Barion Pixel nuuvella

Mire vénülőben leszel


MMire ráncos lesz hamvadó, bazsarózsa-bőröd, termékeny öled nyoszolyáját a pókháló is kikezdte, megtudhatod: esendő Endidu-anyagból lettél te is anno teremtve, s egzotikus tested is a tett s az akarat közötti félelem tarthatja csak össze!

Mire háromszor kelsz majd éjek komorló holdtöltéjén, mert ideje korán téged is megszólít a kényszeres szükség, hol vécék kagylójába szorult a leplezett, kikozmetikázott öregség: tétova, tolvajló tépelődésben majd önmagadra rátalálsz. Mire majd harmadik segítő lábaddal járni kényszerülsz, mint Oidipusz-kérdezte kinyilatkoztatás tudd: törvény s erkölcsi rend jótékony szent béklyója megfosztatott a modern korokban, mikor emberségedet legyintő hattyú-mozdulatoddal kinevették: ledér örömlány-tinédzserek, hetvenkedő legénykék.

Mire csípő-műtéttel hozzád közelít a jajdulás, csont-roppantó mártír-fájdalom megtudod: élelmes nyerészkedők enyves-markában kétarcú jogot formált mindig is az érdek, s az érdem - meggyötörve reménykedését az áldozatoknak a cinikus haszonlesés, akár zsákmány felett köröző keselyűkre, ha marcangolva lecsapnak.

Mire majd tanúskodó unokáid jönénnek feléd délcegen szemlélni kíváncsiskodón kérdezősködni sokat-tűrt múltad aranykor-emlékeit rémületed - a biztos elmúlás csapdájától -, satuba szorítaná szívedet, aorta-göröngyök koszorúér-aszteroidái növekednek csöndes gyilkosok módjára szervezeted alagútjaiba, s senki sem lehet majd olyan felkészült, mint papírlap, kiszolgált jegyzetfüzet, hogy Léthe-feledékenységedet tápláló Alzheimeredtől tudatosan, beszámíthaton, gumiszoba-fogság nélkül végleg megszabadultál!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 196 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Mire vénülőben leszel

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!