Barion Pixel nuuvella

Ellopott ifjúság


BBezárult körötted s már nem is kérdi soha kinek fia-borja voltál a Kör! Nincs kiút talán már semerre. Szökhetnél bár ha nagyon akarnál szeretetet-adakozó anyai ölekbe, míg szívedben a köd megfeszül. Kanyargós veszélyes útjain vezetget a Sors: mi sújthat még Halál-veszteségeken túl is porig, s mi emelhet a csillagokhoz?

Nem akarod látni-észrevenni Theirésziász-szemekkel előtted a világ már a fertőző mocsokba fulladott. Várod már a végső napod?! S hol már fejsejlett a méltatlan pusztulás - ott jött sorrendben gyáva megfutamodásod, mert őrizted egyre még magadban gerinctartó, erkölcsi helytállásod. - Hol lehetnek már a lobogó, fényes öröm-tüzek melyek egykor beragyogták sírásra görbült bohóc-arcod kusza vonalait?

Most csak szánandó, magatehetetlen keserűséged ömlik a világra, melynek magad is részese vagy! Szorongásodat ugyan - ne tettesd vajon ki veheti észre? Besompolyog tehozzád egyre sürgetőbben s már igazmondó szíved dobbanó burkait fenyegeti a sunyító érdek: minden s mindenki megvásárolható? - Kit ilyen elvek pácoltak tűrővé, az talán még gyémánt-kemény is lehet!

Elviselni, tűrni, de remélni is megtaníthatják a zsugori fukar-évek. Akár a nyomorgó csavargó, ki pusztánmaradt kézzel ásta ki magát gödréből s emberrel perelt ha kellett makacs-konokan s még többet vívódott ön marcangolón önmagával; zuhanó szitok, s érdek-szavak záporán át túlélhette megteremtett küzdelmes kálváriáját. S bár gyakorta nyavalyog még ön sajnáltatón sorsa felett, mely mint a gyenge vasat most is megedzi - szívós valóság feszül ellene. Nem adja meg, hogy elbukjon, mint elégtétel csenevész.

Míg szerveid s szivattyú-szíved bírja felállsz a sárgaföldről is, még ha eltapostak is!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 196 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on






Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Ellopott ifjúság

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!