Barion Pixel nuuvella


A holtak éjszakája

Éjfél után kezdődik az élet a temetőben. Híresek és civilek vitája a Halállal. Élet és halál között az őr, kire szemet vetettek a nők. Bloody Mary az őrületbe kergeti a Halált. A Halál egy egy korsó sör mellett panaszkodik a munkájára.

fantasy
9 perc olvasás
Kiürült üdítősdoboz

"Azt hiszem, néha ez a gond velem: túlságosan félek attól, hogy egyszer majd elfelejtem, milyen parfümöt fújtál magadra, mielőtt először mondtad ki a nevemet, hogyan mosolyogsz, ha a zavarodat lepleznéd, vagy éppen melyik szót mantrázod, ha végleg kiábrándulsz az adott napból."

romantikus
1 perc olvasás
A Vak Lány

Tamara, a 15 éves vak lány, és Gergő, a diákfiú útjai egyszer csak találkoznak. Nagyobb szükségük van egymásra, mint gondolnák, bármi is lesz a történet vége... Vajon a szrelem mindig és mindent legyőz?

romantikus
15 perc olvasás

kiemelt szerzőink


Szeretni azt, aki szeretetre méltó

Szerethető-e az, aki épp kilép az életünkből?

szépirodalom
1 perc olvasás
Retró cukrászda
Városi mesék - 1.

Városi mesék olyan történetek, amik viccesek, tanulságosak, olykor szomorúak is. Ihletőjük az épített környezet, a benne lakó emberek viselkedése, reakciói, a városi flaszter. Tarts velem, mikor az utcákat járom és kalandokba keveredem.

kaland
2 perc olvasás
Radagas krónikák - Tomber-hegy ostroma 2. rész

Az ifjú Bran'Daan Doonstarl herceg és serege nyugatra menetel, hogy felkészüljenek Tomber-hegy ostromára. A herceg erőtpróbáló feladat előtt áll, serege fáradt, Tomber-hegy védelme gyenge, és az ellenségről sincsennek pontos információk.

fantasy
10 perc olvasás
Fiatalkori pillanatragasztó

Egy túlivott este, egy fiú és egy lány. Fiatalkor, kamaszkori szívtörések. Egy héttel ezelőtt még én, egy héttel később már te. Mi zajlik ilyenkor odabent?

ifjúsági
3 perc olvasás
Partra vetett halak
A kék róka - 2.

A kék róka c. kötet 24 gyászverset rejt.

vers
1 perc olvasás

fikció

Epilógus
Villámcsapás - 1.

Könnyed, egyben szórakoztató olvasmány azoknak, akik elrugaszkodnának a jelenből és visszarepülnének az 1800-as évekbeli romantikus világba.

romantikus
1 perc olvasás
A napi élet dolgai

Egy mai mese, Bogyóval, Babócával és kozmológiai eseményhorizonttal...

humor
1 perc olvasás
Az elátkozott ház - Anikó

2.Vannak megmagyarázhatatlan dolgok, vagy csak a véletlenek játszadoznak. Ezek az élet titkai. Vannak megmagyarázhatatlan dolgok, vagy csak a véletlenek játszadoznak. Ezek az élet titkai.

misztikus
17 perc olvasás
Kalári, a takarítíró
Kalári, a takarítíró - 1.

Kalári olyasmibe fog bele, ami meghökkentő eredményre vezet. Vajon lelepleződik a végére, és kiderül mit csinált, ki is ő valójában?

szépirodalom
3 perc olvasás
A tér-idő bennszülöttje

Bennszülöttek vagyunk a saját tér-időnkben. Más dimenziókból ne mászkáljanak a miénkbe szórakozni!

sci-fi
3 perc olvasás

mese

Hónapok
Hat felett is - 1.

Hónapok és jellemzőik gyerekeknek.

mese
1 perc olvasás
Szívörvény
Szívörvény - 1.

Inke egy nap álmot lát. Az álombéli hang megszólítja, és arra bíztatja, hogy induljon útnak és találja meg a boldogságot. Gyermekkori jóbarátjával Vászollyal indul el. Megtalálja - e a szerelmet? Beteljesedik -e az álomban hallott üzenet? A történet végén mindenre fény derül.

mese
3 perc olvasás
A kívánság

Egy óvodás kisfiú páratlan szerencsében részesül. Vajon képes okosan dönteni?

mese
6 perc olvasás
Tündérmese
Mesetár - 2.

Az eltévedt tündérkisasszony az erdei állatok segítségével találja meg a hazafelé vezető utat.

mese
5 perc olvasás
A lila orrú maci

Mese Levenduláról, a jegesmedvéről, akinek lila lett az orra.

mese
4 perc olvasás

nem-fikció

Alkotás

Szobrász a szobrába, festő a képbe, író a könyvébe, zeneszerző a zeneművébe belehal kicsit. Ettől lesz az alkotása művészet. Mert ami a művészben meghalt, a művében él tovább.

művészet
4 perc olvasás
Karikagyűrű - (Boróka)
Karikagyűrű - 1.

Boróka úgy érzi, elérkezett a nagy nap. Izgatottan készülődik, csillogó szemmel várja, hogy hozzámehessen élete szerelméhez. A lány története azonban nem olyan véget ér, ahogy várnánk...

életrajz
4 perc olvasás
Karikagyűrű - (Szilárd)
Karikagyűrű - 2.

Szilárd megszokta, hogy azt teszi, amit csak szeretne. "Megfogtad az Isten lábát ezzel a lánnyal!" - mondogatták neki az ismerősök és barátok, amikor eljegyezte a mosolygó szemű lányt és ő maga is úgy érezte addig, amíg egy rossz döntés miatt megváltoznak a dolgok...

életrajz
5 perc olvasás
A délamerikai dzsungelek sámáni rítusa a szív fájdalmának gyógyítására

A perui őserdők sámánjai olyan tudás és módszerek birtokában vannak, amely felér tíz évnyi pszichoterápiás kezelés hatásával. Olvasómnak egy ilyen szertartásba nyújtok élethű bepillantást.

spirituális
17 perc olvasás
Metró

Metrón utazva nincs is jobb annál, mint az utastársakat (meg)figyelni, érzékelni, mi lehet bennük. Egy ilyen figyelés nyomán született írásom.

utazás
2 perc olvasás

vers

Vakcina

vers
1 perc olvasás
Eltévedt hold

Vers az úttévesztésről.

vers
1 perc olvasás
Felhő-rapszódia

Nem vagyok költő, de erről a témáról csakis lírában lehet írni. Egyik versem azok közül, amit megmutathattam az olvasó közönségnek is.

vers
1 perc olvasás
Ez vagyok...

vers
1 perc olvasás
anyu szerint

Anyu pici angyalkája, lekötözött szárnyak, pegazus, lilomtiprás, fájdalmas hallgatás.

vers
1 perc olvasás

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!