Barion Pixel nuuvella

1983-ban

Ebben az évben látta meg a napfényt az öreg T.N. A munkanélküli, Münchhausen örök széptevője, romantikus bókoló s sebezhető trubadúr-újszülött. nem táplálták termékeny anyatejjel s majdnem a kiságyban lustán elaludt, miközben mohón szeretet-önzőségébe csimpaszkodott. örökérvényűségről ábrándozott! 

Anya négyórás vajúdás mellett kísértette meg a Holnapot, nem sokkal később George Orwell is megírta az 1984-et, s karácsonyra figyeltek sokan a Bögöte utcában! – Még két év s azt hite feleség is világra kiálltja saját maga ennivaló gügyögését! S Reagan bejelentette csillagháborús-tervét, míg Thatcher asszony Budapestre készült! 

1983: Új nap, s tán új lehetőség valakiknek a szebb jövőre ahol megtörténik mindaz amiről az ember ábrándok büszke vázlatait csak kergette. Legendássá lett nyolcvanas években: Még mindenki remélte s el merte hinni, hogy írógépek csattogó háborújában csak tanúskodók lehetnek s áldozatok aztán átlendültünk 

,,társadalmi konvenciókkal” kilencven falán is! S a SALT II-őt  s nukleáris alkony-felhők találatait tintával leírtuk: de ügynököket aktivált a paranoiás félelem! 
Semmiből mégis Sziszifuszként teremtettünk szerelem-esküvel lélegző vér-edényeket, rög-molekulákat: Rögeszmés emberek módjára hajszoltuk a sikert! – Óvni kellett volna sebezhetőségünk elesettségét is!

Tetszett a történet?

1 1

Regisztrálj és olvasd Tasi83 455 történetét!


  • 1350 szerző
  • 923 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

1983-ban

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!