Barion Pixel nuuvella

Mitológia

 

Szőrös, kishitű Marszüász imádott tengeri nimfához rimánkodott, sírdogált gyermek-alázattal, s mint hős-szerelmes búsa, zihált fejét lehajtotta. Hiába már! Talán már minden hiába! Hiába hívta segélykérőn erdős Diánát segítségül villámok isteni végzetébe kapaszkodva jó atyát az Isteneknek: könyörtelen bosszúállásnak, galád ármánykodásnak, csúf hübriszek magakelletőjét.

Talán nem tudhatta ő sem, hogy tengeri nimfa csetlő-botló Marszüász hű szerelmét elfogadta. - Én is most tehozzád esengek Poszeidón gyönyörű leánya hollótollú légy megbocsátás jelenem beborult, sötétlő egén. Hiába is sorolnám néked hasztalan embert-gyötrő mihaszna tusáim emlékezetét s mind e földön kísérletben ragadt, tervbe vett hódító, romantikus ábrándokat akikre szerelmes bókjaim csókra szelíden, de kitartón várakoztam. Karrier-központú, lángoló szíved érzem irántam meg nem enyhül, és nem okulsz immár lecke-példán: mint én Apollóntól könyörtelen megnyúzatásom tűrését viseltem teérted.

S úgy látszik így megy ez már míg a világ világ lesz. S eljöhet a Kor mikor majd a balek-bárgyú hősszerelmest halhatatlan Mindenség- ösztönökben csupán egymás izgatja. Mind éntőlem lesik majd el a veszteglő tűrés áldozatát, a vállalás alázkodó szolgálatát. - Szépséges tengeri nimfám. Te istenült, drága lény mindenható Zeusz atyádat kiengesztelni feltétlen kész lehetsz, ha értem örökkön megszeretsz!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 194 történetét!


  • 1215 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Mitológia

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!