Barion Pixel nuuvella

Történelmi regényeket és sci-fi novellákat írok.


Történetek

Zászló a hegyek ormán
A Kárpátok egyik hágóján, a Nyergestetőn vívták meg a székely honvédek az egyesült osztrák-orosz sereggel szemben a magyar történelem Thermopülai csatáját. A történetben egy ott harcoló honvéd emlékezik vissza az eseményekre.
történelmi   7 perc olvasás
Vírusháború
Idegen létforma érkezik a Földre. Igyekszik alkalmazkodni a körülményekhez, felépülő testét hozzáigazítja a földi elvárásokhoz és szembe néz a létét fenyegető veszedelmekkel. Az egyik ilyen azonosított veszedelem egy domináns földi faj, az ember.
sci-fi   12 perc olvasás
A szigeti csata
Swad Ramvell seregnagy beszámolója egy invázióról. A birodalmi flottát megbízták Gorrik rablóbandájának felszámolásával. A feladat persze nem egyszerű, lévén, hogy a hírek szerint a kalózvezér sötét erőkkel cimborál.
kaland   26 perc olvasás
A szolgálat
Kovász Lajos lelkiismeretes kisember egy munkanapja 1999-ből. A villamosok sárgák, az autóbuszok kékek, a trolik pirosak. Mert annak kell lenniük, ez a rend. Mert ebből is látszik, hogy minden meg van szervezve. Hogy jönnek, hogy mennek, hogy működnek.
szatíra   10 perc olvasás
Otranto krónikása
A Krisztus urunk születése utáni 1480-adik évben sötét fellegek vetnek árnyékot a máskor fényben fürdő Nápolyi Királyságra. A muszlim veszedelem halált hoz Itália földjére, melynek kétségbe esett, jámbor lakói a keresztény magyarok segítségében bizakodnak.
történelmi   5 perc olvasás
Az öreg
A nyugdíjas korú karbantartó azt hitte, biztos és nyugodalmas munkát talált magának a Mars egyik stabil cégénél. Nem így alakult, mind ő, mind munkaadója tévedtek. A tévedés árát pedig valakinek meg kell fizetnie. Vajon ki lesz az?
sci-fi   7 perc olvasás
A kőlakoma
Egy mese a népmesei kőleves története alapján ám más végkifejlettel és tanulsággal.
mese   5 perc olvasás
Szabács ostroma
1476-ban Mátyás király hadával a gondosan kiválasztott célpont, a Száva partján épült török végvár ellen vonul. Ám a nagyszámú haderő és az alapos tervezés ellenére az ostrom elhúzódik, a vár kemény diónak bizonyul. A sikerhez Mátyásnak vakmerőségre és vitézei önfeláldozására van szüksége.
történelmi   15 perc olvasás
Ronin
Ayato tokiói nyomozó egy jakuza-összecsapásban veszti életét. Vagy mégsem? Az ő sorsa talán mégsem ez, hanem hogy rejtélyes módon, időt és teret átszelve összekötő kapoccsá váljon két civilizáció, a középkori szamurájok világa és egy posztapokaliptikus menedék között. De vajon hajlandó-e eljátszani
sci-fi   28 perc olvasás
Új világ
Egy űrhajó tart a naprendszeren kívülre, az új Földre. A tudományos expedíció legénysége lelkes izgalommal várja a megérkezést. A földreszállás protokollja szerint azonban földi eredetű organizmusok nem mehetnek az új világba, így ők sem, arra csak az ott előállított klónjaiknak nyílik lehetőségük.
sci-fi   13 perc olvasás

Vadász Szilárd

Történelmi regényeket és sci-fi novellákat írok.

Béta.

Ez a funkció még nem érhető el.

Hogy mikor lesz vége a béta verziónak? Amint lesz elég történet, rögtön elindul a szolgáltatás...

Rendben