Barion Pixel nuuvella

Keserű falatok

A karikára vágott krumpliszeletek játékosan lebegtek az ízes lében. Tilla kanálba szedve kóstolgatta időnként.

- Elmennék meginni két sört! – szólt a férj foghegyről. - Azért ennyire nem megy jól, hogy újabban minden másnap… - ágált a nő szemrehányóan. A férfi szemei dühödten villantak. Felkapta a kabátját, és szó nélkül bevágta maga mögött az ajtót. 

Az asszony nagyot nyelt. Régvolt fojtogatás kígyózott a torkában. Már azt hitte, az alig elviselhető érzések mindegyike végleg ott marad a sutban. Belevacogott a gondolatba, hogy megint kezdődik minden elölről. Pár éve történt, Joker, mégsem hajlandó elfogadni. Legyint, nem érdekli, mit vakog a nej. Különben is, akkor csak bedugta a kórházba, hogy ne legyen vele gond. Mit számít, hogy az oldalborda kétnaponként, meg a gyerekek is... Kit érdekel, hogy ez a senki-semmi mozgatta a béna bal oldalát, míg gyógytornász nem látta, úgyse érzett semmit. Cigit sem hozott, pedig az elvonás tünetei gyötörték. Most meg pénzt se ad, hogy legalább a kevéske innivalóról ne kelljen lemondania. Megütné, de visszatartja a tudat, hogy ez a bestia nem fél tőle. Joker jó ideje különös világot épített magának, benne egy várat, melynek falán a felirat: „Belépni, csak Nekem!”

Tilla egykedvűen ült a tévé elé. A mutatók eleinte barátkozósan köröztek, csak később lett járásuk túl hangos és dühítő.

A villany kigyúlt a konyhában. Percek múlva tányér és kanál hangja csengett össze, ahogy a férj merített az ételből. Nemsokára vészjóslóan imbolygott a szoba felé, ahol minden nap a tévé előtt ülve kanalazta az ennivalót. Az alkohol lassan átvette felette az irányítást. Szédült, és az idő megállt a levegőben, amikor hirtelen megbillent, és mint gyerekkorában, négykézlábra kényszerült. Kezéből kirepült a tányér, és darabokra tört. Az étel nyoma a legelképesztőbb helyeken folyt, ragadt.

Tilla gúzsba kötött ingerültséggel toppant a folyosóra. A férfi felpislogott, és dühösen ismételgette: - Annyit érsz élve, mint …! - Az asszony ajkába harapva lépett vissza a szobába. Szenvtelen üresség telepedett meg benne. Egy darabig csak ült, és semmi nem érzett. Férje kúszó neszezése ütötte ki a csalóka harmóniából. Automatikusan felállt, hisz segítenie kell. Agya lüktetett, lábai gyorsan vitték. 

Joker kába vigyorral ült a fotelben, kezében ügyetlenül lógott a meg nem gyújtott cigaretta.

 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd vuts jozsefne 12 történetét!


  • 1235 szerző
  • 829 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

vuts jozsefne

Keserű falatok

Rövid leírás / Beharangozó

Van, amit soha sem lehet megszokni, sem elfogadni. Az ital megváltoztatja az ember jellemét, viselkedését, betegséggé válik, családokat tesz tönkre. A szenvedélybeteg nem mindig ismeri el, hogy segítségre van szüksége, hogy a család nem ellensége, de partnere kíván lenni.
A tűréshatárok a végtelenségig nem tolhatók ki, és okosan dönteni, a kialakult helyzetet jól kezelni sem egyszerű.

Rövid összefoglaló

Életek, kapcsolatok mennek tönkre, mert az alkoholfüggő ember realitásérzéke csorbát szenved.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni vuts jozsefne nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!