Barion Pixel nuuvella

Az aréna homokja

Leah megszorította a bőrpántot a csuklóján, csinált pár fejkörzést és felvette a pajzsát. A lándzsája szűk járat oldalának volt támasztva. Már hallotta, ahogy a tömeg a nevét skandálja. De nem csak az övét. 

Mikor véget értek a bemutatások, a súlyos rács felemelkedett a szeme előtt. Magához vette a lándzsát, a kardja az oldalán lógott. Lehajtotta a sisak rostélyát és kilépett a küzdőtérre. 

A hangzavar szinte mellbe vágta. Körbefordult, egyszerre intett minden nézőnek, ők pedig hangos éljenzéssel fogadták. A homok már nedves volt a lába alatt. A kör alakú verem közepére sétált, egyenesen a pulpituson helyet foglaló szenátorok elé. Fehérbe öltözött férfiak ültek és beszélgettek, néhány tapsolt, de igazából senki sem figyelt rá. Jellemző. Míg ők szőlőt majszolnak, a lábuk előtt vörössé válik az aréna homokja. 

A kikiáltó ezúttal az ellenfelét kezdte méltatni. 

– Örökös bajnok… nem akadt legyőzője… könyörtelen harcos…

A szavak Leah körül röpködtek, de megacélozta a szívét és az izmait. Nem most fog meghátrálni. Hallotta, ahogy mögötte újabb rács emelkedik a helyére, majd súlyos léptek rengetik meg az arénát. A nézők önkívületig sikoltozták a bajnok nevét.

Cassius. 

Leah legyűrte a késztetést, hogy megforduljon, még akkor sem nézett a férfira, mikor mellé ért. Ismerte, látta már harcolni. Tudta, hogy kell legyőznie, ismerte a gyenge pontjait. 

Mindketten meghajoltak a pulpitus felé, elmondták a kötelező üdvözlő szöveget, majd amikor megkapták a jelet, egymás felé fordultak. 

A lány kis híján hátrahőkölt.

 Nagyobb, mint emlékeztem.

Ellenfele jócskán két méter fölé magasodott, csupa izom mellkasát keresztben bőrszíj fonta át. A hátán kard meredezett, egyik kezében pajzs, a másikban szintén egy kard. Ez még akár szerencsésen is alakulhat. 

Leah feljebb emelte a tekintetét, és világoskék szempár nézett vele farkasszemet. A férfi ajka gúnyos mosolyra húzódott, az arcáról le lehetett olvasni, hogy könnyű összecsapásra számít. A lány nem mosolygott vissza, még akkor sem, mikor a férfi megszólította. 

– Ne izgulj, ez csak bemutató, első vérig tart a küzdelem. Nem teszek kárt benned. 

Megforgatta a kardot a csuklója körül. Leah csak biccentett. Higgyen, amit akar. A mai nap az övé lesz. 

Lassan körözni kezdtek, felmérték egymás erejét, lehetséges támadási pontokat kerestek. Leah lépett először. Számított a meglepetés erejére, hiszen a férfi nem is feltételezte, hogy képes találatot bevinni. 

Lassan közelebb araszolt, Cassius még mindig vigyorogva figyelte. Leah felé lendítette a pajzsát elterelésként, majd előre döfött a lándzsával. Jobban szeretett ezzel kezdeni, hosszabb volt, mint a kard, és mivel nőként a férfiak között is küzdött, minden előnyre szüksége volt. A lándzsa megadta neki azt az egy lépés pluszt, ami a győzelemhez kellett. 

Cassius azonban számított rá, ellépett a támadás elől. Leah rögtön megpördült és szerencsére jókor emelte fel a pajzsát. A férfi ugyanis lendületből lendítette meg a hatalmas kardot, a lány karja remegett, ahogy próbálta tartani a pajzsot. Lábával kitámasztott, majd minden erejét beleadva félrelökte az ellenfelét. 

A férfi nevetve hátrált, a tömeg éljenzett. 

– Szép volt – biccentett felé, amivel felbosszantotta a lányt. Nem vágyott egy férfi elismerésére sem, csak le akarta őket győzni. 

– Nem vagy beszédes hangulatban? – próbálkozott újra Cassius. Leah felcsattant a sisak mögött. 

– Nem hagyom, hogy eltereld a figyelmemet! 

Újra rárontotta a férfira, ezúttal alacsonyan szúrt, de Cassius ezt is hárította, majd rátaposott a fa nyélre. Reccsenve tört ketté, Leah elhajította a törött véget. Előkapta az oldalára szíjazott kardot, és dühös kiáltást hallatva indított támadást. Cassius ezúttal nem ütötte el a kardot, hárított és visszaszúrt. Leah arrébb táncolt, az acél fémesen csattant a pajzson. Néhány újabb kardváltás után érezte, hogy fogy az ereje, sosem volt még ekkora ellenfele, mint Cassius. Tudta, persze, hogy mire számíthat, nem hiába könyörgött a vén, iszákos gazdájának, hogy harcolhasson ma este. Igen, csak bemutató küzdelem volt, ahogy Cassius megjegyezte, de így is ismertséget hozhatott, ha jól szerepelt. Márpedig feltett szándéka volt nyerni. Szívesen letörölte volna ennek az önelégült tuskónak a képéről a vigyort. 

Most a férfi támadott először, a lány hátrálva hárított, majd kipördült a csapás elől, kihasználva az aréna vértől nedves homokját. Az előző küzdelem nem igazán első vérig tartott, Leah pedig nem szándékozott folytatni a sort vérveszteség kérdésében. 

Épp egy szívdobbanásnyi idővel előbb állt talpra, mint Cassius, ezt kihasználva pedig megsuhintotta a kardját. Érezte azt a felemelő pillanatot, amikor a borotvaéles fém húst ér és vér fakad. Alig hitte el, mikor visszahúzta a kardját, vörös csík színezte az ezüstösen csillanó acélt. 

Cassius elbődült, és visszakézből pofon vágta a lányt. Leah a sikerének bizonyítékát tanulmányozta, nem is számított rá, hogy a férfi még ezután is támadni fog. A sisak leesett a fejéről, a száját réz ízű, sós vér öntötte el. Kiköpött a földre, egy pillanatra sajnálta, hogy mégis a vérét vették, de aztán vigyorogva nézett fel az előtte tornyosuló, dühös izomkolosszusra. 

– Még mindig beszélgetni akarsz? 

Látta, ahogy a férfi meghökken. Talán nem is látta még sisak nélkül. Nem véletlenül.

Leah földöntúli szépség volt. Legalábbis a férfiak mindig így hivatkoztak rá, ezért kénytelen volt a kényelmetlen sisakban harcolni, hogy komolyan vegyék. Ha nélküle lépett a küzdőtérre, beszólások tömkelegét kapta, és inkább a hanyatt döntésén ügyködtek, minthogy támadjanak. Cassius megdörgölte az állát. 

– Ne haragudj… 

A kikiáltó azonban már hozzáfogott a győztes bejelentésének. Leah hosszú szőke haja kibomlott a kontyból, és szabadon verdeste a hátát. Sötétkék szeme tele volt büszkeséggel, amikor felemelte a kardját, a nézők pedig virágokat, rózsákat, szegfűket, margarétákat dobáltak neki. Meghajolt a pulpitus felé, majd elindult a saját kijárata felé. Cassius azonban utána rohant. Egy szál vörös rózsát nyújtott át neki. 

– Lenyűgöző teljesítmény. Kíváncsi lennék, mire vagy még képes. 

Mikor a rács leereszkedett mögöttük, a férfi a falhoz szorította. Leah tisztán érezte a hozzá préselődő férfierőt, az izmos mellkast, a dagadó combizmokat. A harc heve még az ereiben dúlt, a fülében az éljenző tömeg harsogása visszhangzott. Hirtelen megragadta a férfi tarkóját és magához húzta a fejét. Bár Cassius pontosan ezért követte, meglepődött a támadáson, ugyanakkor esze ágában sem volt ellenkezni. 

Ajkuk ugyanolyan vad csatát járt, akárcsak az arénában, egyikük sem kegyelmezett, a csók hirtelen élet-halál harccá vált. Leah átkulcsolta lábaival a férfi keskeny csípőjét, aki válaszul felemelte és a járat falának hideg kövéhez döntötte. Mindketten vágyták a kielégülést, azonnal, mindenféle bevezető nélkül. Hangjukat elnyomta a tapsvihar, ami a következő harcos párost fogadta, és míg odakint ádáz csata dúlt, ők elvesztek a pillanatnyi gyönyörben. 

Cassius végül leengedte a lányt, akinek megremegett a lába földet éréskor. Visszaigazította ruhája mellrészét, míg a férfi is elrendezte magát. Együtt sétáltak a pihenő terem felé, majd ellentétes irányba indultak. A férfi azonban visszanézett. 

– Legközelebb… nem leszek ilyen kíméletes. 

Leah bólintott. 

– Ajánlom is! – majd a férfi tágra nyílt szeme láttára fordított neki hátat. A mosolyát azonban nem tudta elrejteni. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tessa R. Lambrick 19 történetét!


  • 1262 szerző
  • 858 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tessa R. Lambrick

Az aréna homokja

Műfaj

felnőtt

Rövid leírás / Beharangozó

Leah megszorította a bőrpántot a csuklóján, csinált pár fejkörzést és felvette a pajzsát. A lándzsája szűk járat oldalának volt támasztva. Már hallotta, ahogy a tömeg a nevét skandálja. De nem csak az övét. 

Rövid összefoglaló

Izgalmas gladiátor összecsapás meglepő végkifejlettel

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tessa R. Lambrick nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!