Barion Pixel nuuvella

Sors-lapok


KKódex-lapjait már rég megírta a Sors minden embernek: Mégis, nem merem hinni, hogy megpróbáltatások csapdakarmai közül, van még s lehet kiút bárhova! Nem merem meglelni, megtalálni az igazi helyem halandóságom terheiben sem! Már csak bűvös s varázslatos tekintetek kereszttüzébe csábítgat egyre, 

hogy emberismeret ősi, kifürkészhetetlen titkait megismerhessem, s törvényeit a szívek bókoló csokraiba köthessem! Célok s elképzelések határsávjain sokszor megtoppanok: Mert kockázatok s lehetőségek sakkjátszmájában biztos vesztesek oldalán egymagam tétlenkedek s állok. – Az újjáteremtett vádakat is mind túléltem én. Hisz ha tovább akartam lépni, ez muszáj volt! 

S míg arcom ereszárkokban dédelgetett könnyeit hordozta a szomorúságnak hitehagyott félelmeknek, emberi tekintetek szánalma néhol s nagy sokára csak bekötözgetett babusgatások anyáskodásaként: Az önsajnálattal kell naponta küzdelmet folytatnom mely mindig gyötör s lebír! Ökölbe kéne végre már szorosan szorítanom önbizalmamat, hogy egyenértékűként 

felemelt fejjel tűrhessem titkok s megpróbáltatások gátlástalan ítéleteit! Jaj, a törékeny szív millió darabra törhet, de létért dobognia illenék tovább, s hitvallás szerűen: Holnapok bizonytalanságában mégis fölkelek – hátha utolsókból elsők lehetnek! 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 396 történetét!


  • 1318 szerző
  • 909 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Sors-lapok

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!