Barion Pixel nuuvella

A tanúskodókhoz

 

Újra kéne rendezni, gyúrni már, vagy csak megvallani őszintén, tisztán a Tett cselekedeteit, közös ügy-dolginkat, - egyetemesen találkozni kézfogásban, gondolatokért kulcsolódó kezek forgatagában, ahol a cél s akarat még újfent tanúskodhat s hitet tehet még akkor is, ha felívelő spirális pályája hirtelen derékba törik, s elbukik, s ahonnét emberi mosott-agyunkba a megvilágosodás szent fáklyafénye kiszabadul!

Eszmékből, kreatív ötletekből hadd szökhessen szárba újító, frissülő szellemiség, hogy teljesüljön s valóra váljék a szabadgondolkodó folyamat ebben az embert-butító vad huliganizmusban, s egyetemesen tágítható idiótisztikák zsivajgó áradatában az értelem se süllyedjen el! - Jöhetne már erdők harmóniát osztó béke-magányából vissza félénk, sebzett-próféta, kinek szavára erdők-hegyek echózó hangja Jerikó-harsonákkal felelget, s visszatérhetne már hisz oly régóta várjuk az önmagát kétségek spirálozó örvényeivel ostorozó remete, hogy tudásunk rég elfeledett, hírmondó kincseit újult erővel kimentse. 

Hisz úgy kellene már a pezsgő, tevékeny szellemi fölény - a tiszta, s egyértelmű állásfoglalás, ahol fölmérheti önmagát az elme s a mindent-látó szem. Ahol lábunkat sem kötik többé nyerészkedő gáncsoskodások, alattomos képmutatók se teszik szándékosan nyakunkon keresztbe a kiélezett hóhér-kést s nyomunkba majd kéziratok megérdemelt helye, korszerű egészségügy terem! 

Emberek! Szándékosan süket füleitekkel végre leljetek együttműködni kész feladatok s tervek szerint nemes utat, mely a tevékeny cselekvés ösvényei között ez őrült-erőszakos világban is céljaitokhoz, az emberi boldogság-tudatokhoz elvezet!   

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 156 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

A tanúskodókhoz

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!