Barion Pixel nuuvella

FEKETE MADÁR EGYSZERRE HÉT ÉJSZAKÁBAN

Access to Arasaka: array[0..8191] (Void, 03)
https://www.youtube.com/watch?v=OY04fTctl7A&list=PL-Ht5JxX5HYrKQXNjcEMfBKjap_W7ob2r&index=8

Frau Moltke is biciklin ül. Uplegenbe megy Ludwig Hoffnerhez. Ugyanazokat a ködcsíkokat látja, mint Suzi, de ő észre sem veszi. Egész életében itt élt Alsó-Szászország tengerbe lejtő, lassú síkságain.

Kényelmesen teker, Uplegen nincs több 12 kilométernél. Az utat nem kell figyelnie, autókra méretezték, viszont már rég nem járnak erre autók. Erőfeszítésbe sem kerül, a bicikli elektromos.

Suzinak is felajánlotta, hogy kaphat egyet, amikor átvette tőle Heidi nénit, de a kislány nem mutatott érdeklődést. Lenyúlt egy pillekönnyű Peugeot versenybringát valamelyik lakatlan házból, azzal jár azóta is. Egy darabig veszekedett vele a lenyúlás miatt, mi itt Németországban nem lopunk, de azzal a ténnyel nem lehetett vitatkozni, hogy valakik otthagyták a bicajt az üres garázsban legalább tíz évvel ezelőtt.

És igen, már megint Suzi. Miért is kellett a nyakába vennie? Két hónapról volt szó, nem örökre. Két hónapra jött nyelvet tanulni.

Jó, arról nem tehet, hogy Magyarország közben lezárta a határait, lekapcsolta a netet, és eltűnt a láthatárról valamiféle közép-ázsiai homályban. Kapott még egy utolsó, nyúlfarknyi üzenetet a gyerek anyjától, hogy hadd maradjon, amíg otthon rendeződnek a dolgok. Azzal vége. Mint valami fekete lyuk. Amennyire meg lehet állapítani, azóta sem rendeződött arrafelé semmi.

Hivatalosan nem mondtak le a gyerekről, aminek hiányában még csak a nevére se veheti, de mégis ő a felelős érte. Rögtön továbbítania kellett volna inkább a gyámhivatalnak, csináljanak vele, amit akarnak.

Ilyenkor mindig csak mint a gyerekre gondol rá. De ha kimondja a nevét, azonnal elszégyelli magát. Mert ha kimondja, az úgy hangzik, hogy a kis Suzit le kellett volna passzolni a gyámhivatalnak.

Igyekszik másra gondolni, de nem sikerül, egészen addig, míg meg nem érkezik Herr Hoffnerhez. Az öregúr nincs a kedvenc foteljében a tévéfal előtt. Nincs az ágyában sem. Nincs a földszinten, nincs az emeleten, nincs a garázsban, tejóisten.

Végül a fürdőkádban talál rá, amint meztelenül, kékre színeződve ül a jéghideg, összeszart vízben tegnap este óta. Nem bírt kimászni, a mobilját meg nem érte el.
– Ne nézzen ide! – nyökögi, amint meglátja Frau Moltkét.
– Ne szórakozzon már, Ludwig! Hogy a picsába szedjem ki innen, ha háttal vagyok?

Ludwig bácsi már rég meg akar halni, nem élet ez. Frau Moltke meg se hallja. Kimossa a szarból, főz neki, mos, takarít, rendet csinál, kiporciózza a gyógyszereit. Herr Hoffnernek senki nem segít a meghalásban. 
– Nyavalyás keresztények! Istenem, csak lenne már vége… – ismételgeti nagyjából folyamatosan. Frau Moltke rendszerint már a második istenemtől kiakad. De ez most a negyedik. Sőt, öt. Összehajtogatja a kimosott ruhákat. Hat.

Úristen, már ő is számol, döbben rá hirtelen. Fertőző az a gyerek. Gyakorlatilag azonnal elkezdett számolni, amint megérkezett hozzá. Először a napokat visszafelé, hogy hány van még hátra. Aztán amikor kiderült, hogy nem mehet haza, akkor előre, hogy mennyi telt már el.

Fel kellene hívni. Miből se állna kitalálni valami kamu indokot. De Suzi Heidi nénihez ment, ott úgyse veszi fel. Vagy már hazaért? Mindegy, kettőig tanítás van, lehet, hogy felvenné, de ideges lenne. Óra van, hagyjál békén. És egy szava se lehet, szín kitűnő a gyerek. Csak valahogy olyan…. Másvilági. Igaza van Markusnak. Nem kellett volna bevállalni.

Viszont muszáj volt. Elvégre neki súlyos törlesztenivalója van a világgal szemben. Generációkon átívelő német adósság, ebben nőtt fel. És tényleg akart egy lányt, sőt, elsőnek a lányt, Markus csak utána következett volna. De ezt már nem gondolja, csak érzi.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Trenka Csaba Gábor 23 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Trenka Csaba Gábor

FEKETE MADÁR EGYSZERRE HÉT ÉJSZAKÁBAN

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Végül a fürdőkádban talál rá, amint meztelenül, kékre színeződve ül a jéghideg, összeszart vízben tegnap este óta. Nem bírt kimászni, a mobilját meg nem érte el.

Rövid összefoglaló

Suzi. Meg egy elnéptelenedő vidék. Aztán az Északi tenger. 3D szindróma. 21. századi nomádok. Valószínűleg szerelem, bár az lehetetlen. Az úrnő köszöntése hajnalban, amikor láthatatlanná fakul a fáklyák fénye. Ha érteni próbálod, rossz úton jársz. Nem sikerül a nyomozóknak sem.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Trenka Csaba Gábor nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!