Barion Pixel nuuvella

Tárca nélküli szolga

Európa, Magyarország, 2021. Adott egy malőr: valaki zsebéből kicsúszik az irattartó tárcája – tele mindenféle kártyával meg szenzitív információval – egy szupermarket forgalmas, félig bekamerázott parkolójában.

Milyen az Ember?

Megtalálja, felveszi, belenéz. Nincs benne pénz. Így semmire sem jó. A többi nem érdekes. Bár a kólás palack meg a nejlonzacskó is ott hever, azokat nem veszi fel és nem dobja el a kukába.

Mit lát a Jog?

A Megtalálónak 8 (munka)napja van arra, hogy még esetleg leadja az iratokat, passzivitásával addig nem sért szabályt.

A Hatóságnak 8 (munka)napja van arra, hogy még ne intézkedjen, addig nem tehet semmit.

A Károsultnak pedig van 3 (munka)napja arra, hogy újra emberszámba vegyék: jelentse malőrjét, és igényeljen új személyazonosító iratokat, egyéb kártyákat (aminek következtében okafogyottá válik a régiek további keresése).

Persze vannak elvileg biztonsági kamerák, amelyek szintén csak 3 napig tárolják a felvételeket, de azok is csak 8 nap után nézhetők vissza…

Kinek az érdeke tehát, hogy minél előbb vagy egyáltalán előkerüljön a tárca?

Legfeljebb a Károsulté, holott épp ő az, aki egyedül tehetetlen, és aki papíron a legrövidebb határidőt kapja arra, hogy intézkedjen…

Európa, Magyarország, 2021. Maradnak a szép szlogenek. Szolgálunk és védünk. Egyszerűen okosabb. Okuljon hát mindenki belőle!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Varga Árpád 6 történetét!


  • 1293 szerző
  • 881 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Varga Árpád

Tárca nélküli szolga

Rövid leírás / Beharangozó

Írtam egy tárcát - a tárcámról -, illetőleg egy karcolatot, mely írás azt feszegeti: vajon kinek is szolgálja az érdekeit ez a csúcs szuper, bekamerázott, törvényekkel átitatott high-tech, "civilizált" életünk...?

Rövid összefoglaló

Karcolat a jelenlegi európai-magyar posztmodern valóságból.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Varga Árpád nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!