Barion Pixel nuuvella


Az "odacuppantós" eset
Egy boszorkány naplója - 2.

Una gyakran mondogatja, hogy olyan dolgokra fecsérlek energiát, aminek semmi értelme nincs, de újra és újra bebizonyosodik, mennyire nincs igaza. Ezen okból kifolyólag pedig új hobbinak hódolok. Vagyis strigulákkal számolom, hányszor tudom a képébe vágni, hogy "Beee, tévedtél!"

fantasy
8 perc olvasás
Fantazmagória: A Varjak Ura

Fantazmagóriában bármi megtörténhet, és meg is történik. Mr. Anton Whitefield világhírű ateista gazda élete legrosszabb döntését hozta meg azzal, hogy mások családi temetkezési helyét sütőtökökkel vetette be. A halottak a mocsárban nyugodnak tovább békében, vagyis most már nem nyugodnak...

horror
27 perc olvasás
Hotel Árokpart
Paradicsomlé - 2.

Kondákor Barna a fővárosi aranyifjak tökéletes életét éli, míg egy döntése menekülésre nem kényszeríti. Az alföldi Kanálispusztát jócskán felforgatja az érkezésével, és bár a helyi kísértet ügyének vizsgálata közben szerelemre talál, kérdés, hogy a hazugságokra épített kártyavár mikor dől össze...

romantikus
10 perc olvasás

kiemelt szerzőink


Megemlékezés

Szeretett írónkról, a ma harminc éve született, és máig töretlen népszerűségnek örvendő Lämmerschwantz Ödönről szeretnék pár szót ejteni.

szatíra
3 perc olvasás
Most és soha

Az első gyermekét váró Jenny Swan ismétlődő látomásoktól szenved. Az újra és újra átélt borzalmak minden esetben az ő halálával végződnek. Ezért pszichológushoz fordul, hogy az segítsen rajta. Csakhogy az élet egy másik, tragikus szálat is belefűz a történetbe...

misztikus
9 perc olvasás
Egy új élet
A szinasztria - Időtlen szerelem - 8.

A délután gyorsan eltelik a régi emlékek idézgetésével.. Bár kezdetben nehezen engednek ki a fékjeim, végül sikerül feloldódni, és újra megtalálni a hangot a lányokkal. Hagyom, hogy Anna a szakmai sikereit ecsetelje, és a szerelmi élete részleteivel traktáljon.

szépirodalom
15 perc olvasás
Vak_repülés

Milyen könnyen bomlik szét a harmónia, milyen könnyen esik darabokra az egység. Milyen egyszerű a buborékon belüli létezés, és mekkora a sokk, ha kikerülünk onnan. Ez a novella erről mesél.

szépirodalom
3 perc olvasás
Kecskepali 80-ban Budán
Életrajzi sorozat munkacíme "Kozmagyurri" - Nemrég az amerikai nagybácsim Naplóját kaptam meg egy ottani rokon halálakor. És így értesültem néhány új rokonról is a családban. Köztük voltak ismert nevek is. - 2.

Meghívtam az akkor barátaimat, akik főleg filmrendezők voltak, akiknek szövegíróként dolgoztam, esetleg színészek, mint Udo Kier, mert ő ismerte Kecskepalit, véletenül egy hotelben laktunk korábban Rómában. És felbukkan az exisztencializmus legnagyobb írója, aki 40 ben a Pali főnöke volt a lapjnánál

életrajz
11 perc olvasás

fikció

Jázmin utca 17
Paradicsomlé - 3.

Kondákor Barna a fővárosi aranyifjak tökéletes életét éli, míg egy döntése menekülésre nem kényszeríti. Az alföldi Kanálispusztát jócskán felforgatja az érkezésével, és bár a helyi kísértet ügyének vizsgálata közben szerelemre talál, kérdés, hogy a hazugságokra épített kártyavár mikor dől össze...

romantikus
7 perc olvasás
Hétköznapi Side Quest

A kamaszfiúra vár egy mindennapi küldetés, melyet nagyon szeretne teljesíteni. Még akkor is, ha ez több szempontból is komoly kihívásnak ígérkezik. "A kamaszkor azért is nehéz, mert nagyobb sűrűséggel kell első tapasztalatokat szereznünk, mint bármilyen más életkorokban."

ifjúsági
3 perc olvasás
Cthulhu Prófétája

A kalandor természetű Renauld de Sonnac gróf ősi, sötét titkok nyomára bukkan hű társaival Bochier őrmesterrel, és Jacob atyával, majd hirtelen nyoma vész. Csaknem két évtizeddel később apró bálvány kerül a fia Thomas kezébe, melytől az ijfú grófot rémálmok kezdik el gyötörni.

fantasy
44 perc olvasás
A halál szele...

A munka rengeteg időt és energiát vesz el a mindennapjainkból. Gyorsan meg kell tanulnunk jól beosztani az időnket, hogy elkerüljünk a testi-lelki leépülést, mert az már akár tragédiához is vezethet. Egy halálközeli élmény előzményeinek, s végkifejletének az eseményeit írja le, e novella.

misztikus
12 perc olvasás
Hívatlan kérő
A kezdetek - 8.

Az utálat első pillantásra olyan élmény, ami a házasság gondolatát a lehető legtávolabb löki az ember lányától. Márpedig, ha létezik olyan dolog, ami nem épülhet utálatra, az a "míg a halál el nem választ"...

fantasy
7 perc olvasás

mese

Esti Mese

Az Atya háza Felhőország legszélén, egy hatalmas rózsaszín fehér felhőn trónolt. Egyszerű ház volt, apró napocska-ablakokkal, óvatos felhőajtókkal. Felhőből és napsugárból szőtték Zenitország lakói, akik tulajdonképpen apró esőcseppek. Huncut teremtmények voltak ők.

mese
14 perc olvasás
Bere a pákász
Mesetár - 4.

Két fiatal szerelme és tragikus vége, illetve emlékük.

mese
2 perc olvasás
Színek
Hat felett is - 2.

A természet színei.

mese
1 perc olvasás
Csipetke és Csirimanó - az első találkozás, amiben Csipetke megismerkedik a meditációval

Ebben a sorozatban Csipetke, egy szöszi kislány Csirimanó segítségével (aki nem más, mint a kislány önvalója) megtanulja a tudatos élet alapelveit és módszereit.

mese
11 perc olvasás
Felhő
A jóságos Szenszi bácsi állat-és embermeséi - 1.

Mese egy kis lóról és egy kislányról. A kislány neve Maja. A kis lóé? Na, erről szól ez a mese

mese
4 perc olvasás

nem-fikció

HÁT HOL VAN RAJTAM AZ A 30 KILÓ!

Egy 120 kilós ember izmos története a "nem"-ek és "igen"-ek harcával.

önsegítő
22 perc olvasás
Angyalcsinálás - gyanú

Egész délelőtt fájdogált a hasa, de nem volt vészes, tudott dolgozni. Kettőkor aztán, mikor fújt a gyár, megkönnyebbülve takarította le a marógépet, s élvezettel figyelte a vasporos olajtól fekete lé mint válik tiszta vízzé a kagylóban, ahogy megtisztult a keze.

életrajz
5 perc olvasás
Szépség és komolyzene Budapesten
Városi mesék - 51.

Mi történik mostanában a világgal? A vírus is tombol, de az őrület is. A közösségi média teljes csatatérré vált és nem csak a vírus tagadók és azt elismerők között folyik már a vita, de az olyan látszólag békés csoportokban, mint a Budapest régi képeken.

önsegítő
6 perc olvasás
Őszi hangulatban

A hygge létjogosultsága az S-alakban görbülő esernyők, a szuroksötét parkban villódzó jelzőfények, és az aranysárgára váltó lombok között kószáló őzek évszakában.

utazás
5 perc olvasás
Nézőpontok

Egy majdnem tragédia, a szereplők szemével látva...

spirituális
7 perc olvasás

vers

Babilon

messze jár onnan a szeretet, ahol én lábamat megvetém régóta folytatom e menetet, mely úton lelkemet menteném

vers
1 perc olvasás
Olyan akarok lenni

vers
1 perc olvasás
Az utolsó csengő

Elválló utak néhány évtized után.

vers
1 perc olvasás
Kis vers a karácsonyról
Új idők - 16.

vers
1 perc olvasás
Homo sapiens...

vers
1 perc olvasás

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!