Barion Pixel nuuvella

Megszakadó összeköttetés

 

Valahol szétkapcsolhatták a nyelv titkos hieroglif-párbeszédét. Valahol már minden barbár-tahó kicsinyes masszába fulladt. Mint gyermek-kismamák gyártják szorgalmas gépekként naponta inkubátorok fogságában nevelkedő babiket. Mintha valahol megszakadhatott volna már minden jelentős érzelmi összeköttetés…  

Egy másik nap talán a buszmegállóban szívmasszázsban részesíthetik azt, akiről eredetileg úgy gondolkodtak részeg, vagy drogos. Töpörödött nagymamáktól se csupaszív szánalomból vegyenek életeket mentő virágcsokrokat – ellensúly nélkül nem létezhet teremtő harmonikusság. Már egyre több helyütt inkább növekszik a kozmoszi Hiány, ahelyett, hogy tartósnak mondott együttműködéssel reformok születnének s nem csupán stróman-oligarchák gyarapodnának kőgazdagokká! 

Elharapott ígéretek sarkából kibuggyanó vér szivárog; nincs aki megvigasztalhatná anyai ösztönökkel a bennünk árválkodó gyermeket. Luxuséletmód és amerikai álom-igenlés helyett munkahelyekre volna már égető szükség ahol nem éhbérekért kaptat napi tizennégyórában a marakodó harc. – A valóság egyszerre lett leveses híg, s hazug masszaállapot. Az erős mindig megszerzi amit magának akar elnyomva a tanácstalan gyöngét. 

Minden éhező száj telhetetlen irigykedéssel ugyanazt mormogja: tartós fizetést! Reális béreket! Állandó tartósság sanda, kiforgatott ígérete mellett még most is fojtogatni kényszerül – de immáron a boldogtalan keveset. Mindenütt rétegek és ellenpólusok uralkodnak. Ki maradhat az örökös és ki a kisemmizett?! Az ismétlődő jópofizás – ha nem vigyáznak -, mindenkit lépre csal, becsalogat. Egymás lelkiismeretében betonkemény, vastag sáncokat épít a törtetés, mohó karriervágy! 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 152 történetét!


  • 1199 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Megszakadó összeköttetés

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!