Barion Pixel nuuvella

Kakas

Öregapám fent ült a Kakason és hátravetett fejjel nevetett. Hosszan, öblösen, a hasa remegett közben, majd kézfejével megtörölte a szemeit és a jobbjában tartott apró alkatrészre fókuszált. Remegett a levegő a hőségtől és még a szőlőlugas poros levelei között sandítva is látszott, hogy hiányzik a mutatóujja végéből másfél porc. Ez azonban semmiben sem akadályozta őt, hiszen ő volt a Kovács, mindenki csak így hívta őt a faluban, meg persze úgy, hogy Virág, mert annyira szép volt fiatalon, mint egy bazsarózsa. 

Amióta csak az eszemet tudom nyár volt és a nagyapám robotokat épített. Ő szerelte össze a Kakast is, ezt az ezer tonnás, két lábon járó szörnyszülöttet. A Kakas volt a mesterműve: szántott, döngölt, nyűtt, hasított, robotkarjaival markolt és zúzott. Mindenre alkalmas volt és ezt nem titkolta. Öregapám szíve és lelke hajtotta, erős volt, gyors és masszív, de az öreg soha, egyetlen kézmozdítást sem tett azért, hogy szebb legyen. Olyan volt, mint egy kazalnyi, vasakkal tűzdelt ördögi elektromágnes.

Többször elképzeltem már, hogy felpattanok rá, kihajtom a sárga homokfalhoz, át a patakon, a tehénlepényekkel teli réten és módszeresen szétzúzom a Lusták viskóját és a tonnás robotlábakkal haláltáncolt járok a romjain, de többnyire inkább a vezetőülés mellé felszerelt ládában ültem, a semmi felett lebegve, miközben apám, vagy a nagyapám megfeszülő karokkal irányította a monstrumot. 

A Kakast valamiért mindig átható, csodás benzinszag lengte körül annak ellenére, hogy kékesfehéren izzó elektromotor hajtotta, amelynek fénye átszűrődött a gömbcsuklók, tengelyek és szegecselések között. Ezt az ellentmondást még tizenkét évesen sem értettem, de nem az volt az ideje a kérdések feltevésének. ’94 nyara volt, pontosan húsz évvel az után, hogy az emberiség észhez tért és szó szerint szétszóródott a Földön.  

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1215 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

Öregapám szíve és lelke hajtotta, erős volt, gyors és masszív, de az öreg soha, egyetlen kézmozdítást sem tett azért, hogy szebb legyen. Olyan volt, mint egy kazalnyi, vasakkal tűzdelt ördögi elektromágnes.

Rövid összefoglaló

Olyan volt, mint egy kazalnyi, vasakkal tűzdelt ördögi elektromágnes.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Valdobbia Diána nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!