Barion Pixel nuuvella

Békével menj!TTudom manapság mindennap előttem viribel a tény, hogy csupa önző, érdek-háborúsodás a családi együttlét, körmönfont csalárd taktika a romantikus szerelem. Az ember kétosztatú magányba ekként ássa be végleg magát, mert még bizton elakarja hinni változni tud, ha átgondolt összefüggések logikájának megadja önmagát.

Az akarat bizony sokszor felrobban, akár az atom - kiszámíthatatlan pocelántőrő veszekedéseket idézhet elő - senkiföldjére kellene akkor gyorsan vonulni önkéntesen s eltöprengeni vétkező, galád szavaink súlyain. Vicsorító, meztelen-szemekben is sokszor páncél csikorog hogy ölni készül a csók, dúsított, emberi ösztön-érzelem, saz egyszerre ,,gyűlölöl és szeretek" ős-köd képlete.

Sírva-röhögve akkor miért történhet, hogy egymáson átgázolhatunk?! Ekként pusztít már önmagából megfontoltan mindent a szeretet s a szerelem öngyilkosságba kergető, titkos fegyvere; vadul dühöngő bika-indulatok fölkorbácsolódhatnak megint s egyetlen perc is sok - nem köthetnek fegyverszünetet, csupán lappangási időt!

Szíved bíbor-burok ketrecében dermesztő félelmedben időzített bombaként szorongatod önző infarktusait pusztuló vérrögeidnek. - Tudom én, hogy a megváltó békében is ölhet alattomos gazul az érdek, téboly s a vakhit s a modern erőszak egyenlő a tömeg-pszichózissal s ezt manipulációk szikra-gyújtogató arzenálja egyetlen perc alatt lángba borítaná - de mindezek ellen egyedül a Béke a tudatos vért: megszakíthatatlan, végesíthető.

Örökkévaló nyugalom földi mértékekre szabva s kimérve. Embert állattá aljasító fékevesztett, tomboló indulatot csak a Béke fékezheti meg! Talán még megszelídítheti az ezredévek, év-milliók alatt ránk rakodó alattomos túlélésért gyilkolni is kész fenevadat mint az értelmetlen egymás közti háborúskodás ránk szabadított!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 396 történetét!


  • 1318 szerző
  • 909 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Békével menj!

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!