Barion Pixel nuuvella

Keresgélek

 

Vadász-szemeibe próbáltam belenézni bizonytalan Jövőnek, mint tartalmas könyvtáros, gondoskodó kutató. Lelkemből is, mint adakozni vágyó, kultúráért sikraszálló gondolati tett - kiröppentek gondolkodó szó-virágok, paradigma-jóslatok. Már apróbb, suttogóbb miccenések szárnyát próbálgatná lelkemben egy titkos hang, amit egyedül még csupán én hallgathatok s amit szerelmes Valakinek átadhatnék végre, ha találkozhatnánk s figyelne. 

De várok még s tevékenyen keresgélek. A bizalmas, erkölcs-hang sokszor tarkon ragad, s felelősségemben fojtogat: miként juthatott az ember odáig, hogy saját személyiségét, akár a megfizethető árucikket is eladja?! Nem találok szavakat. Az emberit kellene szükségképp újfennt megtalálni mely egyszerre ajándék-türelmemmel viselős s kulcs a szívhez, akár a hűség vagy a megfosztott bizalom. 

Odabent az esendő golgotai lélek örök megváltást csupán akkor érez, ha az emberség pontosan talál s tanúságot tesz. - Még a helyem is végessé lett, bizonytalan. E mostani benső kataklizmában, világban újra eluralkodott lét-bizonytalanságban merre álljak?! Lefelé húznak, marcangolnak múltam hajótörött-emlékei. Az ember ám tudhatja, ha mindig előre néz a jövőben mindenki csupán annyit érhet, melyet önmagából megtudott menteni. 

S téged is megszeretnélek keresve találni te ártatlan, tiszta Angyal, ki adakozó hó-kristály-pillanattal száguldó percek áramában hattyús kezeiddel vigasztaltad bennem a pityergő gyermeket, ha kellett s mint Kedves kézen fogtad sebezhető lényegemet. Tőled eredeztethető felém a megváltó kegyelem. Még jó volna a földi Mindenség kapuiban veled együtt kiteljesedni. 

Ha csak érezhetném, hogy áldott csillag-szemeid gyöngyöket-osztogató büszke patakjaiban megláthatnád igazabb-valódibb Egy-lényemet. Még tán szerethetnék egymást feltétlen s örökkön!  

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 243 történetét!


  • 1235 szerző
  • 832 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Keresgélek

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!