Barion Pixel nuuvella

Tóth Monika

Apám halálát úgy tudtam feldolgozni, hogy elkezdtem írni, míg folyni nem kezdtek a könnyeim. Írtam, hogy fájjon, hogy emlékezzek, hogy a papír őrizze azokat az utolsó képeket, amelyekkel nem tudtam megbírkózni.
Aztán később emocionálisabb pillanataimban egyre többször ültem le a billentyűk elé. Írtam születésnapra azoknak, akik nagyon közel állnak hozzám, leírtam pillanatokat, melyek megfogtak, emlékeztem történetekben, csak mert jól esett. Nem vagyok író, nem is leszek az. A lelkem egyensúlyának megőrzésére írok, ha írok. Ha másokat is megérint, örülök.


Eddigi megjelenések

Életmesék avagy Kárpát-medencei életmesék szülőkről,nagyszülőkről, dédszülőkről (2014.)
100 szóban Budapest (2020. 3. helyezés)


Apám halálát úgy tudtam feldolgozni, hogy elkezdtem írni, míg folyni nem kezdtek a könnyeim. Írtam, hogy fájjon, hogy emlékezzek, hogy a papír őrizze azokat az utolsó képeket, amelyekkel nem tudta... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Életmesék avagy Kárpát-medencei életmesék szülőkről,nagyszülőkről, dédszülőkről (2014.)
100 szóban Budapest (2020. 3. helyezés)

Első levél az unokámnak

Én lehetek az a kapocs az én nagyanyám és a most született unokám közt, aki ebből a több, mint 100 évet átölelő időaszakból még össze tudja fogni a családban hagyományozódó történeket. Két világ is összekapcsolódik. MAgyarország és Mexikó Frankában, az unokámban összeér.

2 perc olvasás
0 0 0
Egyszer van egy évben

10000Ft lehet kb.egy ülés egy pszichóhológusnál. Most ez az összeg egy karácsonyfaárust tett gazdagabbá

2 perc olvasás
0 0 0
Salud! (Covid idején)

Covid idején a szaglás elvesztése felvet néhány alapvető kérdést.

1 perc olvasás
0 0 0
Kliff-klaff
Az Anyák napja paradoxona [Anyává lenni, anyának lenni, anyáddal lenni kaland. Át kell élni és még gyakrabban túl kell élni., - 2.

Tizenegy múlt, mikor a nagyapja meghalt, váratlanul és rövid idő alatt. Tizenegy évük volt arra, hogy mindent megtanuljon tőle. Létrával oldalazva járni is.

1 perc olvasás
0 0 0
Egyedül ücsörögtem

"Levegőt nem kaptam és egyetlen vaskos görcsbe rándult mindenem, a görcs középpontja valahol alhas tájékán lehetett, de egy hosszú pillanatig úgy éreztem kőbe zártak és örökre így maradok meggörnyedve, fogamat összeszorítva, egy kórházi ágy fém szélét markolva."

2 perc olvasás
0 0 0
Az Anyák napja paradoxona
Anyává lenni, anyának lenni, anyáddal lenni kaland. Át kell élni és még gyakrabban túl kell élni. - 1.

Mi tegyünk vagy épp ne tegyünk, ha anyák lettünk.

1 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Tóth Monika nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!