Barion Pixel nuuvella

A mecseki tigris

   Sokan kétségbe vonják a Mecsekben élő tigrispopuláció létezését, pedig valóságos élőlényről van szó. 

   A tigris valójában Magyarországon őshonos állatfaj volt, de már régen kihalt. Első példányait még a honfoglaló magyarok hozták a Kárpát-medencébe, és kacagány néven nevezték. A kacagány sárga szőrű nagymacskaféle volt hátán fekete csíkokkal, hegyes fogai és karmai voltak. Tetszetős bundája miatt előszeretettel vadászták eleink. A kacagányt hamarosan csak mente és jurta szőnyeg formájában lehetett látni, ami rövidesen a kihalásához vezetett. 

   A napjainkban észlelt tigris a közhiedelemmel ellentétben nem megszökött, se nem eltévedt, ő az Indonesia Toursszal érkezett hazánkba. Egyszerű turista ő, aki imád a természetben járni, és könnyen felismerhető a nyakában lógó japán fényképezőgépről. Ritkán mutatja magát, igen szégyellős fajta, jobbára csak tizenéves gyermekek társaságát kedveli. A mecseki tigris éjszaka turistaszállásokon alszik, nappal ősei nyomait keresi az erdőben és a múzeumokban. Tápláléka főleg szendvicsekre és Coca-Cola Vanillára korlátozódik, de nem veti meg a hazai gyártású ropit sem. A mecseki tigris nem igen áll szóba a helyiekkel, mert azok rendszerint elfutnak előle. Azt hiszik, a tigris veszélyes jószág, ezért minduntalan próbálják megkeresni, hogy lelőjék, mások előszeretettel gyűjtik a tigris által elszórt kólásüvegeket és használt ceruzaelemeket. 

   A mecseki tigrisre eddig még nem bukkantak, de egy szemtanú állítja, hogy látta a busz hátuljában integető nagymacskát, amint a Baranyajenő-Szingapúr járattal elhagyta az országot. 

Z. N. K.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Znagykati 18 történetét!


  • 1232 szerző
  • 821 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

humor

Rövid leírás / Beharangozó

A Magyarország területén fellelhető mitikus
lények átfogó gyűjteménye és leírásai

Rövid összefoglaló

A Magyarország területén fellelhető mitikus
lények átfogó gyűjteménye és leírásai

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Znagykati nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!