Barion Pixel nuuvella

Szendergés

 

Akár egy süllyedni kész hajó, imbolyog életem. Fölöttem majdnem kilenc éve folyamatosan bealkonyul. Reményvesztettség kínzató börtön-pokla Golgota-gátakat emel bátran, s emberi gonoszkodásoktól viszket már rég Vendetta-ökleim sújtani vágyó igaza. Nincsen közel s távol se barát, se segítség!

Ismerőseim népes tábora - ha eszükbe jutok félúton -, méltányos üzenetekkel kárpótolnak elkésett találkozóimért. Valaki érzem egyre rám várakozik, csilingelő, szent arany-szívét nekem adná ajándékba; gazella-teste ide-oda libben emlékeimben, elképzelt álmaim megtestesüléseiben s mint megváltó, babusgató simogatás fülem andalítón hallgatja hogy dobban, apró, halhatatlan perceket gyönyörű szíve.

A huzat sokszor besüvíti hozzám tunya kétségbeeséseimet. Bársony-bőrének pihédző tollát, akár a dédelgető angyal-szárnyakat rámteríti vigasztalón - egymásnak elsuttogott örökkévalóságunk babonázó egy-lényegét, mint titkos telepátiánk csatornáit átfecskendezzük egymás lelkiismeretébe. S mindegyik Mindenség-pillanat halkan, akár az igazgyöngyszem csöndesen szívemre csöppen.

Bimbót-fakasztó ébredés járkál, lopakszik molekulás sejtjeinkben. - Szorongatott hétköznapjainkon hajunkat tépjük eszetlen, ha a megérdemelt béremelést nem nekünk szavatolták, s a jogos megbecsülés is - ki tudja mikor -, rég elmaradt. Kedvesem. Nem tudom merre lehetsz, de üveggólyóimat hattyú-finom kezecskéid domb-völgyébe ejtem s mint hangtalan méla fohász hozzád peregnek gazdagon láncra-vert ösztöneim.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 156 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Szendergés

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!