Barion Pixel nuuvella

Török Enikő

Török Enikő a lánykori nevem. 1964 november 30.- ám születtem Erdélyben, egy Maros megyei kis faluban, Vadasdon.
17 évesen írtam az első olyan versemet, amit az akkori Falutalálkozón elő is adtam. A sikerén felbuzdulva újabb és újabb versek születtek.
1989 ben férjhez mentem és Magyarországra, Pécsre költöztem, felvettem akkori férjem vezetéknevét, így lettem Stenczer Enikő.
Két gyönyörű kislányom született ebből a házasságból, ami nagyjából 20 évig tartott.
Ma már nagymama vagyok, három csodálatos kislány nagymamája.
Nyitott könyv vagyok, kiteszem a lelkem az olvasó elé, mert szeretem a családomat, az embereket, Erdélyt a szülőföldemet, valamint Magyarországot, a Hazámat!
Köszönöm neked kedves olvasó, hogy meglátogatod az oldalam és elolvasod a műveiket!


Török Enikő a lánykori nevem. 1964 november 30.- ám születtem Erdélyben, egy Maros megyei kis faluban, Vadasdon.
17 évesen írtam az első olyan versemet, amit az akkori Falutalálkozón elő is adtam. A ... tovább olvasom


Török Enikő ajánlásai

Lázár Éva
Ajándék
Ajándék - 6.
Lázár Éva
Ajándék
Ajándék - 2.
Deák Ferenc
Egy apró pillanat
Édesapám igaz meséi
Édesapám igaz meséi - 9.

Pénz kellett a családnak, és nem csak nyáron, a kaszálások idején. Ismerősök ajánlották a vasutat. Brassó környékén javították a pályát, hidakat, áteresztéseket, oda kellett a munkás.

2 perc olvasás
0 0 0
ÉDESAPÁM IGAZ MESÉI
Édesapám igaz meséi - 8.

Akkor olyan 7-8 éves lehettem. Gyermekek voltunk, ott játszadoztunk az udvaron. Mondja az egyik gyermek: - Te, egy katona bement az istállótokba. Kíváncsi lettem, ugyan mit beszél ez itt?! Futottam az istállóba. Apám félrehúzódott, Édesanyám meg bizonygatta: - Ide nem jött be senki fiam, képzelődtök

3 perc olvasás
0 0 0
Édesapám igaz meséi
Édesapám igaz meséi - 7.

Két teljes hétig tartott a dolog, de az alatt az idő alatt halálra untam magam. Nem mehettem a kapun kívül. Édesanyám a pénzt a kapurácson kiadta, annak, aki vállalta, hogy bevásárolja a szükséges dolgokat nekünk. Az árut is csak berakták a kapun belül, senkivel nem érintkezhettünk, ...

6 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Török Enikő nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!