Barion Pixel nuuvella

Beavatottak

 

Beavatottak cinkos-elárult tétovaságával nézlek téged kegyetlen élet. Te alattomos, hazug, érdekek szerint velejéig megalkuvó. Jól tudom: immár hontalan s céltalan lobogásodban hogyan gázolsz ádázul át emberek akaratán. 

Létem Niagaráján azt hittem halhatatlan kezét lobogtatva majd együtt megyünk: stigma-vétkű golgota-lelkemen megesett szinte már minden, ami a törtető acélt éppen úgy megedzi, akár a mindennapok igaztalan borostyánindáit. Pirospozsgás foltok égnek arcomom: mg-nem-értettségem kráterein, mely most mint fuldokló a szabadságot akként szomjazná a gazdagító érintést. 

Pocsolyákká aljasult korokban négykézláb, mint az állat másznom s tűrnöm illett bilincs-feszítő alattomosságokat. Ifjak forrófejű elszántságát csupán csak most irigyleném: kirartó konoksággal akaratos karakánságuk izzó lángja lobban könnyűvérű szívük helyén. 

Szitakötőként, vagy mint halkan rebbenő piciny bogárka oly jó volna Kedvesem nektár-ajkairól dús mézízű csöppeket gyűjtögetni lappangón. Gyengíthet - ha látom -, szerénykedve emberi mogyoróagyakban a napfogyatkozásokat, mely sokak számára eltakarhatja a gondolatokba rejtező egyszerűsített lényeget. Megnyilatkozások ős-gyengesége vesz rajtam erőt, ha nem lehet már mellettem az, kinek felkínáltam nemes-préda áldozatként szívem szelencéjét. Még gyermektelen vedlő éveimet is elpazarolom. 

Kétségeim bitófára akasztanak, hogy holt-súlyú makacs terhek alatt roppan meg az árulás Júdás-fája is! - Önmagamban sírtam vissza a megtört, boldog emlékek töréspontjait. A Mindenséggel rokonszenvező, titkos örökkévalóság érzelmeit. Ifjúságom vadított izomláza folyvást fogyatkozik, s mégis próbálkozna még bizonytalan jövendőn át hogy Valaki elkísérné!   

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 194 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Beavatottak

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!