Barion Pixel nuuvella

Rang-sorolás

Már fölösleges sebeket szaggatott bőrünk, dobbanó szíveink köré a Mindenség kiszámított matematikája. Sohasem értett egyenletekké, érzelmek hazug, kisstílű manipulációjává degradálja magát a hős romantika s csók-pátosz. Szerveiden keresztül szokod meg a kozmoszszerű Hiányt s a kitöltött árvaságot.

Megszépített emlékeiden is fel-felsejlik egy-két tudatosan kellemetlenkedő bogár; féreg, bolha vagy tetű – ha nem figyelsz -, könnyen összerág. – E mostani hibernált, senkiházi élet csupán csak arra jó, hogy vegetálj, s bármi áron túlélhesd a rád váró sorscsapásokat. 

Megkövült borostyán-könnycseppeket már aligha szorít magához a Kedves, vagy becézgeti sírva: „Mennyire nagyon szeretlek téged!” – Hajnalok pirkadó vöröslő martján talán még valahol feltűnni látszik esthajnalok üstököse, mely száguldó bolygók kontinenseként örök szerelmes reményt ír a sebzett szívekbe. Meteor-zápor köszöntést hallgat, ki setétlő szemek tavában még észreveszi az őszinteség lángoló, pöttyalakú csipkebokrait. 

Idegen földön idegenként vagy elhajtanak, vagy baráti kézfogással üdvözölnek. A barátság s megbékélés határai néma egyetértésben s ritmusra mozognak. Az elmúlás tompa, telt zörejhangjai, akár egy-egy tachicardiás ritmuszavar sokszor megkísértenek s mégis – évtizedek méla múlása irányjelzőként figyelmeztet téged csináljon bár belőled díjnyertes hatökröt, vagy kényeskedő udvari bolondot e mostani becstelen, bitang nagyvilág – te most is megmaradsz Emberhez méltón még akkor is ha sárgaföldig sújtják érzelmeid! – Érezni fogod magadban tudatosan, mikor mágneses varázsként kinyújtod kezeidet Valaki titkon csak terád várakozik!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 159 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Rang-sorolás

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!