Barion Pixel nuuvella

Tálos Atanáz

Megdörzsölöd a két szemöldököd közti területet. Mikor kisimul, eszmélsz rá, hogy eddig annyira összeráncoltad, hogy már fájt. Visszateszed a szemüveged. Melletted egy férfi olyan közel hajol a festményhez, hogy orra hegyét milliméterek választják el a vászontól. Szinte belebújik.
A galéria szögletes terében kerekded, fehér kis asztalok, az asztalokon vázákban túlcsorduló rózsák. Bazsarózsák. Nehezek, burjánzók, az illatukat viszont nem érezni, közvetlenül beléjük szagolni túl illedelmes vagy.
Egy vékony réteg mindig elválaszt a valóságtól. Körülvon, mint öntudatlan férget a kitin, a báb. Az emlékeid valószerűtlenek, mint égő alkonyban meggyújtott kandeláberek, és álmaidban várakozásod portyáz, mintha megtalálhatná az álmodót.


Eddigi megjelenések

Versek: Irodalmi Szemle, KULTer, Zabella Zine, dokk.hu
Próza: Új Forrás, SZIFONline, prae.hu
Irodalomkritika: Műút, Kortárs


Megdörzsölöd a két szemöldököd közti területet. Mikor kisimul, eszmélsz rá, hogy eddig annyira összeráncoltad, hogy már fájt. Visszateszed a szemüveged. Melletted egy férfi olyan közel hajol a festmén... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Versek: Irodalmi Szemle, KULTer, Zabella Zine, dokk.hu
Próza: Új Forrás, SZIFONline, prae.hu
Irodalomkritika: Műút, Kortárs


Tálos Atanáz ajánlásai

Csutak Gabi
Csendélet nyúllal
Tóth Kinga
Akna
Csutak Gabi
Szomorú harisnya
Trenka Csaba Gábor
FEKETE MADÁR EGYSZERRE HÉT ÉJSZAKÁBAN
FEKETE MADÁR EGYSZERRE HÉT ÉJSZAKÁBAN - 2.
Trenka Csaba Gábor
FEKETE MADÁR EGYSZERRE HÉT ÉJSZAKÁBAN
FEKETE MADÁR EGYSZERRE HÉT ÉJSZAKÁBAN - 1.
Teszt

"– Tudja, évekkel ezelőtt pontosan ilyen robotokat szereltem össze, mint maga [...] – Mi a célja azzal, hogy ilyeneket mond? Feltételezem, tudja, hogy ettől őrültnek tűnhet. – Jelen esetben irreleváns, minek tűnök az ön számára."

9 perc olvasás
0 0 0
Szorongás

"az öntudat is csak emóció"

1 perc olvasás
1 0 0
Nyár

"Zárt szemekkel hallgatom a ritmikus csöndet, dajkált dühöm a gabona közt vékony hangon felnevet, és élezett késével fiókára vadász."

1 perc olvasás
1 0 0
Tovább

"este menet közben néhány szót eldobtam az emlék odaszaladt körbeszaglászott továbbszaladt"

1 perc olvasás
0 0 0
Krízis

"Egy olyan szolgáltatást akartak kifejleszteni, mely igénybevevőjének lehetővé teszi egy általa választott régi élmény újraélését, olyan érzetek kíséretében, mintha valóban ismét ugyanott lenne. Ugyanazt látja, ugyanazt hallja, ugyanazokat a szagokat érzi, mint akkor. Időutazás."

10 perc olvasás
2 1 0
Szem

"Mielőtt először megütöttek, arra idomították a bal kezemet, hogy ne rángjon, ha csak a bal kezem fáj, és arra idomították a jobb kezemet, ne rángjon, ha csak a jobb kezem fáj. [...] És nem szólt erre semmit a szám, mely eközben felnövekvő kis szavaira adta fel az aznapi ruhát"

1 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tálos Atanáz nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!