Barion Pixel nuuvella

Nemzeti kedvesség

A budapestiek bunkók, az ott olyan személytelen, az a sok rohanó, egymás lábát taposó ember, jajj – mondják itt is, ott is, nem is annyira pestiek. Aztán, ha elpuffogtatták örökérvényűvé nyilvánított frázispisztolyuk utolsó gumilövedékét is, köpnek egyet a vidék töredezett járdalapjaira, pofátlanul eléd furakodnak a pénztárnál, majd lehajtják fáradt fejüket a közhelyszótárral kitámasztott ablak mellett.

Az általam ismert pesti „bunkók” dolgosak, és ahogy Dé mondta anno, szociálisan kurvára érzékenyek, például. Meg jólelkűek és tájékozottak. És van amelyik jólelkű, tájékozott, és mégis a sarkamba lép a metró mozgólépcsőjén, pedig velem van. És van amelyik annak ellenére segítőkész, hogy nem velem van, és nem azzal van, aki épp velem van. Hanem csak úgy van, például a Király utca Akácfa utcai trolimegállójának nemzeti dohányboltjában, és amikor citrusos apentát veszek és megkérdezem, hogy árul-e BKV-jegyet akkor rám néz, kimondja a kis szájával, hogy nem, de közben a háta mögött kaparászik a táskájában, majd visszafordulva a kezembe nyom egy BKV-jegyet, amit ugye nem is árul, majd amikor ki akarom fizetni, azt mondja mosolyogva, hogy egészségedre, nekem van bérletem.

Tetszett a történet?

5 3

Regisztrálj és olvasd Szűcs Brigitta Z. 15 történetét!


  • 1234 szerző
  • 828 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

nem fikció

Rövid leírás / Beharangozó

A (buda)pestiek bunkók, az ott olyan személytelen, az a sok rohanó, egymás lábát taposó ember, jajj – mondják itt is, ott is, nem is annyira pestiek. Aztán, ha elpuffogtatták örökérvényűvé nyilvánított frázispisztolyuk utolsó gumilövedékét is, köpnek egyet a vidék töredezett járdalapjaira, pofátlanul eléd furakodnak a pénztárnál, majd lehajtják fáradt fejüket a közhelyszótárral kitámasztott ablak mellett.

Rövid összefoglaló

Emberek, akikért érdemes élni. Avagy életkép egy dohányboltból.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Szűcs Brigitta Z. nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!