Barion Pixel nuuvella

Tiszavirág-deszkák


SSzolgáltam! – Mert illett s mert bontakozó s pallérozatlan elmém erre sarkallt vitt s kényszerített iskolapadok magányos elefántcsont-oltárait! De mennyit! Voltam olyan gyámoltalan s eléggé számkivetett, hogy mikor jött volna a kínálkozó segítség napokon át megrettenten s konok dacból – hogy n is tudtam annyi fondorlatot mint a többi – csak hallgatni tudtam én! 

Remélni bikacsök-türelemmel, hogy lesz majd ki megsegít! – Jónást a hatalmas dühöngő óriáshal – magába zárt börtönként a tudományok katedrálisa: Ez a mohó s követelményekkel követelőző vadállat: Tiltott listára tettek ócska szemétdombként mindent, s elhitettek velem sok szép idillikus ábrándokat, s érdemjegyekkel emberek alattomos s ítélkező tekintete addig alázott amíg a sárgaföldből csak emberséges emberfők nyújthattak felém önzetlen segéd-kezet!

Meneteltem én hűségesen kullogva, mint dromedár medve a sor legvégén magányom kíséret-barátaimmal, s nem menekülhettem hitetlen Tamás nyelvészeti szigorlatok bugyraitól! Gombszemekért udvaroltam: amik csak nekem lehettek felbecsülhetetlennek, értékesek. Fölöttem marcona adjunktusok, s docensek fűrészelték el buzgón karrierem tiszavirág-deszkáit, s mégis betegen kezeim közül bókok tömény tengerársorait zúdítottam általános támadásként 

szívdobbanások háborúiban – s engedelmes tűrő akarattal eladható érdek-emberek előtt megadtam magam s eltérdeltem én! – Hirtelen fiatalságom lett szánalmas koporsóm: Alattomos válaszok játszottak ostobán kihasználható lelkiismeretemen!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 396 történetét!


  • 1318 szerző
  • 909 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Tiszavirág-deszkák

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!