Barion Pixel nuuvella
Beszélgetések önmagunkkal: A hazugságról
Beszélgetések önmagunkkal - 10.

A beszélgetések önmagunkkal sorozatban, emberi gyarlóságokról írtam, megoldásokat keresve.

3 perc olvasás
0 0 0
Az ember társas lény
Városi mesék - 56.

Az ember társas lény mondja az Anyukám és én teljességgel igazat adok neki kivéve, amikor magányra vágyom. 

5 perc olvasás
2 2 1
Soha ne felejtsd el...

Egy önsegítő szösszenet azokra a napokra, amikor magad alatt vagy.

1 perc olvasás
0 0 0
Beszélgetések önmagunkkal
Beszélgetések önmagunkkal - 3.

Amennyiben az alapértékeid stabilak, nem inogsz meg, bármilyen külső nyomás, próbatétel alatt is éld az életed. A nehézség közben bár formál élet, mégis az erényeiben erős ember, minden körülmények közt stabil és állhatatos marad, abban, amiben hisz, ami a tartását adja.

2 perc olvasás
0 0 0
Változás...

Hiszen, mi értelme hátra nézni, ha a cél az előre haladás? A folytonos hátratekintgetés csak megnehezíti,bizonytalanná teszi a lépéseket.

2 perc olvasás
0 0 0
A fekete-fehér, igen-nem és a színek minden árnyalata

Szeretném, bebizonyítani, hogy a jó weboldalak is érnek annyit, mint egy jó könyv. Egy weboldal tulajdonképpen egy egész könyvtár...

2 perc olvasás
1 0 0
Bolond likból bolond szél fúj
Családi történetek - 17.

Az anyai nagymamám mindig azt mondta, hogy: "bolond likból bolond szél fúj", amikor olyan fékevesztett jókedvem volt, amivel ő nem tudott mit kezdeni. Velem nevetett, de mindig ezt mondta. Az elmúlt napok is ennek a jegyében teltek, mert szabadságról visszamenni dolgozni az nagyon furcsa. Remek volt

7 perc olvasás
2 2 1
Gondolatok a józan döntés fontosságáról
Gondolatok a józan döntés fontosságáról. - 1.

A józan döntés fontossága, az értelem és érzelem harmóniájának egysége, segítheti a belső rendet, a lelkünk rendjét kialakítani. Ami támaszt nyújt a hétköznapok megoldásaiban.Nézzünk hát szembe önmagunkkal, és beszélgessünk, úton a megismerés, és a megértés felé…

13 perc olvasás
1 0 0
A kényszer kismanója

Történet az állandó tenni akarásról, a megfelelési kényszerről.

3 perc olvasás
1 0 0
Hogyan mentette meg az életem az önszeretet

Az önszeretet gyógyító hatalma

12 perc olvasás
2 0 2
A kis vöri és az elefántember
Városi mesék - 50.

Történt pár éve, hogy reggelente, munkába menet feltűnt egy nagydarab pasi, aki mindig abban az időpontban indult dolgozni, amikor én is. Átjártam Pestre, ahova több villamosra és buszra való átszállással tudtam megoldani a közlekedést. Az elefántember nem csak magas és óriási volt, de vaskos is

5 perc olvasás
3 2 0
Sophie levelek
Sophie levelek - 5.

Sophie levelezése, barátjával, valójában két ember önismereti útja. Melyben, a leveleken keresztül nem csak a nő érzéseit, gondolatait ismerhetjük meg, hanem az egymás iránt érzett érzéseik változását is nyomonkövethetjük.

3 perc olvasás
0 0 0
HENRIETTE FÉE
Beszélgetések önmagunkkal
Beszélgetések önmagunkkal - 1.
0 0 0
A csend igazi dallamai
A csend igazi dallamai - 1.

Folytatásos írást szeretnék nektek hozni, sokat foglalkoztam hallássegítő eszköz viselőként azzal, hogy számomra milyen érzéseket, élményeket hoz a segédeszköz használata. Elsősorban szeretném a hallássegítő eszköz elfogadottságát növelni ezzel az írás sorozattal.

3 perc olvasás
0 0 0
A nemvéletlenek...
Szemben a csenddel - 3.

Igazán nem sok és nem nagy dolgok voltak ezek, mégis biztonsági viszonyítási pontokat adtak. S már maga a tudat, hogy meg tudtam határozni ezeket a pontokat, valahogy felvillanyozott. S mindez egyúttal magával hozta a következő kérdést is...

3 perc olvasás
0 0 0
Szépség és komolyzene Budapesten
Városi mesék - 51.

Mi történik mostanában a világgal? A vírus is tombol, de az őrület is. A közösségi média teljes csatatérré vált és nem csak a vírus tagadók és azt elismerők között folyik már a vita, de az olyan látszólag békés csoportokban, mint a Budapest régi képeken.

6 perc olvasás
2 2 0
Bukott angyalok

Az orkák soha nem csalják meg a párjukat, egy életen át egy a szívük azzal, akit elsőre megszerettek, addig maradnak mellette, amíg valamelyikük el nem pusztul. Mondják a régi írások, hogy a tan a földön hever, és a Teremtő tanításul teremtette az anyagi világot nekünk, kóbor lelkeknek.

4 perc olvasás
1 0 0
Az oltások és a fiatalság
Családi történetek - 13.

Nagyjából két hete vettem egy üveg rosét az október 23-i nemzeti ünnepre, mert a kacsához, ami saját zsírjában sült az talált a legjobban. Jutott belőle bőven a húsra és a hús mellé a pohárba is.

2 perc olvasás
3 3 0
Verseny

Egy kislány rájön, hogy nem mindig előnyös lánynak lenni világunkban.

6 perc olvasás
0 0 0
Érzéscunami, amit megengedhetsz magadnak végre

Ahogy telik az idő és megérted magad, az érzésektől nem megijedsz, hanem elfogadod. És ha elfogadtad, már nem másban élsz, hanem kialakul lassan magadban mi az amire vágysz a gyász után.

4 perc olvasás
0 0 0
Szemben a csenddel - Ott-hon?
Szemben a csenddel - 2.

Az első hét az ifjúsági szállón végtelenül lassan telt. Mintha ólomlábakon járt volna az idő, végiggondolva az átélt élményeket, életszakaszokat, végiggondolva a szeretet, a gyűlölet és a csend szent hármasát.

3 perc olvasás
0 0 0
Magány

A magányról, ami életünk végéig kisért.

1 perc olvasás
0 0 0
Bridget Bradshow
MIÉRT OLYAN FÁJDALMAS A BÚCSÚZÁS?
0 0 0
Szép új világ és az indiszkréció
Várois mesék - 50.

Láttam egy képet a közösségi médiában, ahol egy nő unottan hátradől és azt kérdezi magától, hogy "vége a karanténnak, mit fogok most csinálni?"- hát ez az gondoltam magamban. Ha én el tudtam foglalni magam itthoni munkával, olvasással, lektorálással, blogolással, takarítással, új receptek kitalálásá

6 perc olvasás
2 2 0
Kocsis Nagy Noémi
Az élet napos oldala
2 2 0
Kirakati bábú vagy, vagy vásárló?

Hogyan változtass a társkeresési szokásaidon?

1 perc olvasás
0 0 0
Gyógytea
Családi történetek - 11.

Gondoltam veszek egy változókori gyógyteát és kipróbálom, mert közelebb vagyok az ötvenhez, mint a negyvenhez. Noha lélekben huszonötnek érzem magam és a testem sem adta még meg magát, de próba szerencse. Egy-két éve megkérdeztem a lányomat, hogy nem érzed úgy, hogy egy másik kamasszal élsz együtt?

1 perc olvasás
2 2 0
Nem megyek le kutyába

Villanásnyi jelenet egy félresikerült kapcsolat indításból.

4 perc olvasás
0 0 0
"Te könyvet fogsz írni!" – Spontán jóslatok és egyéb tévedések

Látomások és megérzések - segítőink egy teljesebb élet felé? Kitartó Útkereső vagy? Akkor érdemes elolvasnod, hogy mit üzent ez a jóslat! Annyit elárulok, hogy a könyv (még) nem született meg.

7 perc olvasás
0 0 0
Orgazmus - bugyi nélkül

A szex az élet része, élvezd, tanulj, tanítsd.

2 perc olvasás
0 0 0
Szélnek eresztett álmaink

Mi kell ahhoz, hogy megálmodott álmainkat megvalósítsuk? Miért van az, hogy sokat közülük szélnek eresztünk?

3 perc olvasás
0 0 0
Rákóczi Zsuzsa
Az elfeledhetetlenek
0 0 0
Fogyás másképpen
Fogyás másképpen - 7.

Aki felismerte, hogy ugyanazokkal a módszerekkel élve csak ugyanazokat az eredményeket várhatja, és hajlandó változtatni az életén, el fogja érni a célját.

5 perc olvasás
0 0 0
Carla_Vita
Fogyás másképpen
Fogyás másképpen - 6.
0 0 0
Carla_Vita
Fogyás másképpen
Fogyás másképpen - 5.
0 0 0
Az író
Városi mesék - 44.

Az ember, ha könyveket ír, vagy blogot ír lépten-nyomon összefut olyanokkal, akiknek nem mindennapi találkozás ez. Nekem is hajdanán az volt, íróval, zenésszel, festővel találkozni, még akkor is, ha művész családban nőttem fel. A legtöbb embert érdekli, hogy mit írok, sokan érdeklődnek a könyveim ir

2 perc olvasás
5 5 0
Kocsis Nagy Noémi
Otthon
Városi mesék - 43.
3 3 0
Baljós árnyak
Rövidek - 1.

Rövid gondolatmenetek pozitív, negatív érzelmekről. Ami a lelkemben lapul és kikívánkozik. Hátha másokat is inspirál, vagy felismerik bennük érzéseiket.

1 perc olvasás
1 0 0
Egy születés tíz pillanata

Egy születés tíz pillanatra bontva, egy apa szemszögéből.

28 perc olvasás
0 0 0
Masszázs
Városi mesék - 40.

Mindig mondják, hogy élményeket ajándékozzunk azoknak, akiket szeretünk, ne tárgyakat. Az élmény maradandó, a tárgyak elveszhetnek, vagy már nem annyira érdekesek egy idő után. Ha gyereked van, akkor tölts vele minőségi időt, például játssz vele, sportolj együtt vele, vagy menj moziba. 

7 perc olvasás
2 2 0

Ajánlott szerzőinkÖsszes szerzőnk

IGe

Szeretnék kiadatni egy többnyelvű tudományfilozófiai e-könyvet

Kurt Gödel első nemteljességi tételéről sikerült kimutatnom, hogy az soha sem volt valójában bizonyítva. Ez egy nemzetközileg is jelentős tudományos felismerés, ami több nyelven jelenne meg.

Támogatási célom: 180 000 Ft
Támogatom

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni IGe nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!