Barion Pixel nuuvella

vuts jozsefne

Gyerekkorom nyiladozó értelmével öleltem körül sokáig a mesék nekem érlelt világát. Tartalmuk adott hitet, tartást, később segítséget ahhoz, hogy megértsem más műfajok lényegét. Apróságokból áll össze minden, így az írásról megszerzett tudásom is. Tagadhatatlanul betűfertőződtem, néhány próbálkozásom erre a bizonyíték. Remélem, hogy ragályom a gyanútlan olvasóban nem kelt kellemetlen visszhangokat. A csodálatos irodalom apró morzsáit csipegetem megállás nélkül, amíg csak lehet.


Gyerekkorom nyiladozó értelmével öleltem körül sokáig a mesék nekem érlelt világát. Tartalmuk adott hitet, tartást, később segítséget ahhoz, hogy megértsem más műfajok lényegét. Apróságokból áll össze... tovább olvasom

Csak ennyi

Hová is jutott el Edit Piaf?! A kilátástalan helyzetből a magaslatokig. Ez jutott eszembe, amikor értelmet adtam ennek a néhány szónak.

1 perc olvasás
0 0 0
Már a béka sem...

Meséken nőttem fel, és a csúf, varangyos béka átváltozása csodaszép királylánnyá vagy épp dali királyfivá éppúgy elvarázsolt, mint más korombeli gyereket.

1 perc olvasás
0 0 0
Varázs

Amikor ikerlélekre talál valaki, csodálatos, varázsos dolgok születhetnek írásban és szóban.

1 perc olvasás
0 0 0
Nem tudok...

Fantáziám elég élénk ahhoz, hogy ebben a versformában megszemélyesítsem, hogyan mulat rajtam a szavak hatalma.

1 perc olvasás
0 0 0
Verkli blues

Szeretem ennek a műfajnak a hangulatát, bepróbálkoztam, hátha valami maradandót lennék képes összerímeltetni. Miért is ne? :)

1 perc olvasás
1 0 0
Nem tudok...

Fantáziám elég élénk ahhoz, hogy ebben a versformában megszemélyesítsem, hogyan mulat rajtam a szavak hatalma.

1 perc olvasás
0 0 0
Keserű falatok

Életek, kapcsolatok mennek tönkre, mert az alkoholfüggő ember realitásérzéke csorbát szenved.

2 perc olvasás
0 0 0
Élet-rajz

Mintha mozgófilmről lépne elő, amikor visszaidézem az akkori pályakezdő pedagógus rajztanáromat. Fekete ruhában járt, mintha gyászolna, ami amúgy is vékony alakját méginkább megnyújtotta. Akkor szólalt meg, ha nem tetszett, amit "alkottunk".

1 perc olvasás
0 0 0
Családban maradok
Családban maradok - 2.

Attól, hogy a párhónapos beszélőkéje nem perfekt, véleménye azonnal van a világról, és annak sokféleképpen ad hangot.

3 perc olvasás
0 0 0
Molnárka

A gyerekek világképe különleges. Nem nyugszanak bele a félmegoldásokba, tudni akarják, miért, hogy aki közel áll hozzájuk, folyton beteg, és miért nem segítenek rajta. Méltatlankodik amiatt, miért nem tudhat mindent, mert attól, hogy kicsi, még rá is tartozik.

1 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni vuts jozsefne nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!