Barion Pixel nuuvella

Adventi emlék

Adventi emlék

Azon emberek közé tartozom, akikben rögtön megszólal a Jinge Bells, ahogy az óra és naptár December 1-ét mutat. Nyilván nem a boltokban lévő tolongást, a verekedést az utolsó csokiért a kedvenc részem. Hiszen nem vagyok mazochista. Mégis be kell vallanom, imádom Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You című dalát. Most lehet rám követ dobni. Véleményem szerint hangulatos és, ha az ember nem tölti minden idejét ilyenkor plázába nem is iszonyodik tőle. Oda vagyok a karácsonyi illatgyertyákért, a fényekért a forralt bor mindent betöltő illatáért. Újra ötéves gyerekké válok és lesem reggelente, hogy eset e már a hó, hiszen míg élek elbűvöl a fehér égi csoda. Most valószínűleg felmerül a kérdés, hogy lassan harminc évesen miért áradozok ennyit az egyik legdrágább ünnepről? Nos, a következő emlékekért: 

Bizonyára mindenki volt kisiskolás. Ahol hagyomány volt a tél beköszöntével az ablakokra hópelyheket, mikulást, fenyőfát festeni. Esetleg adventi koszorút csinálni, levelet írni a Jézuskának. Persze otthon a szülők is igyekeztek megteremteni az ünnepi hangulatot. Többnyire szaloncukor vagy mogyoró és mandarin illetve karácsonyi zenék segítségével. Nos, az én anyukám is hasonló eszközöket vetett be, bár ő kicsit tovább ment. Nálunk hagyománnyá vált a hétvégi kézműveskedés. Mi ugyanis gyertyát öntöttünk a nagyszüleinknek ajándékba. Szépen körbe ültük az asztalt a testvéreimmel és anyukámmal miközben sütit ettünk és égett az adventi koszorú. Volt mindenféle díszítő elem, hogy minél szebb legyen. Sosem felejtem el, hogy az asztal utána milyen koszos volt, de anyukámat nem zavarta. S az is örök emlék, hogy mennyit gyönyörködtünk bennük mikor végre kész lett. 

Valamelyik nap a főnökömmel karácsonyi zenéket hallgatunk munka közbe, bár ő nem kifejezetten szereti őket. Sőt, az igazat megvallva csak egyet hallgat meg: George Michael: Last Christmas. El akartam kapcsolni a zenét tiszteletből, de mondta, hogy nyugodtan maradhat és elmeséltem neki a fent említett emlékeket és láttam, hogy megenyhülve nézett rám. Nos, tény, hogy drága minden és sok a találgatás, próbálgatás, hiszen mindenki tökéletes karácsonyt szeretne, de szerintem ilyen kis apróságok is elegendőek ahhoz, hogy felejthetetlen legyen az ünnep. 

 2022. december 11.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Tóth Alexandra 18 történetét!


  • 1294 szerző
  • 881 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Tóth Alexandra

Adventi emlék

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Ajándékokon való töprengés, verekedés az utolsó húsért, csokiért. Az emberek többségének ez jut eszébe, ha szóba kerül a karácsony. De vajon miként láttunk gyerekként? Szerintem itt az idő kicsit felrázni az emlékeket, hogy miért is szeretjük ezt az ünnepet. Szinte érzem a szaloncukrot, az illatgyertyát és a mandarint. S csak remélni tudom, hogy előtörnek a kedvesebb és gyermeki érzések.

Rövid összefoglaló

Gyerekként mindenki szerette és várta a karácsonyt. Felnőttként talán már annyira nem. Hiszen akkor már csak azt látjuk mennyire drága. Épp itt az ideje, hogy rájöjjünk talán annyira nem is költséges. Csak pár emlékkép, ami talán kedvet hozz.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tóth Alexandra nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!