Barion Pixel nuuvella

Török Enikő

Török Enikő a lánykori nevem. 1964 november 30.- ám születtem Erdélyben, egy Maros megyei kis faluban, Vadasdon.
17 évesen írtam az első olyan versemet, amit az akkori Falutalálkozón elő is adtam. A sikerén felbuzdulva újabb és újabb versek születtek.
1989 ben férjhez mentem és Magyarországra, Pécsre költöztem, felvettem akkori férjem vezetéknevét, így lettem Stenczer Enikő.
Két gyönyörű kislányom született ebből a házasságból, ami nagyjából 20 évig tartott.
Ma már nagymama vagyok, három csodálatos kislány nagymamája.
Nyitott könyv vagyok, kiteszem a lelkem az olvasó elé, mert szeretem a családomat, az embereket, Erdélyt a szülőföldemet, valamint Magyarországot, a Hazámat!
Köszönöm neked kedves olvasó, hogy meglátogatod az oldalam és elolvasod a műveiket!


Török Enikő a lánykori nevem. 1964 november 30.- ám születtem Erdélyben, egy Maros megyei kis faluban, Vadasdon.
17 évesen írtam az első olyan versemet, amit az akkori Falutalálkozón elő is adtam. A ... tovább olvasom


Török Enikő ajánlásai

Lázár Éva
Ajándék
Ajándék - 6.
Lázár Éva
Ajándék
Ajándék - 2.
Deák Ferenc
Egy apró pillanat
Édesapám igaz meséi
Édesapám igaz meséi - 6.

Vadasd (románul: Vădaș) falu, Maros megyében, a Havad-patak völgyében. Nem tudományos, inkább szóbeszéd alapú magyarázat, a falu neve. Erdők veszik körül, valamikor sok volt arra felé a vad, talán a nevét is erről kapta.

5 perc olvasás
1 0 0
Édesapám igaz meséi
Édesapám igaz meséi - 5.

Júliusvége volt, amikor hazajöttünk a napszámból -folytatta Édesapám. Utána egy ideig otthon dolgoztunk gyermekem a földeken, mert ugye voltak földjeink, hiszen falun abból éltünk azokban az időkben. Betakarítottuk a terményt, jött az ősz, szántani, vetni kellett."

1 perc olvasás
0 0 0
Édesapám igaz meséi
Édesapám igaz meséi - 4.

Édesapám mesél: most az első pénzkereseti történetét meséli el, amikor 14 évesen, távol a szülőfalujától, a barátjával kaszálni megy a Poianára

4 perc olvasás
1 1 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Török Enikő nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!