Barion Pixel nuuvella

Szemelt Rizling

Visszaértünk Kálmánékhoz, nagy bőszen levertük magunkról a havat és elhelyezkedtünk a konyhaasztal körül. Remegő zsigerekkel figyeltem Nórát, ahogy kimeri a gőzölgő korhelylevest, aztán viszi be a tálat a többieknek.

         Kettesben maradtunk Kálmánnal. Óvatosan felpillantottam rá.

    – Ez az átkozott whisky – dünnyögtem és dörzsölgetni kezdtem a tarkómat. – Jól kikészített! – Alig ismertem a saját hangomra.

    Barátom megnyúlt arccal, merev tartással ült a székén és aprókat bólintott.

     – Hát nem jobb volt a Szemelt Rizling? – kérdezte gunyorosan és sokatmondóan; egyértelműen utalva arra az idilli állapotra, amely e szilveszter éjszakán történtek miatt visszahozhatatlanul elveszett.

         Ültünk tovább a kongó csendben, aztán visszajött Nóra.

      – Rám vártatok? – kérdezte könnyedén. Ereje tudatában mért végig bennünket, nyeglén jó étvágyat kívánt, és tenyérnyi szoknyáját meglibbentve leült közénk.

        Vibráló feszültségben, szótlanul láttunk neki ízletes főztjének. Ingerült kanál koccanások, visszafogott szürcsölések és szipákolások provokálták zaklatott idegeinket. Később Nóra teát töltött ki vizespoharakba. 

        – Rumot? – kérdezte Kálmán felé fordulva.

        Barátom a fejét rázta.

        – Tudhatod, árt a potenciámnak! – mondta élesen. 

    Mint a repeszgránát, robbantak szavai és a pohár összeroppant a kezemben. Dermedten néztek rám mindketten. Én pedig kirúgtam magam alól a széket, vérző tenyeremre szalvétát tapasztottam, felkaptam a kabátomat és elrohantam.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Thész János 24 történetét!


  • 1215 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Thész János

Szemelt Rizling

Műfaj

szépirodalom

Címkék

Rövid leírás / Beharangozó

"Érzések zűrzavara."

Rövid összefoglaló

Nóra nyerő helyzetben.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Thész János nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!