Barion Pixel nuuvella

Mint a hajótörött

 

Olyan vagyok, akár a hajótörött, kinek lélek-vesztő tekbője darabokra törött. Se jelenem, se jövőm sincsen - úgy éldegélek titkon völgyeim burkába zártan, mint ringatni vágyó ölekben az önző, sírdogáló csecsemő. Nincsen már hasadéka apró, áttörhető menedéke lelkemnek, csupán a szüntelen, árván könnyező gaz-félelem; benne van üvegpalota-gyöngyeiben az állandosult melankólia, akár az emlékezet, ha a karbantartás is hiányzik - mulandó! 

Megviselt, sokszor törődött vagyok, mint kikoptatott, sokadszor foszló, viseletes kapcarongy,moly-szuette fekete posztó, metamorfózisszerű átlényegülésem is csupán képzeletbeli, idillikus termék. Kimeríthetetlen sorsüldözött egy élet: pofonok ócsárkodásait már aligha szenvedhetem! Létem: egyre megtörhető, sebezhető forgás. Önmagába vissza-visszatérő, - mostt még makacskodó, befeléforduló Kör; nagykorúsított tanúskodó. Nem lehet helye más önző-kimért panasznak, makacs fohászaimmal még szüntelen a szeretetet ostromolnám: nem válogathat senki felcserélhető lelkiismeretekben! 

Setét, alvilági zárkából még így próbálnék keservesen megszabadulni, mint tapogató  vaksi vakond, ha napsugarat észlel, mely még bearanyozhatja kicsiny életét: kutatva boncolgató, ki a lélek mélyebb összetételét, s titkait kutatja miközben babonázó, elbűvölő halhatatlan szemekbe beletekint! Hasított, büszke fény, vagy kozmoszi, üstökös csóva de jó volna ha átmetszené dolgaim átrendezhető menetét!   

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 396 történetét!


  • 1318 szerző
  • 909 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Mint a hajótörött

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!