Barion Pixel nuuvella

Sajgó levél

 

Pufók, meggyötört, pingvin-arcomat eddig sohasem látta, pedig fájdalmas, mély volt kagylóban tartogatott hangja, de én megértettem őt s ő pontosan tudta, hogy ismét könyörtelen megsebez!

Ó furcsa egy megtört élet: Ő egy üvegkalitkában üldögélt rab-madárként, akár az önkéntes kanári, kit ketrecbe szorítottak és maga elé beszélt mikrofonok keresztül mikor bennem gyerekesen felkérezkedett az alamuszi fájdalom.

S most itt volt a mindent eldöntő pillanat; krokodil-könnyek hemzsegtek ideges hangyák hadaként szemem véreres szakadékaiban, amikor munkahelyi castingra hivatkozva szigor-kedves ítéletben közölte: Őt békén hagyhassam! Mily zsongító, megtört vallomás!

Életem meghajszolt számegyenesén önmagam előtt is tartogatni kényszerültem sors-tragikus voltomat: gyáván is rettegő, bújócskázó menekülőt! - S te bájos, tündéri hölgyemény, ki elfogadtatná magát Thália papnői között szóba állhatnál úgy igazán velem. Miért fáj úgy őszinteséged, ha csupán sebezhető lelkemmel segítséget kértem volna tőled?!

Egyszer majd te is megfogod látni; rád is rádtalál, s menekülnöd illenék ordas-karmú félelmeid elől, akár a szomorú, lét-vesztett kamaszok megszokták, s most még egyre hagyod
zubogó Léthe-folyamok habjai közé vettetni pislákoló emlékeid, s az esendő, csetlő-botló valakit, kinek mindennél fontosabb lett volna bizalmasan kinyújtott, óvó kezed bársonya!

Ó, hiába is menekülnél! Már minden elektromos idegszálával előle, szemérmesnek látszó pilláid seprűszálait gyöngéden lecsukod; talán elgondolkodsz gonoszkodó, könnyelmű ítéleteid súlya felett: hogyan is hozhat egyáltalán rendbe?!

A homályos, szurtos esti fényben, mikor massza-ünnepet ül tivornyaként a Ninivei-város, valahol egy megtévedt lélek csatázik, hogy elnyerhesse még méltó barátságodat!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 292 történetét!


  • 1262 szerző
  • 857 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Sajgó levél

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!