Barion Pixel nuuvella

Pendülő lét


ÉÉn e föld búskomor Don Quijote-szülötte kétkedve tekintek még széjjel a bizonytalan jövőbe! Arasznyi, szánalmas életemet emberek sorsára bízom - csillagok megbízható szent törvénye, tán útba igazít s vezérli életem. Szorongok ha kell napjában többször - mert ritkán van úgy -, lobogó boldogságban igyekeznék megújulni változandó napokban.

Mert minden emberi gesztus más s minden igazmondó babonázó-tekintet, ha igaz, és őszinte üzen. Ki csak dobogó szívével érzi át lelkiismerete belső Golgota-járását csak annak tárulhat kristálytisztán sebzett lelkem titka! Követő, éber-kolonc múltam, amit egyszer már végleg lezártam csaholni vágyó, morgó eb. Első sérelmem, mely igazgyöngyök könnyeikét pergett alá fájni akaró, lázas izgalommal barangolok magamban.

Kedvesem téveteg szent epekedése vajon még meghallja-e? S mint meghatározó pillanat villámaként szór szikrákat szét bennem a méla felismerés: Igaz s maradandó barátságokról vajon már végleg lekéstem én?! - Mert most még minden folyton tettekben gondolkodó, termékeny jelenemet szolgálná; bús, egykedvű Halál-rikoltással karcolja bele markáns hangjait az elmúlást üdvözlő holló-sereg!

Emlékeim gazdag-tartalmas látomásaitól besűrűsödik a tapintható csend! Ritka öröm-ujjongás s régi cserepes bánat vacogva szól. Mint fában a korok gyűrűit termékenyen növesztő évek: énem rakodó, különös rétegeit is megpróbálom egyetlen, benső térbe gyűjteni. Komor éghajlatú időken még a magány is másként üdvözít.

Konok, makacskodó lényem fényekre egyre élesebben s segélyt-kiállítva rohanna anyai gondoskodó ölek felé: egyetemes biztonságra vágyva mágnesként - s mert most még senki sem teszi, magamat biztatgatom látszat-eltökélt szándékkal; fanyar-édesen még nekigyürkőzök ádázabb napoknak!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 194 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Pendülő lét

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!