Barion Pixel nuuvella

Másnap

És akkor most szerető lettem? – tettem fel magamnak a banális kérdést másnap reggel, miközben Miklóssal zötykölődtünk be a munkahelyünkre. Vagy csak sima csaló vagyok per pilla és a szeretői státuszom csak a második alkalom után rögzül majd?

Szemem csukva tartottam és valójában bóbiskoltam is, hiszen hajnalban ébredtem, a konyhaasztalra borultan, mégpedig arra, hogy fázom és hogy minden tagom zsibbadt. Gyorsan lezuhanyoztam és megnéztem az órát: fél négy volt. 

Bebújtam Miklós mellé az ágyba és sikerült is elaludnom, de hamarosan fél hat lett és csörgött a vekker.

Ilyenkor Miklós kelt ki elsőre, megmosdott, borotválkozás közben megfőzte a kávét és a hálóban felszolgálta nekem. Mire elszürcsöltem, rendszerint teljesen használható állapotba hoztam magam és mentem a fürdőszobába.

Most odabenn csak bambultam a tükörbe: így néz ki egy hűtlen asszony?  

De semmi különöset nem láttam magamon, a szétmázolt szempillafestéken kívül. Gyorsan pótoltam a hiányosságokat, kissé merészebbre véve a szemhéjfestékem árnyalatát, mert így, legalábbis magamnak, némileg “démonosabbnak” tűntem. Ahogy illik immár…

Miklós is észrevehetett valamit, mert felhúzta a szemöldökét. – No, de bajadéros! – mosolyogta, és finoman szájon csókolt. Hagytam, hogy cuppanjon, nem tartottam fogva ajkát egy pillanatra sem, ahogyan már jó darab ideje nem. 

Így most nem furcsállhatta a passzivitásomat, de mégis: minthogyha kissé hosszasabban fixírozott volna a szokásosnál. És mintha cseppet meg is vonta volna a vállát. Hiába: nagyító alatt éltem, mióta csak az övé lettem.

Beleborzongtam: hogyan is fogadja majd az óhatatlanul hozzá szivárgó pletykákat, no de leginkább abba, mi módon fogom én azokat hárítani. 

És hogy fogom-e, egyáltalán. 

Nem voltam a hazudozások mestere; gyerekkorom óta feszengtem, ha nem mondhattam meg az igazat. Az egyenesség esetemben nem erény, hanem szimplán kényelmi szempont volt; ebből fakadóan az ügyletek gyors lerendezése abszolút prioritást élvezett nálam.

Meglátjuk … 

A gyárkapuban elbúcsúztunk egymástól, ahogy mindig, és siettem be az irodámba. 

Hangosan beköszöntem Kamillának, aki éppen kávét főzött, de nem álltam meg a nyitott ajtónál. A szobámban szélesre tártam az ablakokat és rágyújtottam. Körbenéztem, hiszen emlékeztem rá, milyen gondolatokkal is távoztam innen az előző nap délutánján.

Minden ugyanolyan volt, semmi sem változott, csak a fehér ciklámenem kornyadozott az ablakban. Gyorsan meglocsoltam és biztatásképpen megemeltem a fonnyadó szirmokat. Még a névnapomra kaptam Kamillától.

Aztán odaültem az íróasztalomhoz, kivettem a táskámból a visszahozott dossziékat és a legfelsőt ki is nyitottam. Mielőtt elmélyedhettem volna benne, Kamilla kopogott be és hozta az illatozó kapucsínómat.

– Picit maradhatok, ha nem zavarlak, a főnök csak délre ígérte magát – szólt és megállt előttem. 

Valahol rosszul érintett, hogy Tamás nekem említést sem tett a délelőtti programjáról. Rettenetesen vágytam viszontlátni őt. 

Kicsit elbambulhattam, mert Kamillát elfelejtettem hellyel kínálni, ő meg csak toporgott. 

– Csüccs! – kapcsoltam hirtelelen és a kislányára tereltem a szót.

Kamilla egyszerű lélek volt, de meglepően éles szemű. És nem csak a sok dioptriája miatt. Odahaza kifejezett férji abúzusok kitettje, amikről, persze, alig beszélt, és valahol megsejthette az én otthoni viszonyaimat is, mert ugyan nem mondta ki, de éreztetett valamiféle szolidarítást velem Miklós ellenében.

Természetesen elengedtem a fülem mellett az ilyen értelmű megjegyzéseit, de a válaszom hiányában ő vélelmeinek a visszaigazolását gyaníthatta. Tudom, mert ilyenkor darab ideig félretette a kérdést, hogy aztán a későbbiekben még finomabban és még tapintatosabban, de újra felhozza azt. 

És, nyilvánvalóan, újabban kezdte összekombinálni a dolgokat a Tamáshoz társítható sejtéseivel.

Tanácstalan voltam; megérzéseit sem cáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandóságom. 

Tette azt helyettem a viselkedésem …

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Thész János 23 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

A szeretői státusz bizonytalanságai.

Rövid összefoglaló

Esemény utáni morfondírozások.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Thész János nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!