Barion Pixel nuuvella

Változás...

Nagyon régóta nem tettem fel ide nektek semmilyen írást. Hogy miért? Nos, az a helyzet, hogy hiába született meg több mű is a billentyűzetemen, valamiért nem akartam megosztani a keserédes, cinizmussal átszőtt kis történeteimet. Hiszen mi értelme hátra nézni, ha a cél az előre haladás? A folytonos hátratekintgetés csak megnehezíti, bizonytalanná teszi a lépteinket.

Ha változtatni akarunk, akkor azt kell szorgalmaznunk! 

Tudjátok, úgy érzem, hogy elakadtam az életemmel. Ugyanaz a lemez játszódik a fő szálak mögött újra és újra. Az önelfogadás hiányában negatív, szomorú gondolatokkal kísérve azonban nem élhetünk le egy teljes életet. Egyszerűen tilos! Fel kell ismernünk, hogy egyedül csak is saját magunk vagyunk felelősei a boldogságunknak.

Ebben a helyzetben van azonban valami igazán ironikus...
Tudjátok, semmi okom nincs panaszra az életemmel kapcsolatban. Vagyis, inkább azt mondanám, hogy nem lehetne okom a panaszra. Azonban el kell fogadni, hogy a modern idők teljesen más problémákat vetnek fel...
Attól, hogy én ostorozom magam, mert bűntudatot érzek és lealacsonyítom a saját érzelmeim jelentőségét, nem fognak boldogabb és teljesebb életet élni a valóban igazán szomorú emberi sorsokra jutottak.

Felelősek vagyunk minimum önmagunkért és a szeretteinkért. Mégis hogyan gondolhatjuk komolyan, hogy helyt tudunk állni mellettük az esetleges a bajban, ha saját magunk mellett sem állunk ott?

Jogos a kérdés, hogy mégis mi lehet az a hatalmas világfájdalom, ami ilyen jellegű felvezetést kíván...
Őszinte leszek, szinte kellemetlen bevallani azt, hogy mindezen gondolataim mögött "csupán" annyi áll, hogy nem vagyok megelégedve a testképemmel. Hihetetlen, szinte én magam sem bírom felfogni, hogy hogyan alakulhatott ki egy ilyen nagy mértékű negatív spirál egy ilyen "kis" dologból.
Nincs önbizalmam, mert kevesebbnek ítélem magam másoknál, holott tudom a lelkem mélyén, hogy ez nem így van. Érek annyit, mint bárki más, vagyok olyan ügyes, mint bárki más. Persze a mindennapokhoz szükséges, sőt elengedhetetlen az, hogy valaki magabiztos legyen. A félig ál, félig valós önbizalom, amit magam köré kreáltam, azonban nem kielégítő. Sőt, mi több, épp csak saját magam átverésére elegendő.

Mindez pedig miért? Mert nem vagyok magamnak elég jó, mert érzem, hogy ott van bennem az a nő, aki valójában vagyok, csak nem tud kimerészkedni az ál-páncélom alól. Nem hagyom neki, mivel nem tetszik az, amit a tükörben látok nyaktól lefelé... NEVETSÉGES! Még saját magam szerint is...

Úgyhogy itt az idő, elég az önsajnáltatásból! 

Mi is a cél? Egyrészt sok-sok edukációnak köszönhetően végre kimászni ebből a gödörből, másrészt megosztani a tapasztalataimat másokkal, akik szintén ilyen kis "apróságokon" akadtak el. Hiszen, ha motivációt nyernek, azzal már egy lépéssel közelebb kerülhetnek ők is a céljaikhoz.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Zsuppán Mercédesz 4 történetét!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

önsegítő

Rövid leírás / Beharangozó

Mindez pedig miért? Mert nem vagyok magamnak elég jó, mert érzem, hogy ott van bennem az a nő, aki valójában vagyok, csak nem tud kimerészkedni az ál-páncélom alól. Nem hagyom neki, mivel nem tetszik az, amit a tükörben látok nyaktól lefelé... NEVETSÉGES! Még saját magam szerint is...

Rövid összefoglaló

Hiszen, mi értelme hátra nézni, ha a cél az előre haladás? A folytonos hátratekintgetés csak megnehezíti,bizonytalanná teszi a lépéseket.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Zsuppán Mercédesz nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!