Barion Pixel nuuvella

Rejtőzködők

Lapulnak akár a megalkuvók, stricik akik munkanap végeztével fölmarkolják százalékarányos járandóságukat – cigarettavégek ásító kéményén át koncentrikus körökben, formákban s alakzatokban hajlik a füst: Egy-egy oda nem illő, tétova szikra ellobban, a megvilágítja a szánalmas Lényeget mutató, beesett arcokat: Elfeledett emlékeinket igyekszünk mi is dédelgetni magányosan – mert ha a feledékenység kopogtat ideje korán szerettünk elvesztésével rakja ránk súly-terheit, a láthatatlan Mulandóság! A megfáradt s dajkált önsajnálat változandó metamorfózisos alakokban életed szövetébe küldözgeti kétségbeejtő jelzéseit, titkosított apokrif-rovásait

s napi gondjaid mögé, hamar téged is elsüllyeszt, ha nem vigyázol eléggé! Meggyűrődött arcokat, szeretet-önzőségeket látni sikátorszagú hétköznapok árnyékában: A megértő s adakozó részvét – félő, hogy már nem létezik! Meglehet, leáldozott a cselekedet Holnapra is; ásít az akarat, nyújtóztatja egyre melankóliás lustaságba süppedt végtagjait! 

Vágyaink s ölelésünk már tán örökre feledhető, bolondos ifjúságunk szervesülő alkatrésze lett s csillagokat dédelgető glória-tekintetekben csupán épek hogy lélegeznek s pislákolnak még megszelídített igazgyöngy-ragyogások! Vizenyős erekkel kénytelen tespedni a lustaság! – Alaktalan s ideges falak zuhannak rád, körbevesznek, s bárhogy is toporzékolsz,, ordítasz az ismeretlen lehetetlen tapadókorongjaival halálos szorításban részesít:

Közömbösség horgonya hirtelen az önpusztítás szakadékába ránt – elfajuló lelkiismeret-furdalás pusztít s kínoz: Emlékeznek kellene a sorsot szétszakító Időkben is hogy védelmezett s óvott mindennapok veszedelmével szemben a befogadó édesanyai öl, kedvesed simogató tekintete, törékeny a mégis védangyal hattyús-keze! 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tasi83 455 történetét!


  • 1350 szerző
  • 923 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tasi83

Rejtőzködők

Műfaj

vers

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tasi83 nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!