékek
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 38.

Mátyás király uralkodása idején (1458-1490), az itáliai reneszánsz kezdett elterjedni. Mátyás király Luxemburgi Zsigmond uralkodása után huszonegy évvel került az ország élére. Az olasz reneszánsz Magyarországon való, igen korai, az európai példáknál hamarabb történő kialakulásához az is hozzájárult

10 perc olvasás
2 2 1
Isteni Szél és Kinyíló Lótusz

A rég felperzselt Párizs romjai között, egy autonóm harci egység a sorsát követi. A programjai által értelmezhetetlennek tűnő hatalom útmutatását követve, a gyilkolásra épített gép találkozik, az élet védelmére megalkotott számítógéppel.

28 perc olvasás
0 0 0
Madagaszkár

Rövid sci – fi történet arról h a Mars bolygón hogyan mennek a dolgok, egy nő és egy férfi kalandjait meséli el a történet az említett bolygón és egy izgalmas űrutazás is megjelenik.

8 perc olvasás
0 0 0
Alkonyat előtt
Mundus vult decipi... - 21.

Barlowt az utóbbi időben, nem kíméli a sors. Mióta elfogadta a sylur kormány megbízását, és elment egy párhuzamos világ távoli, ám annál gyönyörűbb bolygójára, egyik lélekromboló csapás érte, a másik után. A sylurok, most megint kérnek tőle valamit, ami első hallásra kissé abszurd, és veszélyes is.

21 perc olvasás
0 0 0
Süllyedő hajó
Kihalás a Marson - 9.

Összefoglalót kéne írni

14 perc olvasás
0 0 0
Földünk múltjában

A főhős olyan technikai civilizációkat lát, amelyek a Földön léteztek, de jóval az ember előtt.

4 perc olvasás
0 0 0
Betűtörténet 10. Johannes Gutenberg
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 37.

A Johannes Gutenbegről szóló szócikkem a blogomon eredetileg 5204 olvasót vonzott eddig. Ez a tíz év alatt elért olvasottság érdem-e vagy hátrány és van-e értelme annak a tudományos ismeretterjesztésnek, ami miatt elvégeztem az egyetemet egykoron? Mindig úgy gondoltam, hogy az olyan tudománynak, min

11 perc olvasás
2 2 2
Tudomány egyszerűen: Gyorstalpaló az inzulinrezisztenciáról

Az inzulinrezisztencia (rövidítve: IR) nem más mint  a szénhidrát-anyagcsere folyamat zavara a humán szervezetben. Hogy miért is jelent ez problémát? Kezdjük az alapoktól!

2 perc olvasás
0 0 0
Vampyria
A Szerencse katonája - 5.

A klónja után folytatott hajsza és a szeretett nő iránt érzett szerelme, Levant DeBryt a vámpírok ősi bolygójára vezeti. Az öngyilkos vállalkozás, csaknem tragédiával végződik, amikor a halálra sebzett vámpírt, oltalmába veszi egy ősi erő.

24 perc olvasás
0 0 0
Dick Van Houjt
Ahol az erő, ott a jog. 2. rész.
Mundus vult decipi... - 20.
0 0 0
Dick Van Houjt
Ahol az erő, ott a jog. 1. rész.
Mundus vult decipi... - 19.
1 1 0
Dick Van Houjt
Elveszíteni a legdrágábbat
A Szerencse katonája - 4.
0 0 0
Dick Van Houjt
Tigris és holdfény. 2.rész.
Mundus vult decipi... - 18.
0 0 0
Dick Van Houjt
Tigris és holdfény. 1 rész.
Mundus vult decipi... - 17.
0 0 0
Betűtörténet 9. Képes Krónika és Thúróczy Krónika
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 36.

Milyen volt a középkori történetírás és rajzolás? Hogyan maradtak fenn a magyar történelmi emlékek és legendák? Milyen volt egy kódex megjelenése? Milyen ábrázolások voltak rajta? Hogyan nézett ki egy iniciálé és mi volt a pergamen?

11 perc olvasás
2 2 1
Cici az űrből

Sci – fi írás, űrlényekkel és az igaz szerelem természetével. Fontos kiemelni, hogy az űrlények mellet, a vodka is megjelenik a történetben. Erotikával fűszerezve.

62 perc olvasás
0 0 0
Kísértet a jövőből
Mundus vult decipi... - 16.

A rejtélyes Morten útmutatását követve, Barlow átlépi az élők világát, a holtak birodalmától elválasztó határt. Számtalan kérdésére vár világos válaszokat, de a túlvilági sámán ködös mondatai, csak még több kételyt és bizonytalanságot ébresztenek benne.

26 perc olvasás
0 0 0
Dick Van Houjt
Párharc
A Szerencse katonája - 3.
0 0 0
Phobos és Deimos
Kihalás a Marson - 8.

A Marsnak két kísérője van, a Phobos és a Deimos. Nevüket a görög hadisten, Árész fiairól kapták, akik a Félelem és a Rettegés megtestesítői a csatákban. Skyler mindkettejük kezének súlyát érezte a vállán. Úgy érezte szélmalomharcot vív, melyben vesztésre áll.

18 perc olvasás
0 0 0
Ben Paulson
Küldetés teljesítve
Kihalás a Marson - 7.
0 0 0
Betűtörténet 8. Aldus Manutius munkássága
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 35.

Betűtörténet sorozatomban Aldus Manutius, itáliai reneszánsz könyvkészítő munkásságához jutottunk. Az ő könyvei nagyon magas színvonalat jelentettek. A róla elnevezett kiadványok az Aldinák, amelyek könyvtári gyűjtemények felbecsülhetetlen értékeit képviselik. A műhelyében készült könyvek lapjainak

11 perc olvasás
3 2 0
Az Ózon Alakulat

Az egész Univerzumban mi, Emberek vagyunk az egyetlenek akik csak egy bolygóval rendelkeznek. Nekünk kell betölteni a házőrző szerepét.

12 perc olvasás
0 0 0
A távolság nem akadály

Scifi történet, amely egy kényszerűrutazásra ítélt rab legbelsőbb félelmeit tárja elénk.

11 perc olvasás
1 0 0
Vass Zoltán
Az élet Szikrája
1 0 0
Pleisztocén Hagyaték

A Homo Sapiens veszélybe sodorta az evolúciós folytonosságot, és úgynevezett diszkontinuitást idézett elő. Ez veszélyes!

3 perc olvasás
0 0 0
A Sors ködös útjai
Mundus vult decipi... - 15.

Miután elrabolják, Barlow csak nagy kínok árán képes újra visszanyerni az öntudatát. Mintha egy láthatatlan erő, mindent el akarna követni annak érdekében, hogy továbbra is eszmélelten maradjon. Barlow azonban, nem az a fajta ember, aki megfutamodna a harctól.

21 perc olvasás
0 0 0
Dick Van Houjt
Syrtys Major
A Szerencse katonája - 2.
0 0 0
A 38-as szektor - Rejtélyes bizalmasok
A 38-as szektor - 36.

A 36. fejezetben Kyrot kiszabadítják a börtönből, nem is akárkik. Fény derül néhány titokra, majd meg sem állnak az 1-es szektorig.

12 perc olvasás
0 0 0
Visszatérés
A Szerencse katonája - 1.

A mélyűr sötétjéből előtűnik, egy kopott űrhajó. Az önkéntes száműzetésbe vonult, ezer éves vámpír, megszegi egykor tett fogadalmát, hogy válaszolva a telepatikus hívásra, végre szembenézzen a legnagyobb félelmével.

14 perc olvasás
0 0 0
Betűtörténet 7. Betűkészítő eszközök és nyomtatási módok
Grafika, kézművesség és építészettörténet - 34.

A betűtörténet szempontjából rendkívül fontosak azok a betűkészítő eszközök, műhelyek, nyomdák és az abban dolgozó mesterek, ahol a könyv létrejött. A korábbi részek az ősember barlangművészete, Egyiptom, Mezopotámia, az ókori Görögország, a Római Bírodalom és Kína írásbeliségének történeti leírásai

14 perc olvasás
2 2 1
Ember embernek farkasa. 2.rész.
Mundus vult decipi... - 14.

Barlow hosszú útja a sors által kijelölt irányba, tovább folytatódik. Bűnözők, telepaták ás túlvilági lények kísérik lépéseit, miközben önmagáról, és a Camyl szívét tőle elrabló riválisról is kiderül néhány dolog.

16 perc olvasás
0 0 0

Ajánlott szerzőinkÖsszes szerzőnk

Sipos Anna

Szeretném kiadatni a könyvemet

Szeretném kiadatni a novellás kötetemet. Ez a pénz a nyomdai költségemhez járulna hozzá. Köszönöm azoknak akik ehhez hozzá segítenek.

Támogatási célom: 400 000 Ft
Támogatom

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Sipos Anna nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!