Barion Pixel nuuvella

Rebben a lét


BBekúszik eleven az iszamós, nyálka-fájdalom, felszisszen tőle a nyúlfarknyi ideg; verejtékes ruháid alá zúzmarát köszöntő téli hidegben megfázás települ. Bekúszik már hozzád is, akár orvul meglapuló, alattomos gyilkos hadra kelő ádáz bacilusok molekula-serege - rendben van!

Tested börtöncella-ajtaját csupán a gyógyszerek feszíthetik fel újra! Bambán bámulni tudsz ostobácska birkaként sután elbuktatott kudarcaid okán: mi végre szülhetett gorgófejű Idő hetvenkedő kiskirályokat, szoknyapecér kisisteneket?! Most recept szerint illik bepácolnod, mint füstölt sonkának a kínzókamrában, mert szerveiddel vagy kénytelen-kelletlen csatát vívni! Egymagad lelkiismeretét, mint szorgalmas bíró, most majd kamatostul megvizsgálhatod: miért kellett oly sokadszor sanda virtusból legénykedned, mikor magad is tudtad; nem neked termett az elérhetetlen haszon-bér?!

Most űz egyre a pokoli golgota-kín, hogy látomásokat teremtő szent lázad lohadjon; elérhetetlen mennyország-tekintetek s Kedvesed után vágyódsz s konok-makacson tovább harcolsz gaz Időddel, mely folyamatosan sarokba szorít! - Lelked most mást aligha tehet. Fölmutatod Ádám-kosztümös életed. Számonkérő, suttogó szavak még egyre méhrajként szorgoskodva zsonganak hallgató füledben.

Vallomásra szántad el már számtalanszor enmagad, ha létezik még egymásért-lévő izzó érzelem-titok lobbanó hűség-parázsként felajánlani hajótörött életed; mocorogva rebben mellkasomban az összegző jaj-sikoly, gyermeki könyörgés: Drágám, merre vagy?! Tán átkaroló gyöngédséggel várakozik rám csókízű éjben? Fájdalmam, hogy mindenkiért, mint szorgalmas, totyogva lépkedő kakas aggodalmas vagyok - hallgatom még bordakosaram ketreceiben bújócskát-járt szívem mit regél: s most csupán abban bizakodhatnom, hogy éveim után kettőzött magányommal Valakire még bizton rátalálhatok!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 196 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Rebben a lét

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!