Barion Pixel nuuvella

Vadász Szilárd

Történelmi regényeket és sci-fi novellákat írok.


Történelmi regényeket és sci-fi novellákat írok.


Vadász Szilárd ajánlásai

Nuuvella
Hello Világ!
Csillagközi marketing

Hogyan működik a politikai marketing galaktikus szinten?

3 perc olvasás
1 0 0
Derhám első utazása

Tengerjáró Szindbád legkisebb fia hajóra száll, hogy a tengeren és távoli partokon apjához méltó kalandokra találjon.

8 perc olvasás
0 0 0
Bakócz Tamás kereszteshadjárata

1514. április 9-én hirdette ki Bakócz Tamás esztergomi érsek X. Leó pápa bulláját, melyben az egyházfő a török elleni keresztes hadjáratra hívta fel a magyarokat. A következő hetekben meg is kezdődött a sereg toborzása, a szervezkedés azonban tragédiába, a Dózsa György vezette parasztháborúba torkol

4 perc olvasás
0 0 0
Zászló a hegyek ormán

A Kárpátok egyik hágóján, a Nyergestetőn vívták meg a székely honvédek az egyesült osztrák-orosz sereggel szemben a magyar történelem Thermopülai csatáját. A történetben egy ott harcoló honvéd emlékezik vissza az eseményekre.

7 perc olvasás
0 0 0
Vírusháború

Idegen létforma érkezik a Földre. Igyekszik alkalmazkodni a körülményekhez, felépülő testét hozzáigazítja a földi elvárásokhoz és szembe néz a létét fenyegető veszedelmekkel. Az egyik ilyen azonosított veszedelem egy domináns földi faj, az ember.

12 perc olvasás
0 0 0
A szigeti csata

Swad Ramvell seregnagy beszámolója egy invázióról. A birodalmi flottát megbízták Gorrik rablóbandájának felszámolásával. A feladat persze nem egyszerű, lévén, hogy a hírek szerint a kalózvezér sötét erőkkel cimborál.

26 perc olvasás
0 0 0
A szolgálat

Kovász Lajos lelkiismeretes kisember egy munkanapja 1999-ből. A villamosok sárgák, az autóbuszok kékek, a trolik pirosak. Mert annak kell lenniük, ez a rend. Mert ebből is látszik, hogy minden meg van szervezve. Hogy jönnek, hogy mennek, hogy működnek.

10 perc olvasás
0 0 0
Otranto krónikása

A Krisztus urunk születése utáni 1480-adik évben sötét fellegek vetnek árnyékot a máskor fényben fürdő Nápolyi Királyságra. A muszlim veszedelem halált hoz Itália földjére, melynek kétségbe esett, jámbor lakói a keresztény magyarok segítségében bizakodnak.

5 perc olvasás
1 0 0
Az öreg

A nyugdíjas korú karbantartó azt hitte, biztos és nyugodalmas munkát talált magának a Mars egyik stabil cégénél. Nem így alakult, mind ő, mind munkaadója tévedtek. A tévedés árát pedig valakinek meg kell fizetnie. Vajon ki lesz az?

7 perc olvasás
2 1 0
A kőlakoma

Egy mese a népmesei kőleves története alapján ám más végkifejlettel és tanulsággal.

5 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Vadász Szilárd nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!