Barion Pixel nuuvella

A peterborough-i stadion esete

Valószínűleg csak keveseknek tűnt föl, hogy a Manchaster City nemrég 2-0-ra verte idegenben a Peterborough-t. Pár lap megírta, hogy a mérkőzést a City-játékosok kék-sárga karszalaggal játszották végig, de hogy a meccs előtt mi zajlott az öltözőben, alig számoltak be az orgánumok. 

Eredetileg Kevin De Bruyne, a City belga zsenije vetette föl az ötletet. 

Az orosz Moszkovoj azonnal kijelentette, hogy ebben az esetben ő nem vállalja a játékot. Izgatottan babrálta a nyakában lógó, nagy keresztet.

- A sportnak nincs köze a politikához. Jobb, ha a futball kimarad a háborúból.

Vizenyős-kék szeme fölizzott. Az öltöző falán egyszerre hamu terjedt szét, szürke penész; szél támadt, szakadt kábelek csapkodták a vakolatot. A sarokban kupac hevert, nem lehetett tudni, ruhabatyu vagy halott gyerek.

- Elegem van a kettős mércéből. Mindenki azt szajkózza, hogy a sport független a politikától. Kivéve, amikor oroszokkal kell kibabrálni.

Vésővel faragott arcára veríték ült ki.

- A Gonosz ellen küzdeni nem politika. 

A hallgatag ukrán balhátvéd, Zincsenko állt föl az öltöző sarkában. Nem tartott sokáig, az egész ember alig volt 165 centiméter.

- A sport ne legyen politikai propaganda eszköze, igaz. De ahol rárontanak valakire, háború van és halál, ott nem maradhat az ember csöndben. Különben cinkossá válik.

A tagbaszakadt csatárra emelte tekintetét.

-  Miután fölvette a keresztséget, Jézus visszavonult a pusztába böjtölni. A 40. napra halálosan megéhezett. A Gonosz ekkor megkérdezte: ha tényleg Isten fia vagy, miért nem változtatod kenyérré a köveket? 

A csatár gyilkos tekintettel tornyosult a hátvéd fölé. 

- Én két dologra vagyok büszke: hogy keresztény vagyok, és hogy orosz.

- Szíved joga. De arra emlékszel, Jézus mit válaszolt? Hogy nem csak kenyérrel él az ember. Nemet mondott a Sátánnak. Eddig fogyasztottál és élveztél, és most egyszerre kitűnik, semmi nem való előrébb, mint az ige. 

- És ha elzárjuk a gázcsapot?

- Akkor fázni fogunk. De nem csukhatod be a szemed. Illetve becsukhatod, de akkor már a Gonosz oldalán állsz.

A levegő valósággal megfagyott az öltözőben. Még a mindig izgága Reheem Sterling kezében is megállt a sípcsontvédő, mindenki az oroszt nézte.

Az felhördült, a hegyomlásos arcon kővé dermedtek az izmok. Behunyta a szemét. Egy sziklarésen váratlanul vízcsepp bukott elő. 

Az irdatlan test rázkodni kezdett.

Addigra már Zincsenko is zokogott. A jelenetet hűvösen szemlélő Mahrez, Bernardo Silva, sőt a török Gündogan is elsírta magát, pillanat alatt könnyben ázott az öltöző linoleum padlója. Sós lében úsztak az eldobált sportszárak, a bőrszeges csukák, és a zokogás egyre terjedt, már könnyben úszott az egész stadion. Mintha az ukrán földön egy hete ömlő könnycseppek erre az estére mind Peterborough-ba gyűltek volna.

A túlcsorduló érzelmeknek végül Pep Guardiola szabott gátat, aki aznap még a kapitányi szalagot is az ukrán védő karjára húzta. Csak adalék, de a City első gólját szögletből Moszkovoj szerezte. A csapat győzelmét Zincsenko távoli bombával biztosította be.

Tetszett a történet?

1 0

Regisztrálj és olvasd Varga Dániel 12 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Varga Dániel

A peterborough-i stadion esete

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Minden háborúban többféle igazság létezik. Közülük csak egyetlen a releváns.

Rövid összefoglaló

Az orosz lélek mindent megold (tipp)

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Varga Dániel nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!